Robin och Pierre

en blogg som inte är rolig eller seriös, men som man ändå vill följa

James Bond

Publicerad 2012-10-31 21:37:00 i Film

-
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Är sjukt sugen på att se nya James Bond, Skyfall, har alltid varit lite förtjust i Bondfilmerna då det var några av dom första dvd-filmerna jag köpte. Därför tyckte jag nu det skulle passa med en klassisk, Topp 10, på Bondlåtar.
 
1. License to kill - Gladys Knight - Tid för hämnd
2. A view to a kill - Duran Duran - Levande måltavla
3. Skyfall - Adele - Skyfall
4. Goldeneye - Tina Turner - Goldeneye
5. Live and let die - Paul McCartney - Leva och låta dö
6. Goldfinger - Sherley Bassey - Goldfinger
7. You only live twice - Nancy Sinatra - Man lever bara två gånger
8. You know my name - Chris Cornell - Casino Royale
9. Thunderball - Tom Jones - Åksbollen
10. From Russia with love - Matt Munro - Agent 007 ser rött
 
Kort och gott, dom fem första är riktigt bra och alla har hög "Bond-klass", dom andra fem var lite svårare att välja plats på, men känner mig rätt nöjd.

HÄR har ni alla!
 
 
Tack,
- Pierre
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
-

Formen

Publicerad 2012-10-31 19:27:00 i Livet

Jag har alltid varit lite tveksam till att man verkligen kan lyckas jogga sig till en bra fotbollsform. Den formen man hittar genom att träna och spela fotboll, inte genom att jogga runt samhället med en jävla reflexväst i det kalla höstmörkret.
På äldre dagar känner jag dock nu att det är dags att omvärdera lite grann. Men bara lite. Fotbollsformen kommer givetvis genom att lira bubba, men det behövs en annan grund att stå på nu. För att inte råka ut av förslitningsskador känner jag att jag behöver ha en helt okej grundkondition att luta mig tillbaka på innan man kutar runt som en kalv på grönbete nu när fotbollen drar igång igen på plastgräset.
Och efter den femte löpturen nu på mindre än två veckor känner jag faktiskt att det börjar hända lite, tro det eller ej. Man är inte sådär himla trött när man kommer i mål och det är faktiskt inte en pina hela jäkla löpturen.
Och tur är väl det, för på måndag kör fotbollsträningarna igång igen. Innan dess hinner jag med en löpning till och till en början är det bara en träning i veckan så vid sidan av det hinner man fortsätta bygga på konditionen. Så frågan är nu, kommer man kunna klara en hel säsong utan skador med alla dessa förberedelser?
 
 
- Robin

Injured! R U?

Publicerad 2012-10-30 14:35:00 i Musik

 
Äntligen!! Som man har väntat och längtat! Videon spelades in under Peace & Love-festivalen och den har spelats live flera gånger på deras konserter, men inte förrän nu har den blivit helt klar och redo för release. Njut av våra kära vänner i den glada flodhästfamiljens nya singel.
The Happy Hippo Family - R U Injured?
 
Om inte den inbäddade länken ovan funkar (gör nämligen inte det på min dator) så kan ni klicka er fram till musikvideon HÄR istället.
 
- Robin

Candy

Publicerad 2012-10-30 07:19:00 i Livet

 
 
Det här låten får mig att iallafall bli 7% piggare än jag egentligen är. Nu ska jag GÅ till jobbet, jag fryser redan.
- Pierre

Så mycket..

Publicerad 2012-10-29 20:19:58 i Livet

..bättre.

Drog igång här igen i Lördags. Dock var det ju fest, så då missade jag det. Men har precis slagit på det och jag njuter redan utav Kung-Uggla. Vilken jäkla man! Sen är ju Maja Ivarsson rätt så jävla snygg.
 
Ni kan kolla in det på tv4play om ni känner för att kolla på det!
 
- Pierre

Avslut

Publicerad 2012-10-29 15:18:05 i Alkohol

Pierre har redan skrivit lite kort om lördagens fotbollsavslutning. Jag tänkte också göra det. Och så ska ni även få några kort från min värdelösa kameratelefon. Det hela började alltså med fotboll hemma hos mig. En riktig pissmatch var det mellan Aston Villa - Norwich.
Shots vid varje mål tänkte vi kunde bli kul. Tyvärr blev det dock inte så många mål, men vi hade turen att man fick ta shots mellan målen också. Ölen rann fort, humöret var topp och sofforna fylldes upp med fertila fotbollsspelare.
I pausen passade jag och Pierre på att fixa lite inför kvällen. Vi hade bestämt oss för att hålla i en liten tävling och då behövdes ett pris. Med hjälp av öl, plast, tejp och en bit kartong föddes kvällens kanske snyggaste pris. Sen ville vi även tacka Rikard för att han hade fixat med allt inför kvällen, så han fick en present med öl och glögg som även den var snyggt inslagen med plast och tejp.
Sen var det då bowling och mat i Kumla. Vi äldre åt först när de unga bowlade och sen tvärtom. Vi gamlingar passade även på att skratta åt pojkarna för att de var så dåliga.
Dom var verkligen jättedåliga. Andre kom till exempel inte ens upp i 100 poäng efter två serier sammanlagt. Bedrövligt! När sen jag gick ut på banan och enbart hade 20 poäng efter 4 omgångar fick Andre skratta tillbaka. Men då skärpte jag mig och spelade bra vilket man kanske inte tror efter vad Pierre skrev i förra inlägget. Jag blev faktiskt bara 8 poäng efter Hiller som ryktas ha kommit på en andra plats. Dessutom spöade jag Halmat som var på min bana vilket är en bedrift. För när jag i somras frågade Halmat om han kunde spela kubb fick jag svaret: "Klart jag kan, jag är ju kurd! Alla kurder kan kasta!". Det borde ju även gälla i bowling då? Så att spöa honom måste vara riktigt bra.
Sen var det då prisutdelning, tävling, skitsnack, dans och allmänt jävla party i Folkets Hus. Andre var lyrisk över att vinna det hemmasnickrade priset, Kinda tog odiskutabelt hem "Utvecklingspriset" och Johan visade sin lärling hur man lättast gör succé på dansgolvet. Man tar av sig tröjan!!
 
