Robin och Pierre

en blogg som inte är rolig eller seriös, men som man ändå vill följa

Fotboll

Publicerad 2012-04-27 22:47:21 i Sport

Idag var det premiär för Pålsboda GOIF i divison 5. Matchen spelades på Pålsboda IP b-plan, mot Östansjö IF.  En trupp på 17 man uttagna, dock fick Tillan lämna återbud redan efter uppvärmningen för ljumsken funka inte. Var det annars rätt 17 man som fick vara med..? Det går ju alltid att diskutera.

Matchen började inge vidare och Östansjö tog ledningen efter ett långskott som på någon vis gick över Tobbe i målet och ställningen var 0-1 efter bara någon minut. Dock kunde Pålsboda reducera och sedan gå iväg till en 2-1 ledning tack vare Parre. Pålsboda fortsatte att trycka på, både Alle och Parre hade yttligare någon chans. Men genom tamt försvarspel så kunde Östansjö göra 2-2. Som tur var så hade Hubbe en känslig högerfot och kunde göra sin tredje assist tack vare en frispark som Bjuren skarvade in. 3-2 i halvtidsvilan.
Inför andra var det mer eller mindre samma lag som kom in och skulle visa vart skåpet skulle stå, enda var att Lagé kommit in istället för Johan som utgick med skada med någon minut kvar av första. Lagé upp på topp och Alle ner på vänsterkanten. Dagens misstag! Pålsboda starta bra och fick tryck genom många fasta situationer vilket gav utdelning och 4-2 var ett fatkum, återigen Peter Bjurenholt på skarv från Hubbe-frispark. Nu började snackat gå lite på läktaren, dom flesta hade hört att Robin tippat 4-2, skulle det hålla? Nej. Östansjö tryckte på och Pålsbodas försvar vek ner sig och 4-4 kom som en chock. Matchen slutar 4-4..

Efter matchen tankar:
Offensiven i Pålsboda funkade bra, tappade dock tryck när Alle gick ner som mittfältare. Fasta situationer fungerade riktigt bra då alla mål kom vid sådana tillfällen.
Vid 4-3 ville vi ha in rutinerande Magen i defensiven, då det var oroligt. Han kom in, dock som forward. Där han inte hade mycket att tillföra i den här matchen. Istället kom 4-4 och ingen offensiv kraft fanns.

Två stycken 2 målskyttar och en kapten-Hubbe med 4 assist.
(Foto: Karina Söderek Karlsson)