P.S. Är det André som är extremt liten eller var priset vi gjorde så där stort?
- Robin

Dåligt

Publicerad 2012-10-28 21:32:15 i Alkohol

Igår var det fotbollsavslutning, det känns idag. Dagen började hemma hos Robin med fotboll och shots, sedan vidare mot Kumla för att bowla och äta. Tror att målvakts-Tobbe drog hem segern och Hiller kom tvåa. Hur det gick för mig och Robin tror jag inte vi behöver ta upp, men vi vann iallafall på våra banor, det är huvudsaken. Efter Kumla blev det folkets hus, där det blev både leker, dans och prisutdelning. DÄR både jag och Robin drog hem varsit pris, Robin för "årets träff" efter sitt drömfrisparksmål borta mot HOIF. Jag fick pris för årets träningsflitagaste, tror jag hade gjort 57 träningar utav 64.. Undra om det kan stämma? Oskar kom på en 2.a plats med 56 träningar, så jag var hackad i hälen! Efterfesten fick min granne stå för, så jag skulle slippa städa. Det var fullfart hela kvällen, och natten. Men jäklar vad jag älskar Pålsboda GOIF, som Johan skulle säga.

Idag har det som sagt varit en seg dag, frukostglass, pizza, chips, trocadero och sedan tre filmer och lite slökollande på tv ihop med Robin. Nu ska jag duscha för att sedan krypa ner i sängen och kolla Dexter. Heja!
 
- Pierre
 

Willie Lawrence

Publicerad 2012-10-25 22:50:44 i Film

Will Smith och Martin Lawrance. Två utav dom skrikigaste mörkyade skådespelarna i denna livstid. Hur blir det då när man slänger in båda två i samma rulle? Det blir bra.

 
 
Nu är detta ingen kvalitetsfilm, nej. Men det är underhållande och lite smårolig.
Will Smith då? Började som ung tv-serie skådis i Fresh Prince in Bel Air, för att sedan göra huvudrollen i Independence Day, sen rullade det på, Men In Black, Enemy of the State, Ali,  I,Robot och Hancock. Han har även visat att han kan spela seriösa roller i Seven Pounds (Som man måste se) och sen Jakten på Lycka.
 
Martin Lawrence? Okändare än Willie och inte lika framgångsrik. Även han började sin karriär i en tv-serie, serien hette kort och gott, Martin, ingen serie jag sett dock. Men fick sitt genombrott med filmen Bad Boys, och efter det så flöt det på rätt bra även för honom.  Spelade mot Tim Robbins i Inget att förlora, hade huvudrollen i Blue Streak och Big Mommas house. Hans bästa roll spelar han dock i motorcykelfilmen, Wild Hogs.
 
Varför skriver jag nu om dessa? JO, för att det har kommit fram att Bad Boys 3 är på gång, bra eller dåligt?
- Pierre

Träna träna

Publicerad 2012-10-25 22:19:43 i Livet

Tränings-streaken bara fortsätter! Pass för axlar/rygg i tisdags, löpning med Pirri igår och idag var det ben på gymmet. Imorgon har Johan dessutom sagt att vi ska ut och springa igen. Galet det här. Kan nog bli så att man blir vältränad om detta fortsätter. Tur att det är avslutningsfest för fotbollen på lördag så att man åtminstone undviker träning på lördag och söndag med all säkerhet! Jimmy kom till gymmet på slutet av mitt pass idag förresten.
Han såg stark ut.
 
- Robin

Intro

Publicerad 2012-10-24 22:48:00 i Film

Jag har alltid en TV-serie som jag kollar på när jag har lite extra tid över, exempelvis när jag äter mat eller innan jag lägger mig för att sova. Just nu kör jag på The Unit eftersom jag hittade säsong 3 & 4 av den serien när vi skaffade hem "Netflix". The Unit handlar om en specialstyrka inom den amerikanska militären som får uppdrag som har med kontraterrorism att göra (inspirerat av Delta Force). Jag hade sedan tidigare säsong 1 & 2 hemma på DVD där jag älskade intro-låten. När säsong 3 sedan drar igång har dom helt plötsligt bytt ut introt. Skandal tycker jag som har sett serien och anser att introt passar perfekt till den just den här serien! Vad tycker ni om dessa intron?
 
Armé-inspirerat intro som avslutas perfekt med ett par smällar
 
 Helt okej intro men det känns som om det skulle passa till vilken actionserie som helst
 
- Robin

DK

Publicerad 2012-10-24 19:58:41 i Livet

Jag har överlevt Danmark. Ett Danmark som jag faktiskt upptäckte var rätt så trevligt, så länge man slapp prata med alla människor, nästan. Började först min resa till Skövde dock, där jag spenderade en natt ihop med Jesper, vilket var väldigt trevligt! Tidigt Måndagmorgon så satte jag mig i en kall saab för att åka till grannlandet, E4:an ner till Helsingborg för att ta färgan över till Helsingööör. Mitt första möte var på Bordings's huvudkontor i Köpenhamn, som tur var så låg det bara en avfart utav motorvägen så jag hittade faktiskt dit enkelt. Efter att jag hade gjort bort mig där tillräckligt så tog jag silverblinken (jag kallar saaben så) vidare rakt igenom hela Danmark till Vejle, där jag skulle spendera natten. Lyckades hitta en mack där jag kunde handla chips och cola, som jag tyckte att jag var värd för att jag överlevt den långa resan. Skrev ihop en sammanfattning utav mötet och sen fixade inför morgondagens möten. Hade turen att jag även hittade filmen, The Rock med svensktext på Youtube, så den somnade jag till. Tidigt nästan morgon var det dags för hotellfrulle utav högsta kvalitet, det fanns både det ena brödet efter det andra, och sen massa goa ostar på det! Vidare mot första mötet för dagen, A-Mail, där jobbade två trevliga gossar som jag faktiskt kunde förstå. Efter det låg jag typ 1,5 timme före i min tidsplanering så jag tänkte att jag skulle ta en liten omväg igenom några småbyar i Danmark på väg till nästa möte, hamnade i väldigt småbyar där det knappt fanns vägar, men det var rätt mysigt så jag funderar på att köpa hus där. Iallafall, fram till nästa möte i Auning kom jag och det mötet klarade jag av väldigt bra, för även där kunde jag förstå allt. Nu när det var klart så hade jag bara en sak kvar att klara av, tanka bilen för att sedan åka drygt 90 mil hem. Hittade en trevlig mack där jag träffa en gubbe som gillade mig, tror jag.
 
Där det blåastrecket är åkte jag, typ. Heja!
 
Saken med det här inlägget är att jag är hemma och att jag mår bra.
- Pierre
 
 

Kasper

Publicerad 2012-10-23 22:45:07 i Livet

Det som händer i livet är skola och träning just nu. Så här kommer ännu ett inlägg om pyssel på skolan. Idag gjorde vi Kasper-dockor. Ganska kul faktiskt. Och enkelt. Man fick knappt ens någon ångest när hon gick igenom och visade hur man skulle göra.
 
En toarulle, en boll av tidningspapper, sen husållspapper utanpå det och lite tejp så var grunden till kropp och huvud fixat.
 
På med en nylonstrumpa, någon typ av lins eller nöt till näsa och utklippta ögon och mun som jag ritat. Håret fixade jag till genom att linda garn runt två fingrar, knyta runt ena sidan av "garnringen" och klippa upp den andra.
 
Med hjälp av den där limgrejen (som hade nåt särskilt namn) som jag pratade om vid höstpysslet så fick jag till en tuppkam.
 
Snyggt tyg som vidar ut sig nertill så att man kan få in handen och är redo för en dockteater.
 
Jim med Griniga Ulla
 
Antons docka Snurriga Pelle
 
Kloka Arne
 
Kan nog bli en bra dockteater det här..
- Robin

Johanna's Guide - Sista delen

Publicerad 2012-10-22 20:46:47 i Johanna's Guide

 
Sista Måndagen.
 
Måndags dags mina damer& herrar! Idag dansar jag på tangenterna för sista gången på ett tag, tycker herrarna klarar sig alldeles ypperligt utan mig. Om jag minns rätt skrev Pierre senast i Måndags att jag skulle "slå på stort" sista gången. Jag hade ju gärnat lottat ut en bil eller rivit av världens mest geniala inlägg, men pågrund av tidsbrist och utebliven helg ska jag dra iväg igen om tjugo minuter.

Så, jag tänkte tipsa om det kanske enklaste tipset jag har gett er under dom här solskens måndagarna. Ljusblå skjorta. Jag har ingen som helst statistik på det här, men det här är ju en av de absolut enklaste och säkraste korten. En lite lätt solbränna på det så är man oftast hemma. Nu är det ju dock snart November, och nej, jag kommer inte tipsa om brun utan sol av alldeles för många anledningar - däremot - ljusblåa skjortor. Det ska helt enkelt finnas en i garderoben. MEN (det finns ett men här) långärmad. Det är i ytterst få fall jag tycker det är okej med kortärmade skjortor. Just sayin.
Lika svag för en snyggt sittande ljusblå skjorta som för marabouchoklad och högaklackar!

HÄR SKA DET NU VARA FINA BILDER PÅ SKJORTOR... Dock vill inte Danmark och jag samma sak, så ni får vänta med bilderna tills imorgon, förlåt. / Pierre

1. ZARA Oxfordshirt 399 :- (399)  2. Jack&Jones via Nelly 399 :- (nelly) 3. NN.07 via Nelly 995 :- (derek) 4. Ljung via Nelly 899 :- (bengt) 5. SAMSØE SAMSØE via Nelly 799 :- (sams)


Finns otroligt stort utbud av skjortor generellt och behöver inte alls kosta många slantar! Om ni bestämmer er för att klicka er runt på nätet, vilket jag absolut tycker ni ska, så kolla storleken. På t.ex. Nelly kan man läsa andras kommentarer som har köpt den, om den var normal eller liten etc. En skjorta blir inte snygg om den är alldeles för stor eller för liten.

Ciao!
- Johanna

Form

Publicerad 2012-10-22 19:58:53 i Livet

Det blev typ 2 veckor med nästan helt och hållet uppehåll från fysiska aktiviteter efter att fotbollssäsongen tog slut. Men sen blev det dags att ta tag i det igen. På 8 dagar har det blivit 6 stycken pass i lite olika former. 2 pass med benstyrka på gymmet, 1 pass för bröst/mage på gymmet, 1 innebandypass och nu så har jag nyligen kommit hem från löppass nummer 2. Det är rätt skönt att komma igång igen faktiskt. Om 2 veckor drar fotbollen nämligen igång igen så då gäller det att man inte har legat för mycket på latsidan.
 
P.S. Vad som händer med Johannas sista tips har jag ingen aning om. Det är Pierre som brukar fixa med det där. Hoppas det kommer upp någon gång här under kvällen.
- Robin

Danmark

Publicerad 2012-10-21 09:40:04 i Livet

Nu ska jag iväg på en tripp, Danmark kallar. Åker till Skövde idag för att hälsa på Jesper för att sedan ta mig mot Köpenhamn imorgonbitti, efter Köpenhamn åker jag mot Jylland där det blir att spendera en natt på något hotell för att sedan under Tisdagen besöka två produktioner. Jag är lite rädd, för jag pratar inte danska.
 
Åter Onsdag,
- Pierre
 

Netflix

Publicerad 2012-10-20 16:28:00 i Film

Igår skaffade Jimmy hem Netflix, typ Spotify fast för filmer. En månads provtid sen 79kr/månad för ett stort bibliotek med massa filmer. Jag har en känsla av att vi kommer behålla det mer än bara provmånaden. Satans så mycket bra jag hittade att titta på. Förhoppningsvis kommer det även att utökas med framöver. Men jag har så det räcker med filmer och tv-serier för ett år framöver känns det som. Jag har flera A4-papper nedkladdade med filmer jag vill se framöver. Men här nedan får ni en liten lista på filmer och serier som jag kommer slänga mig över den närmaste tiden.
 
TV-serier
Sons of anarchy - s3
Mad men - s1
The unit - s3,4
Fringe - s1,2
Chuck - s1,2,3
Nip/Tuck - s1,2,3,4,5,6
24 - s3,4,5,6,7,8

Drama
The green mile
Into the wild
Miracle
I taket lyser stjärnorna
Illusionisten
Catch me if you can
 
Romantik
PS I love you
The terminal
Jerry Maguire
Down to you
 
Thriller
Law abiding citizen
Original sin
Disturbia
Training day
The Machinist
 
Komedi
Horrible bosses
Scary movie
Love and other disasters
Titta han snackar!
Spirit
 
Action
Con air
Contagion
Timeline
Deep blue sea
Domino
 
- Robin

Vård

Publicerad 2012-10-19 16:01:48 i Livet

Efter fotbollen här om dagen tyckte jag att det var en självklarthet att fira lite, så jag drog iväg en beställning från Yves Rocher, billigt och bra vad det gäller hud/hårvårdsprodukter. Idag fick jag hem allting, så ska bli spännande att prova och se vad jag lyckades fynda!

En STOR blandning med diverse saker, allt från rakbalsam till dagskrämer som ska vara bra mot torrhud, vi hoppas på det bästa!

OCH på tal om klädkoder som jag skrev om här om dagen, så körde jag på "chefstilen" idag, för jag antog att när både Rose-Marie och Göran är borta, då måste ju jag var chef. Tur att jag åker till Danmark under nästa vecka så dom inte kan skälla på mig för alla köp jag styrde upp åt oss idag.
 
- Pierre
 
 

Tidigt

Publicerad 2012-10-19 05:59:00 i Förebilder

Ja, vi går upp jättetidigt när det fortfarande är jättemörkt och sen går vi till ett jättetråkigt gym. Hur fan tänkte jag nu? Varför har jag gått med på dom här dumheterna?

Sitter nu och slänger i mig lite yoghurt för att strax möta upp Olle vid gymmet, vet inte hur det ska gå. Jag som är van att träna med Patrik, min idol, och när jag tränar med han så kan han ju alltid styra mig vad jag ska göra. Nu måste jag kanske hitta på saker själv att göra, det är jag inte bra på. Sen har jag ingen motivation heller. Men träna, det ska jag.
 
- Pierre

Eld

Publicerad 2012-10-18 21:05:40 i Livet

Ännu en lekande lätt dag på universitetet. Skogsutflykt med endast ett par små uppgifter. Först göra upp en eld, sen rita av den med akvarell, efter det göra kolpennor och till sist prata ihop sig lite med den nyindelade gruppen inför en kommande uppgift.
 
Hur dom kunde tillåta att Anton använde sig av en yxa förstår jag mig fortfarande inte på!
 
Den här gången blir det inga bilder på våra målningar. Dom var helt enkelt för dåliga.
Jag hatar akvarell.
Kolpennan som ligger nere till höger var simpel att göra. Skala bara av en smal liten gren från buskskiktet och svep in i folie. Lägg ett gäng tätt intill varandra i elden. Hur länge?
Typ lika lång tid som det tar för Manuell att göra ett par pizzor.
 
Vi pojkar såg givetvis till att hamna i samma grupp, till den ena lärarens stora förtret.
Vi klarar oss inte utan varandra.
 
Vi hann givetvis med korvgrillning också. Marshmallows råkade någon ha med också. Min "tvåbens-grillpinne" var givetvis betydligt bättre och snyggare än Antons lilla grillpinne som nästan gjorde att han tappade sina korvar i elden. Sen var denna halvdag slut.
 
- Robin

Just nu

Publicerad 2012-10-17 22:29:16 i Musik

Har fastnat helt på svenskalåtar senaste tiden, bäst ju nu är helt klart:

 
Mando Diao - Strövtåg i hembygden
 
- Pierre

Status

Publicerad 2012-10-17 20:42:23 i Livet

Snubblade över en väldigt intressant artikel idag när jag satt på jobbet och letade efter helt andra saker än det jag hittade. Artikeln är från Mars i år, men den håller bra ändå.

Den handlade om klädsel på arbetsplatser, och hur du ska vara klädd beroende på vilken "status" du har på företaget, och hur viktigt det kan vara att välja rätt kläder för att bli tagen på just rätt sett.
 
Det handlade om att en ledare bör vara klädd i respektingivande klädsel, det vill säga kostym med slips. Då man blir mer respekterad om man bär ovanstående, och om man istället som chef gick runt i jeans och t-shirt gav ett intryck som var helt fel. Dock om du jobbar som "chef" på ett företag där alla är lika klädda, så ska du inte sticka ut, utan då ska du bära samma kläder som dom andra. I Sverige är det väldigt ovanligt att företag har klädkoder nu förtiden, dom enda som verkar ha kvar lite "regler" är banker, där man ska vara respektabelklädd och att man inte ska se slaffsig ut. Därimot fanns det tydligen ett bolag i Schweiz (Stavas det verkligen så?) som hade skickat ut en handbok, på 43 sidor till sina anställda.

På mitt jobb har vi inte klädkod, vilket är bra, för det är skönt att kunna byta "stil" dag till dag. Sen att jag gillar att gå i skjorta, kostym och den biten är ju en annan femma, men ändå. Vad tycker ni? Är klädkod good or bad?

 
- Pierre
 

Twittboll

Publicerad 2012-10-16 23:48:41 i Sport

Vad faan händer egentligen? Det sjukaste jag varit med om. Så totalt utspelade borta mot Tyskland men lyckas sen vända 4-0 till 4-4. Sjukt. Så himla sjukt. Som Pierre skrev på twitter, tänk om det hade varit en lördagskväll och man druckit öl till det här. Vad hade hänt då egentligen? Kanske är tur att det var en tisdagskväll trots allt.
Då blev det twitter som gällde istället. Här ska ni få ett litet axplock av kommentarer som skrev efter segern. Och det är verkligen bara en liten del av alla kommentarer. Det var svårt att hinna med att se allas kommentarer samtidigt som själv ville skriva. Och så ville man skrika lite också och kolla på TV:n. Det gick inte riktigt ihop sig där. Det var eufori på twitter.
 
Men vi börjar med min kommentar från när Sverige låg under med 4-3. För att ni ska förstå den första kommentaren efter 4-4.
Om vi skulle lyckas vända det här till en poäng så kommer jag sitta med världens ståfräs. Det är sant, jag svär!
 
Robin: STÅFRÄS! STÅFRÄS! STÅFRÄS!
André: Mer än de!! Mycket mer!! Bättre än porr för fan!!
Robin: MYCKET BÄTTRE ÄN PORR!!! BÄTTRE ÄN ATT LIGGA TILL OCH MED!!!
 
Edwin: Mitt 100 tweet ! SVERIIIGEEEEE NANANAN PUSSSS YESSSS FANNNNNN HELVETE BRA TACK TACK TACK HASUHDAUDSUHAHSUHAUDHI :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
 
Pierre: Jag tror jag lägger av.
Robin: Det är världsrekord!
(Syftar på kommentarer från kända sportkommentatorer för dom som inte är så insatta)
 
Oskar: Följt matchen på twitter, likt förbannat trevligt. Herregud! Vad händer!?
 
Edwin: JAG ÄR SÅ GLAD SÅ JAG STÅR OCH KÖR HELIKOPTERN PÅ KÖKSBORDET !!!
 
Johan: Kom hit vem som helst!! Jag är så till mig att jag vill hångla!!!
 
Pierre: Twitter stormar över. Mitt hjärta stormar över. Vilken jävla match! Tur jag inte är tysk.
 
André: Vad är facebook en sån här kväll? De är på Twitter de hände gott folk, här finns glädjen.
 
Pierre: Firade fotbollen med att köpa hårdvårdsprodukter. Vart är världen påväg?
 
- Robin

Pyssel

Publicerad 2012-10-16 11:13:29 i Livet

Igår hade vi pyssel på skolan. Man skulle ha med sig material som kottar, stenar, pinnar, glasburkar, glasflaskor,  ljust porslin och lite sånt. Sen fick vi tips om massa olika saker man kunde göra. Vi pojkar valde naturligtvis ut det som vi ansåg lättast och sen tog vi ganska god tid på oss denna gång, till skillnad mot när vi har enstaka rituppgifter då skyndar oss igenom för att bli klara.
Måla en sten tyckte vi kunde vara en ganska enkel uppgift. Men oj vilka avancerade tips det fanns om hur man gjorde stenarna till en dinosaurie, en buss eller kanske ett hus. Vi gjorde nyckelpigor. Den enkla varianten nyckelpigor. Jag känner det är bäst att jag berättar att det är nyckelpigor så att ni förstår det när ni ser bilderna.
Sen gjorde vi kott-tomtar. Man kunde även ha gjort kott-troll men det verkade så svårt att fixa till håret så vi avstod från det. Det enda svåra med tomtarna var att fixa till en någorlunda bra hudfärg på flirtkulan till huvud. Eller nja, det var ett jäkla pill att lyckas knyta till tomteluvan med en liten sytråd också.
Sen limmade vi fast våra nyckelpigor och tomtar på en pinne, svårare än så behövde inte det vara. Till sist gjorde vi alla varsin ljuslykta också. Det kändes som vår grej eftersom det gick på en minut. Pensla nåt limtjosan (minns inte namnet på just det här) på en glasburk och rulla den sedan i strösockar. Färdigt. Sen ville inte jag göra mer så jag började städa. Jim och Anton gjorde ännu en jätteenkel grej. De ritade på varsin tallrik med porslin-tuschpennor. Det var bara att rita precis vad man ville och sedan ska porslinet in i ugnen en viss tid så att färgen vill fastna på riktigt. En enkel uppgift som vilket barn som helst klarar av, till och med Jim & Anton.
 
Jims kreationer har tagit hand om ytterflankerna medans mina huserar i mitten till vänster sett från kamerans håll och Antons är därmed till höger i mitten.
 
Min tomte är smått inspirerad av filmen "Nightmare before christmas". Anton tyckte att till och med skägget såg elakt ut. Däremot var det inte tänkt att nyckelpigan skulle bli elak, det bara blev så.
 
- Robin

Johanna's Guide - del 9 (typ)

Publicerad 2012-10-15 19:00:00 i

 
FEAT. Pierre
Väskor
 
Ibland kommer verkligenheten ikapp och tiden räcker inte till, detta har nu hänt och Johanna kan inte leverara ett inlägg i tid. Dock hade hon lite planer på vad som det skulle skrivas om, och vi kom fram till att jag kunde dra några rader och ge er tips, så ni iallafall får erat Måndagsmode!


Hur transporterar du snyggast dina träningskläder? Hur bär du viktiga papper? Och hur ska du kunna bära med dig din iPade när du är ute? Vi kör på en låg, medel och hög variant utav liknande sorter!
 
Låg
(A)bout - Weekendväska - 209:- // HM - Träningsväska - 249:- // Oill - Laptopväska - 240:-
 
Medel
 
Zara - Attachéväska - 699:- // Fred Perry - Skulderbag - 659:-  // Visent - Ipad - 599:-
 
Hög
Adax - Axelväska -1789:- // Zara - Weekendbag - 1895:- // Hacket - Ipad - 2295:-
 
 
Inköpsställen är:

Det här var den näst sista delen i "Johanna's Guide", hoppas ni har uppskattat detta koncept och att ni har hittat något att köpa! Inför nästa Måndag, så vet jag att Johanna kommer att slå på riktigt stort så att ni alla blir nöjda!
- Johanna (&Pierre)

Favvo

Publicerad 2012-10-13 18:07:17 i Livet

 
En favorit i repris, får se hur denna kvällen slutar.
 
ps. Vi förlorade innebandyn och jag försörde ljumsken på loppet. ds.
- Pierre

Skyfall

Publicerad 2012-10-13 08:17:29 i Film

 
 
 
Dom har lyckats gjort både den snyggaste postern och den bästa låten på väldigt länge, kan detta vara den bästa Bondfilmen någonsin? Känns även kul att Ola Rapace är med, spännande!
 
- Pierre

Fart

Publicerad 2012-10-13 08:02:21 i Livet

Det är fullfart, man hinner knappt tänka. Idag ska jag först iväg till Odensbacken för att coacha fram Pålsboda Innebandy till sin första seger iår. Direkt efter jag lyckats gjort det så är det raka vägen in mot Örebro, (där jag lite smidigt och snyggt ska byta om också) för då väntar några av mina arbetskamrater på mig för vi ska springa Å-stadsloppet. Som tur är ska vi bara springa 10 KM och inte halvmaraton, för då hade jag dött. Efter loppet tänkte jag försöka ta mig hem, för att eventuellt öppna en kall öl och njuta av min segrar!
 
 
Ni nu som känner att ni vill följa innebandyn men inte riktigt orkar åka till Odensbacken, kan som vanligt följa Robin på twitter!
 
- Pierre
 

Igen!

Publicerad 2012-10-12 18:09:12 i Mode

När man väl kommer in i att köpa kläder är det svårt att sluta.. Fråga bara min vän Johan.
 
 
Det är typ detta som är nytt, plus en likadan tröja jag har på mig på sista bilden, fast den är lila.
- Pierre
 
 

Utebild

Publicerad 2012-10-11 18:43:14 i Livet

Idag var vi ute och övade på ritteknik. Hemskt att sitta ute i kylan och förgäves försöka rita av något så att det blir likt dess verklighet, tänkte vi. Men det det var faktiskt ganska skönt ute i friska luften och till slut blev faktiskt bilderna helt okej. Även om detta samtalet förekom mellan Anton och läraren Barbro. Eller Babbsan som vi inte kallar henne.
- "Åh va fint det blir!", säger Babbsan med sin lena röst som hon tar fram ibland.
- "Ja men om man kollar på trädet där, jag vet inte hur ska man få till stammen?", undrar Anton och pekar bort mot trädet han ritar av.
- "ÄR DET DET TRÄDET DU RITAR?!?!", utbrister Babbi med en hög och förvånad ton.
Något i den stilen iaf, jag minns inte exakt, mer än att vi alla började asgarva åt denna totala sågning. Hennes inledande komplimang blev som bortblåst!
 
Här får Jimpa lite guidning om hur han ska få till löven på sitt träd.
Jag hittade ett snett träd som jag kunde rita av. För även om det då blir lite snett så är det ju rätt tänkte jag.
 
..och så här blev resultatet! Löven på ett träd är ju då ett helvete att rita. Till slut ger man ju upp alltså.
 
Sen tog jag ett löv och knoppar från ett annat träd och ritade av lite snabbt på slutet av lektionen
 
- Robin

Sjukt

Publicerad 2012-10-10 18:10:35 i Musik

 
Hur kan en så dålig låt locka så mycket folk? Jag undrar även om denna "artist" har någon mera låt eller om han åker dit, kör en låt och sen åker hem? Det är något lurt över detta.

Men det är väll så det är med plågor, alla blir en "one-hit wonder". Tänkte därför lite snabbt slänga ihop en spelningslista åt er, så ni kan njuta hela natten!


One-Hit Wonder's
- Pierre
 
 

Pinky

Publicerad 2012-10-09 18:32:00 i Alkohol

I lördags åkte vi ett gäng till O'Learys som bekant. Käka och dricka pilsner till West Ham - Arsenal var planen. Det slutade med att vi blev kvar där hela kvällen. Det blir rätt dyrt må jag då säga. Efter några öl gick vi över till drinkar. Det gäller att dricka drinkar när man är ute så här eftersom man aldrig gör sånt hemma tyckte nämligen Johan. Så efter några öl gick vi över till drinkar. Det är svårt det där med att komma på drinkar som är goda, särskilt med tanke på att man inte kan dricka vad som helst. Lovisa tyckte dock att vi alla skulle dricka Rosa Pantern. Inte en särskilt manlig drink kanske. Johan fick en kommentar om det direkt när han tog åt sig drinken i baren.
Hur som helst så tvingade vi även på Sluggo (som vi helt plötsligt hittade där på O'learys) en rosa drink. Först ville han absolut inte vara med kort med en sån drink utan höll upp Johans gamla halvdruckna öl (Johan hade svårt för alkohol i början av kvällen, innan redbull+vodka kom fram) istället när jag skulle ta ett foto.
 
Till slut kunde han dock inte hålla sig från drinken och fastnade på kort när han fullständigt försökte sluka drinken..har han aldrig druckit med sugrör förut? När jag visade detta enormt snygga kort för honom började han gapskratta samtidigt som han hade munnen full av sin goda mjölkdrink. Med andra ord sprutade det ut rejält med Rosa Pantern på mig.
 
Tävling!! Nu ska ni få en enormt klurig fråga här. Vem är det som redan har hävt i sig sin drink medan dom andra knappt har hunnit börja på sina? Era alternativ är Robin, Crom, Sluggo, Lovisa och Johan. Som om ni verkligen skulle behöva alternativ...
 
Fick även en bild på när manliga Jonas sitter med en rosa goding. Vad har hänt med honom sen han skaffade flickvän egentligen?
 
- Robin

Mörkt

Publicerad 2012-10-09 05:17:46 i Livet

Det är helt mörkt ute, man ser ju knappt ut för att det är så mörkt. Det är ett stort tecken på att man inte ska vara vaken den här tiden. Dock måste jag det, för idag ska jag ner till Halmstad och Helsingborg för att träffa och kolla in våra tryckerier där. Kommer bli roligt, synd bara att det är så jäkla långt bort. Vi hörs väll om 14 timmar eller något.
 
 
- (trött) Pierre

Johanna's Guide - del 8

Publicerad 2012-10-08 19:00:00 i Johanna's Guide

 
KLOCKRENT

Det är ett jävla flängande på mig nu. När ni läser det här är jag i Köpenhamn& är på training med nya jobbet. Hindrar ju givetvis inte våran mys-måndag! Tänkte vi skulle kika lite på klockor. Jag är ju en riktig sucker för stora accessoarer, och har flera gånger tänkt investera i en herrklocka åt mig själv. Det finns ju inte lika mycket på marknaden i smyckes& sminkesväg för er män så att klockor är en sak jag tycker är en grej man kan lägga pengar på, det blir mer en investering. Jag har försökt hitta lite budget klockor ändå, det är ju alltid kul att ha flera och mixa emellan då det är en väldigt förhöjjande (och praktisk!) detalj.

Under 1000 :-


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1. Triwa 495 :-  2. Axcent 598 :-  3. Axcent 698 :-  4. Festina 798 :-
Under 2000 :-
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 1. Police 1 698 :-  2. Calvin Klein 1 990 :- 3. Diesel 1949 :- 4. Triwa 1 795 :-
Under 3000:-

1. Michael Kors 2 295 :-  2. Michael Kors 2 649 :-  3. Michael Kors 2 895 :-  4. Diesel 2 945 :-
Cremè de la Cremè
 

1. George Jensen 11 100 :-  2. Omega 24 395 :-  3. Omega 35 895 :-  4. Rolex 204 600 :-


Köpställen;
http://triwa.com , www.uropenn.se , www.klockor.nu , http://www.georgjensen.com , http://www.klockriket.se/ , www.uret.se , www.nymansur.com



För mer inspo, vintage som nytt, kolla in www.kingmagazine.se/bloggar/klockbloggen
 
- Johanna

2013

Publicerad 2012-10-07 12:35:45 i Film

Tänkte jag skulle visa lite utav vad som kommer att komma i filmväg under 2013, som kan vara värt att se.

A good day to Die Hard


 
Bruce Willis är tillbaka som John McClane och ska denna gång åka till Ryssland för att rädda världen, eller något i den stilen. John Moore står för regi, han har tidigare gjort Max Payne och Behind Enemy Lines, så han kan sin action.
 
 
The Last Stand
 
Arnold Schwarzenegger har återigen börjat göra film, han verkar vara lika hård och tuff som vanligt. Peter Stormare har även en roll med i denna film, så bara det gör den värd att kolla in.
 
Man of Steel
 

Den senaste tiden har man gjort en hel del filmer om superhjältar, nu kommer även Supermannen i en nytolkning. Där Henry Cavill (Red Riding Hood) axlar huvudrollen, förutom Henry ser vi både Kevin Costner och Russel Crowe bland rollerna. Jag tycker trailern är en av dom snyggaste på länge, så jag längtar!
 
Anchorman - The Legend continues
 
Will Ferrell satsar på att göra en uppföljare till en av mina favoritkomedier Anchorman, där han spelar nyhetsankaret Ron Burgundy. Dock är inte Ron min favoritkaraktär utan det är Brick Tamland, som spelas av Steve Carell.
 
- Pierre

Barmys och bara mys

Publicerad 2012-10-06 17:14:17 i Alkohol

Efter innebandyn igår blev det lite mys hemma i min och Jimmys bar. Innebandyprat och massa musik. En del musik kom ur stereon men allra mest från oss själva.
Avslutningsvis hamnade jag och Ted sittandes på golvet och pratade film i en dryg timme. Klockan fyra kände vi att det fick räcka.
Dagen efter kom Pierre förbi och hälsade på. Vi hade det mysigt framför repriser av X-factor. När Johan sedan vaknade till så gjorde han pannkakor åt oss alla efter massa tjat från Pierre. Under tiden städade jag och handlade glass till pannkakorna. Pierre sjöng för oss.
Jimmy gjorde ingenting.
 
Nu ska jag och Johan åka till Örebro för öl och sånt på O'Learys med några andra roliga prickar. Jimmy och Pierre får inte följa med.
 
- Robin

Tub

Publicerad 2012-10-06 10:48:54 i Livet

 
Vi förlorade igår. Dock gick jag ändå hem till Robin efter matchen för lite analys och pilsner. Där hade mina kära vänner varit så snälla att dom hade köpt en halsduk åt mig, jag vet fortfarande inte riktigt varför, men det hade dom gjort. Jag tyckte den var skitsnygg och skön, så nu ska jag gå runt med den hela dagen. För jag fryser.
 
- Pierre

PIBF

Publicerad 2012-10-05 16:38:48 i Sport

Snart är det dags, första matchen för säsongen, Pålsboda IBF - Hovsta IF. Detta blir min första säsong som jag inte är spelare, utan nu är jag titulerad coach, eller lagledare som det även heter. Vid min sida har jag en av mina stora idoler, Bill, som även han slutat som spelare, mer eller mindre.

Dock känns det lite som att den här säsongen är lite avslagen, division 2 är långt ifrån lika bra som den brukar vara och finns väll inget lag som "gått ut" med att dom ska vinna serien. Jag skulle kunna skriva en heldel om innebandy idag, men jag väljer att avstå då detta känns lite som fel forum. Vill ni läsa om Pålsboda Innebandy får ni helt enkelt gå in på hemsidan.
 
Jag har nu tagit på mig både min fina matchtröja och mitt fightingface. Vill ni veta hur matchen går, då ska ni som sagt hålla koll på Robin's twitter. NU blir det kaffe och taktikgenomgång med Billyboytoy.
 
 
- Pierre

Kungfredag

Publicerad 2012-10-05 12:23:39 i Alkohol

3-timmars tentan gick på 45min, som smort med andra ord! Några mysko frågor som jag inte hade koll på och en hel del centrala delar som däremot inte var med. Jag kunde alldeles för mycket för den här tentan. Skönt att det är åt det hållet!
Ikväll ska det firas samt att Pålsboda IBF har sin premiärmatch hemma i Alléhallen. För att inte bli helt övertaggad och börja dricka massa öl nu på en gång så får Lovisa och bror ta med mig till Marieberg en sväng.
På matchen ska jag förresten live-twittra om matchen för PIBFs hemsida. Så om ni inte orkar ta er till Hallsberg men gärna vill ha koll på hur det går kan ni följa mig via hemsidan eller direkt på twitter om ni har ett eget konto.
 
- Robin

Tenta

Publicerad 2012-10-04 19:04:01 i Livet

Den här veckan har nästan enbart handlat om tentaplugg för min del. Imorgon smäller det, dags att skriva den så att man blir av med skiten. Hur fungerar jag en dag som denna då? Till skillnad mot många av de andra klasskamraterna så är jag väldigt harmonisk. Jag sov ut och tog sen en timmes plugg där jag gick igenom lite saker som jag inte kollat så mycket på tidigare. Sen tog jag en kvarts paus för att rensa huvudet innan jag körde en halvtimme med repetitioner av det andra stoffet. Sen blev det en lång lunchrast.
Efter det satte jag mig i en halvtimme och skrev ner massa frågor som tog upp i princip allt som jag har valt att försöka plugga in i mitt huvud. Sen ville jag inte sitta mer vid skrivbordet, så jag tog med mig mina block ut på en promenad i naturen. Det är ju trots allt naturkunskap som tentan handlar om. Jag ställde frågorna till mig själv och försökte förklara fram ett svar när jag gick runt där i skogen. En timmes promenad med plugg under tiden. Njutbart med tanke på den friska och sköna luften som fanns därute!
 
Det fanns mängder av olika lövträd längs vägen så jag passade på att plugga in kännetecknen för dom också!
 
Det här är exempelvis ett Hasselträd. Det ser man på den kvastliknande stammen
(hela stammen syns dock inte här). Löven är taggiga och har en spets som är lite på sniskan. Det är som en blandning av Lind- & Almlöv.
Hur känner du igen din Hassel?
 
Vad är det nu som jag ska kunna undrar ni självfallet? Massor! För mycket.
En halv jävla biologikurs samt grundläggande vetenskapsteori.
 
- Robin

Höstkläder

Publicerad 2012-10-04 17:22:42 i Mode

När jag gick modell för Joy, så var det även lite rabatt i butiken. Så jag passade på att shoppa lite. Kom även på att jag nog inte visat upp några byxor jag köpte för en längre tid sedan.


Park Lane collection


Park Lane shirtcollection
 

Topeco och LeCoastard
Jeans - Selected Home - Nelly.com
Rostfärgade - Park Lane
Gråa - Park Lane
Hängselbyxor - Selected Home - Nelly.com
 
- Pierre
 
 
 

Tipsi

Publicerad 2012-10-04 12:26:36 i Film

Här får ni två tips i ett, typ. Lyssna och njut utav Sir Elton John, när han framför den omskrivna versionen av "Candle in the wind" på på Dianas begravning.




OCH sen bör ni se filmen som handlar om just Diana's död. Helen Mirror är magisk hela filmen.

 
- Pierre

Bluray

Publicerad 2012-10-03 12:29:17 i Film

Film är ett av dom största intressen jag har, dock växlar det väldigt olika i hur intresserad jag är. När jag kommer in i ett riktigt filmstim, så kan jag sitta och beställa film varje dag. Men sen när det svalnar, då kan det ta månader innan jag beställer igen. Nu var det vädligt länge sedan jag köpte film, därför tyckte jag förra veckan att jag var värd att beställa lite nytt. Som tur var hade Cdon en jäkla massa rea och sånt roligt.
 
Harry Potter Complete Collection - Gremlins - Batman Begins - Sherlock Holmes - The Green Mile

Dexter Säsong 1-5 - Futurama Säsong 5&6 - Rome Complete collection
 
- Pierre

Fisgris

Publicerad 2012-10-02 22:48:09 i Livet




Ikväll har jag varit på lite dystert humör, men ser man på detta blir man alltid glad.
- Pierre

Sämst

Publicerad 2012-10-02 22:06:14 i Sport

Tror jag kan vara den sämsta bloggaren i hela Sverige just nu, har ju inte skrivit något inlägg på hur länge som helst. Dock är det fullfart hela jäkla tiden just nu, mycket på jobbet och mycket på fritiden. Borde dock lägga nera mera tid till er, våra kära läsare. Tur jag har Robin som leverar som vanligt.

Idag har det varit en dag med blandade känslor, mest känslor för mitt GAIS. Mitt GAIS som igår förlorade med 7-2 mot Norrköping, 7-2, det är förfan innebandysiffror. Jag kollade sporadiskt under matchen och kunde konstatera att något är väldigt fel. Direkt efter matchen så ska även GAIS bästa spelare för året, Erik Johansson, ha sagt följande "Jag spelar inte en match till så länge Jan Mak är tränare". Jan Mak är den tränaren som tog över GAIS för 8 matcher sedan, men har misslyckats totalt. Idag på förmiddagen så var det krismöte på Gaisgården, där det beslutades att Jan Mak avgår med omdelbarverkan. Så just nu är GAIS utan en "riktig" tränare, igen. Det blev precis klart att Jonas Lundén (ass. Sportchef) och Benjmin Westman (u21) tar över ansvaret resterande tid utav årets allsvenska. Dock en stor ljusglimt i GAIS är att idag blev det klart vem som ska träna laget under nästa år i Superettan, det blev inte helt oväntat Askebrand som tar över.
 
- Pierre

Trötter

Publicerad 2012-10-02 16:00:00 i Alkohol

Rensade i min kameratelefon idag och förundrades över hur många kort jag har på Pierre där han sover i samband med intag av alkoholhaltiga drycker. Varför vill han inte vara vaken? Ganska imponerande är dock att dom fem första korten är inom loppet av tre veckors tid, men alla är på olika dagar. Och på den tiden hade han ändå flickvän. Det är med andra ord en riktigt bedrövlig kille vi har att göra med. Sen är det nästan ett år till nästa två kort som sker ganska tätt inpå varandra. På det allra sista kortet är jag dock osäker om han är vaken eller inte. Han skulle nämligen kunna sova där, Karlstads-resan var hård!
 
- Robin

Johanna's Guide - del 7

Publicerad 2012-10-01 19:00:00 i Johanna's Guide

 
Hårresande tips

Nu är helgen äntligen slut& det är dags för måndag! Tillbringade söndagskvällen med att avbryta TV4 filmen för att researcha skäggiga män med hjälp av Fanny. Man kunde ju ha haft det värre märkte vi ganska fort. Vi diskuterade även kroppsbehåring, vad som är attraktivt och vilka looks man ska ligga lågt med. Tänkte givetvis visa massa bilder på tänkbara varianter men först - hur vet man vilket skägg som passar just din ansiktsform? Och hur mycket ska man egentligen raka, vad rakar man med och hur gör man med ögonbrynen? Seså, luta er tillbaka och låt mig babbla vidare.

Det är ju faktiskt så att alla inte har skäggväxt. Jag har märkt att det kan vara ett ganska känsligt ämne, då många känner sig mer manliga med lite tofsar runt munnen. Ärligt talat inget vi tjejer lägger större vikt vid, har du inte så har du inte och då är vi vana att se dig så. Om det nu är så att du är en av de som har skäggväxt, gäller det att ha i åtanke vad som passar din ansiktsform. För att inte göra det här inlägget till en bok länkar jag direkt hit (LÄNK)
Där finns det enkla bilder som visar och förklarar vad som gynnar just dig. En generell regel är att hålla det kortare/rakat under käklinjen, då ansiktet annars kan uppfattas som större om det är ovårdat under hakan.

När du rakar dig är det viktigt att du använder en bra raktvål eller rakgel med glycerin i. För att undvika innåtväxta hårstrån, rakfinnar eller inflammerade hårsäckar. Det är också viktigt att du rakar dig i samma riktning som håret växer, om du skulle vara osäker på det (det kan skilja på olika delar på kroppen men även olika delar i ansiktet) blöt håret/skägget och känn med handen! Undvik att raka direkt på huden utan någon rakprodukt! Efter rakningen är det fint och lugna huden lite med en aftershave kräm!
Tycker Philips har bra utbud på både bodygroom trimmer och rakhyvlar i olika prisklasser. (www.philips.se)
1)
2)
 
3)
4)
 
 
 
 
1) Philips trimmer 999:-      2) Gillette Mach 3 rakhyvlar 149:- 
3) GAIA rakgel 153:-  4) Baxter aftershave balm 199:-


Men det är ju inte bara skägget som ska trimmas. Ni män (återigen, inte alla) har ju ganska generös hårväxt vad gäller hela kroppen. Här finns det ju inga rätt och fel, allt handlar ju om personlig smak. Vad jag (Fanny var enig) tycker är attraktivt kanske din tjej inte alls håller med om. Råkar du inte ha en tjej, tycker jag dock prompt ni ska lyssna på mig.

- Armhålor?
Här kan man slänga sig med det trötta uttrycket "lagom är bäst". Helrakade armhålor tycker jag är att ta i, lämna det till oss damer. Däremot så tycker jag inte alls det är speciellt läckert när det sticker ut några lockar trots att man har armen längst sidan. Det känns bara ofräscht. Ha det trimmat, sen om du väljer att göra det med maskin eller om du envisas med att ha ordentlig längd - ansa med sax!



Ben?
Ben är den kroppsdelen där jag tycker ni kan få gå banans. Låt de vara precis som det är. Jag föredrar att man ser benen igenom allt hår, men här får jag återigen poängtera olika mängd hårväxt. Hursomhelst, benen ska vara otrimmade/orakade.

Bröst/Bringa?
Jag kan tycka det är extremt sexigt med brösthår, även om jag föredrar stubb även här. Trimmat, inte rakat. Kan inte påstå att jag tycker det är smickrande när det kommer upp en halv peruk ur halslinningen på t-shirten.




Rygg?
Vaxa. (Nu pratar jag inte om lite strån utan det problemet som uppstod som frisör när man ska klippa en nack och inte vet vart man ska sluta för att hårfästet sitter ihop med ryggen. Vaxa)

Polisonger?
Antingen tycker jag att polisongerna ska vara osynliga, det vill säga att dom är ihopväxta med skägget eller så ska dom sluta ungefär vid mitten på örat, och tight klippta (det bör frisören sköta när frisyren blir klippt) Allting som på något sätt påminner om Ronny&Ragge är inte godkänt.

Ögonbrynen?
Ögonbrynen ska helst inte se plockade ut på män därmed sagt att det inte är okej med Mcdonalds reklam i pannan. Första gången kan det vara smart att ta hjälp av någon som är van att hantera en pincett och känner till hur man plockar ögonbryn. Ett enkel tips för att få ögonbrynen att inte se plockade ut, är att hålla sig till grundformen (där ni klart och tydligt ser att det tillhör brynet) och plocka varannat strå utanför det. Ovanför näsan, emellan brynen, är det dock okej att plocka helt rent.
 


Ansikte?
Jag har fokuserat mest på ansiktsbehåring i det här inägget och längre ner blir det bildregn (jag har ändå sorterat bort hälften, det finns mycket snygga skägg därute!), så jag ska hålla mig kort här.
Tre dagars killar, tre dagars (struntar fullständigt i huruvida det faktiskt tar tre dagar eller inte, ni förstår vad jag menar). Så obrytt snyggt. Nonchalant manligt utan att behöva oroa sig för matrester i skägget. Efter lite research måste jag även säga att det kan vara riktigt snyggt med lite mer skägg. Sålänge det inte utgör matrest dilemma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tänkte avsluta med lite bilder på exempel av vad jag inte tycker är lika attraktivt:

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu vill jag veta vad ni tycker, vilka är era favoriter och vilka skulle ni eventuellt lägga till?

-Johanna

Om

Min profilbild

Robin och Pierre

Två grabbar som håller på att ta över hela världen, mer eller mindre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela