Robin och Pierre

en blogg som inte är rolig eller seriös, men som man ändå vill följa

Topptorsdag!

Publicerad 2012-05-31 21:02:53 i Livet

Veckans mest underskattade dag är utan tvekan torsdagen. Jag skulle uppskattningsvis säga att åtminstone 3 av 4 torsdagar är riktigt bra och idag har det varit en sådan. Sista dagen på universitetet för den här terminen. Skitsnack gemensamt med lite träning inför redovisningen med boysen, sen genomförde vi ett riktigt jävla kungligt framförande! Väl genomtänkta exempel hit och dit om matematik i förskolan samt ett engagerant matematiskt sångnummer med snyggt egengjord rekvisita, till de tyvärr alldeles för få åskådarnas förtjusning.

En soft fika på Bara Vara för att fira ett lyckat arbete och sedan ett aningens
vemodigt "Hejdå, vi ses!". Känns mysko att gå från ständigt långa dagar tillsammans till att kanske ses om nån månad eller två. Hur som helst, grymma Enchiladas hemma hos morsan innan det var dags att skynda iväg mot fotbollsträning.

Har dessutom lyckats få hem ett paket med lite sköna billiga gamla rullar, så ikväll lär det bli en rulle innan man kryper till sängs. Några av 13-kronors filmerna som jag fick hem var
Tjuren från Bronx (Robert De Niro), L.A. Konfidentiellt (Kevin Spacey, Russell Crowe) och
The Informant! (Matt Damon).

Vad kan man mer säga om en topptorsdag som denna då? Jo, i vanlig ordning så följs den ju
av en Kingfredag! Hemmamatch för P-boda och grillning samt lite pilsner med laget efteråt.
Som sagt, Kingfredag!

- Robin

Onsdag!

Publicerad 2012-05-30 22:59:30 i Alkohol

Satans vad det ska behöva skrivas idag, onsdagsdrinken är det ju också dags för!

Isbjörn
4 cl vodka
2 cl blå curacou
sprite

Bygg drinken i ett highballglas med is, svårare än så är det inte. Det blir gott. Men vad fan smakar det egentligen?!


- Robin

Religionskunskap

Publicerad 2012-05-30 22:42:25 i Livet




Vilken religion tillhör man när man går till ett gym för att be om syndarnas förlåtelse?
2 fikastunder = 2 träningspass = karman återställd


- Robin

Farmor =)

Publicerad 2012-05-30 20:32:25 i Förebilder

Ida har man varit på kalas hos farmor Viola! =) Det betyder flera sorters kakor, bullar, negerbollar, två rulltårtor med olika fyllningar, paj, glass, fruktcocktail och grädde. Sen även saft, kaffe och 6-7 olika sorters drickor. Det är dessutom väldigt möjligt att jag har glömt något!
Hur som helst, GULD med andra ord! :D

Jag var ju därför tvungnen att värma upp med fika tidigare idag. Det blev 7 negerbollar under dagens pluggande, där vi förövrigt lyckades knyta ihop säcken på vårt arbete. Hurra!
Bara redovisningen imorgon som är kvar, sen är det två veckors jobb kvar innan jag tar sommarlov!

 

- Robin

Settle for gold

Publicerad 2012-05-29 16:47:35 i Musik

Inte för att tjata men vi var ju som sagt på The Happy Hippo Familys spelning i lördags och då körde de för första gången sin nya singel Settle for gold. Idag fick även dess sköna video se ljuset i gryningen. Titta, lyssna och njut!





- Robin

Kalimera

Publicerad 2012-05-29 08:59:45 i Livet

Nu är allt klart, har fixat lite färdkost och sagt hejdå till katterna. Hoppas ni får en bra vecka här hemma så hörs vi lite senare. Ska tänka på er när jag ligger med en kall Mythos på stranden imorgon!


Andio
- Pierre

Packad

Publicerad 2012-05-28 23:03:54 i Livet

Min frys har gått sönder, den vill inte fungera. Något måste hänt när det blev strömavbrott i hela Pålsboda. För det var tydligen inte bara hos mig som strömmen inte ville fungera. När strömmen försvann så stack jag till Marieberg för att fixa det sista. Växlade pengar på Forex, dock hade dom vädligt lite Euro då det hade blivit något fel i deras leverans. Så bara dom som verkligen var i akut behov utav Euro fick växla, det var jag! Sprang även in på Ikea, köpa batterier till Mp3 och sånt. Kom även på i min ensamhet att jag skulle köpa ett vittlinne, då mitt gamla var äckligt.

Nu har jag lyckats träna med Patrik och packat klart det sista, känns riktigt skönt! Nu sitter jag i kalsonger, tar en öl och äter chips. Känns lite dumt eftersom jag nyss har tränat, men vafan nu börjar ju min semester! Kommer skriva en sväng imorgon innan vi åker, sen ska jag försöka skriva något under veckan där nere. Så ni inte saknar mig för mycket!

Tuta och Zidler vill inte att jag ska åka..

Puss och Kram
- Pierre

"G Mormor"

Publicerad 2012-05-28 18:14:05 i Livet

Plötsligt händer det! Efter ett par dagars försök till skrivande så släppte äntligen spärren i vårt skrivande sent under eftermiddagen. Vi lyckades till slut hitta ett bra gemensamt sätt att skriva på.
Vi kallar det för "G Mormor". Det går till så enkelt som att om meningen känns någorlunda sammanhängade och relevant för ämnet vi skriver om just då, så kör vi med den och skriver vidare.
- Ja men det där blir bra, det är ju ett "G Mormor"-arbete!

Termen "G Mormor" kan även jämföras med andra skrivsätt som "IG (Namn)", "G+ Robin",
"VG Farfar" och "MVG Jennie".
"IG (Namn)" kommer från en person som jag självklart inte kan hänga ut här. Det som skrivs då är utan relevans, saknar röd tråd, ständigt upprepande formuleringar och helt enkelt dåligt.
"G+ Robin" är skapad genom mig. Välformulerade meningar och bra funderingar men saknar lite av de kritiska reflektioner som krävs för ett VG. Ständigt detta jävla G+ alltså!!
"VG Farfar" är kort och gott en liten förbättring av "G+ Robin".
"MVG Jennie" är för oss ganska abstrakt. Dels för att MVG inte går att få på universitetet men även för att det är alldeles för bra för att vi ska kunna komma i närheten av att skriva eller uttrycka något sådant. Detta sättet att skriva på är uppkallat efter Jennie, som alltid säger och skriver sjukt jävla bra saker!

Det som öppnade upp för "flowet" i vårt skrivande var förresten varsin stor och maffig jävla
muffins!


- Robin

Stress

Publicerad 2012-05-28 13:21:01 i Livet

Vaknade av något konstigt ljud imorse, det var min frys som tyckte den skulle börja låta. Den tyckte tydligen den skulle få bli avfrostad. Så det har jag fixat med hela morgonen. Nu är planen att jag ska duscha och äta för att sedan ta mig till Marieberg för att växla pengar och köpa något mera. Hinner inte skriva mera, nu är det mycket att göra.

- Pierre

Examination

Publicerad 2012-05-27 22:46:25 i Livet

Har just gått in i ett hårt slutarbete på årets termin. Så det blir troligtvis inte mycket skrivet från mig dom närmaste dagarna, all energi kommer gå åt till det samt träningar. Och på tisdag åker ju Pierre iväg och kommer bli mindre aktiv här. Men ni överlever nog ändå skulle jag tro.

Hur som helst, The Happy Hippo Family var kungar i vanlig ordning igår. Till och med bättre än tidigare skulle jag tro och jag var ju faktiskt nykter så jag borde ha koll!


- Robin

Afton

Publicerad 2012-05-27 18:28:15 i Livet

 

Min Söndag har varit bra, tror även att den kommer fortsätta vara bra senare också. Kvällen kommer bestå utav skype, packning och godis! Hoppas ni haft en bra helg, det har jag haft! Stort tack för att du kom Jesper!


- Pierre

Ont

Publicerad 2012-05-27 12:21:02 i Livet

The Happy Hippo Family levereade som tusan igår. Dock lyckades vi stå rätt nära högtalaren så mitt högra öra är inte helt okej idag, får hoppas det blir bättre med dagen. Jesper och jag har precis dragit i oss frukost och slökollar nu på reprisen av Eurovision. Vi ska snart ner till Ica och köpa lite fika för att sedan ta oss till Brevens för att kasta disc.

Ikväll ska jag även börja med att packa, för på Tisdagmorgon åker vi iväg mot Göteborg för att sedan åka till Korfu. Ska även hinna med att växla pengar imorgon och köpa lite småsaker. Det är fullfart.

- Pierre

Kväll

Publicerad 2012-05-26 19:22:35 i Alkohol

Nu har vi landat i våran kväll. Har precis dragit upp musiken och tagit fram spriten, nu kör vi full fart!

Här är lite bilder hur våran kväll varit än så länge.. Whiskeyafton!




- Pierre

Old fashioned

Publicerad 2012-05-26 17:04:43 i Alkohol

Äntligen lördag igen och därmed drinkdags! Eftersom Pierre och Jesper har irländskt tema på sitt förkrök tycker jag att det passar med en whiskeydrink.

Old fashioned
6 cl irländsk whiskey (normalt sett bourbon men det blir ett undantag idag)
1 sockerbit
3 stänk angostura bitter
sodavatten

Lägg en sockerbit i ett old-fashioned glas (whiskeyglas) och stänk på angosturan. Häll i sodavatten så att det lagom täcker sockerbiten. Fyll på med whiskey och is. Varsågoda!

- Robin

Livet

Publicerad 2012-05-26 15:58:31 i Livet

Vi kom inte iväg till Brevens, valde att gå ut i parken bredvid mig och kasta istället. Nu har vi precis gjort lite Irländsk stämning här hemma och första ölen är snart nere. Ikväll blev det inte helt oväntat Örebro och The Happy Hippo Family, mycket för att Jesper ska få uppleva ett av världens bästa liveband!

Jesper in action

- Pierre

Nej

Publicerad 2012-05-26 11:32:46 i Livet

Idag mår vi fan inte bra. Har precis gått ut i vardagsrummet och lagt mig i bäddsoffan bredvid Jesper, nu ska vi gå igenom gårdagen. Vi har kommit fram till att vi hade jäkla roligt. Grillfest hos Berra & Karina, dricka öl i parken och sen efterfesta hos Maya.

Nu är tanken att vi ska gå och köpa frukost och njuta utav den. Sen kanske ta oss till Brevens för lite disckastning och sen tillbaka till Pålsboda och börja med en riktigt skön "Irish Evening". Dock har vi inte bestämt om vi ska vidare mot Örebro för att se The Happy Hippo Family eller om vi ska upp till Pizzan här i Pålsboda. Stora problem i småpojkars huvuden.

- Pierre

Parken deluxe

Publicerad 2012-05-25 21:30:38 i Alkohol

Vi bjuder på lite extra ikväll, nu har vi grillat och druckit på tok för många öl. Dock blev denna vackra film lite fel, då datorn tog bort ljudet på låten vi hade med. Så ni ska först öppna den här! Sen ska ni slå på den på "25 sek" när ni märker att vi börjar dricka och dansa. Vi tänkte först skita i att lägga upp det här, men det blev ju jävla roligt utan musik också. Skål på er!
- Robin och Pierre

Smaka

Publicerad 2012-05-25 17:58:15 i Livet

Nu är jag (vi) redo, nyklippt, duschat och uppklädd! Jesper och jag har startat upp med kaffe, whiskey och öl. Sen lyssnat på riktigt skön musik och haft lite vanlig enkelt pojkmys! Nu ska vi förbi ica och köpa grillat sen iväg mot Berra & Karina för att sedan sätta på danskorna/finskorna för att ta oss till Parken. Skål mina vänner!

Snygga, men ändå seriösa.

- Pierre (& Jesper)

Afterwork

Publicerad 2012-05-25 15:03:38 i Alkohol

Första ölen på en solig balkongen efter en hård arbetsdag..Finns det något bättre?
Jag tror fan inte det! Skål på er, ikväll är det dans!


- Robin

Fredag

Publicerad 2012-05-25 08:50:20 i Livet

Äntligen Fredag, och jag börjar en två veckors lång "semester". Den börjar jag med att äta frukost för att sedan ta mig upp till Farmor och hjälpa till i hennes trädgård. Hon skulle även bjuda på mat, vilket blir perfekt. Efter Farmor ska jag antaligen iväg och klippa mig hos Karina. Håret växer så jäkla fort, så behöver få bort lite känner jag. Runt klockan 16-17 så kommer Jesper hit, så vi kan på börja våran lilla myshelg. Som Robin skrivit så är det Black Jack ikväll, det kommer bli bra skit!

Jobba jobba jobba

- Pierre

Kingfredag!

Publicerad 2012-05-24 22:43:38 i Alkohol

Idag har varit en jobbig dag. Jobb från åtta till halv tre sen raka spåret in till universitetet. Hemma vid halv nio efter slutuppgiftsarbete. Inbjuden till grannen på en rundtur och "The story of his life" sen iväg till gymmet för rehabträning.

Men imorgon, då ni! Kingfredag så det bara sjunger om det. Jobb på dagen, förhoppningsvis kan vi ta oss upp till IP och närvara lite vid Bolly Hill och njuta av det fina vädret. Sen är det raka vägen hem till balkongen och öppna en kall jävel. Grill på eftermiddagen och P-boda Parken på kvällen.
GULD!

Så här kan det se ut när jag och Pirre parkar!


- Robin

Reklam

Publicerad 2012-05-24 15:16:48 i Livet

En av dom sötaste och skönaste reklamerna på länge, tänk om kärlek och livet vore så där enkelt!



- Pierre

Örebro

Publicerad 2012-05-24 07:31:12 i Livet

GAIS är nu tillsammans med Örebro SK på nedflyttningsplats i Allsvenskan. Jag finner inga ord, åker vi ur i år så blir jag ledsen, jätteledsen. Enda positiva är just att Örebro också kan åka ur, så kan jag fortfarande kolla på GAIS när dom kommer till Örebro..

Nu ska jag dricka upp mitt te sen sätta på mig gummistövlar, för vi ska på bondgårds besök med min klass 2-3a idag! (Dock har jag ju redan jobbat på en bondgård, så jag har ju koll på läget)

- Pierre

Grashopper

Publicerad 2012-05-23 21:17:41 i Alkohol

Min onsdagsdrink är egentligen vanligt vatten då sommarvärmen börjar komma på allvar, meen om det nu är någon som korkar upp ikväll så ska den personen självklart få något roligare än det! Grashopper är en mintigt god mjölkdrink som oftast bara tar någon minut att dricka upp.
Varva därför gärna med en lite surare och sommarfräsch drink, annars kommer du hinna tröttna på mintsmaken efter att du sörplat i dig ett par tre stycken på en kvart.

Grashopper

3 cl vit kakaolikör
3 cl Crème de menthe (pepparmint)
6 cl mjölk

Fyll en shaker med is och häll i ingredienserna. Skaka loss som om det vore Black Jack i P-boda parken (vilket det återigen är dags för på fredag, HURRA!!). Sila ner drinken i ett cocktailglas. Många recept använder sig av 3 cl grädde istället för mjölken men för min smak blir det lite för klibbigt då.


De som har sett den populära TV-serien "The Big Bang Theory" känner igen den här drinken väl. Karaktären Rajesh Koothrappali har troligen gjort så att den har fått sig ett rejält uppsving!


- Robin

Plugg

Publicerad 2012-05-23 17:42:48 i Livet

Vissa dagar vill man bara inte ta tag i det där pluggandet. Idag var en sån dag. Jag träffade mina studiekamrater Jim och Anton vid universitets bibliotek klockan 8 för att gå igenom dagens redovisning. Vi delade upp vem som skulle säga vad och läste igenom det en gång. Sen tog det stopp. Tanken var att vi skulle börja på examinationsuppgiften också men motivationen fanns inte riktigt till det.

Efter lite skitsnack var klockan i alla fall 9 och Anton kunde få sitt jäkla kaffe så han blev nöjd. Blixtidén om att vi kunde sätta oss på en filt i solen som motivationshöjare kom tack vare kaffet enligt han själv så vi flyttade ut oss från den tråkiga bibblan. Det var nog inte en så smart idé trots allt. Sola, snacka och sova var betydligt skönare och vi lyckades endast läsa igenom uppgiften en gång, sen blev det inte mer.

Lite mat kanske kunde göra underverk med energin? Matkoma blev det istället och vi somnade inne på Antons lilla studentrum. Anton i sin säng, Jim i soffan och jag på golvet! Efter en timme vaknar Jim och väcker oss andra med de förfärliga nyheterna att redovisningen börjar om en kvart. Sega i kolan vandrade vi tillbaka till universitetet som i en dimma. Vi levererade dock i vanlig ordning en ganska övertygande redovisning och så då var ju i alla fall den grejen ur världen.
Nya tag imorgon med slutuppgiften!



- Robin

Sol

Publicerad 2012-05-23 14:29:08 i Livet

Kom hem från jobbet runt halv 2 idag, och då hinnar man precis lägga sig på vardagsrumsgolvet, öppna upp franskabalkongen och lägga sig för att sola. När klockan blivit 14:16 så går solen så högt upp att det är svårt att ligga ner och sola, dock går det att sitta. Men det är riktigt jäkla gött väder idag. Har fundering på om jag ska ut och kasta disc innan det är dags för dagens gympass.


Kunde ligga själv och njuta i typ 5 minuter

För sedan ville Tuta vara med och sola

- Pierre

Packa

Publicerad 2012-05-23 07:30:13 i Livet

Satt igår och började fundera över vad jag ska packa ner till min kommande utlandsresa,
åker till Korfu den 29 Maj! Kom fram till följade saker:

Pass
Euro
Kamera
Badbyxor

Kläder
Hygienprodukter

Sen tog det nästan stopp, har ni några tips?

- Pierre

Millencolin

Publicerad 2012-05-22 17:17:54 i Musik

Om någon vecka så är det dags för årets första festival för mig, "Millencolin 20 Years". Millencolin är ett Örebroband och har helt enkelt kört på i 20 år nu, och känner väll att det är dags att slå på stort. Så dom kommer göra två stycken spelningar på den här festivalen. Millencolin har jag sett ett antal gånger tidigare, bästa spelningen med dom är i Barcelona ihop med Robin. Vi har turen att känna deras manager, därför var spelningen i Barca möjlig. Den 29 Maj släpper dom en ny skiva/dvd, The Melancholy Connection. Men redan idag kan man lyssna på låtarna, det kan du göra här! Dom flesta låtarna har man hört, då det är nyinspelningar utav "B-spår" men sen är det även två helt nya låtar, som jag tycker låter helt okej!


- Pierre

derby

Publicerad 2012-05-22 07:32:16 i Sport

Som ni vet håller jag på Göteborgs stolthet, GAIS. Som ni kanske också vet håller Robin på det blåa laget från Göteborg, IFK Göteborg. Så det är så klart en stor fight mellan oss och det kan mycket väl uppstå krig. Igår var det derby, alltså GAIS mot IFK Göteborg. Varken GAIS eller IFK har börjat den här säsongen bra, IFK lite bättre men borde leverara mera med det laget. GAIS som för första gången går in i en allsvenska som "topplag" har tagit en seger på 11 matcher.

Jag kollade på matchen igår, inte Robin. Tror han var nervös och rädd för att GAIS skulle vinna. Matchen blev uppskjuten, först pga av diverse rökbomber/bengaler som var tända. Sen lyckades huvuddomaren skada sig på uppvärmning, och även 4:e domaren. Så två nya dommare fick kallas in. När matchen väl kom igång började GAIS bäst och kunde osannolit ta ledningen med 1-0 efter bara 6 minuter, tack vare Markus Gustafsson. GAIS har hela första halvlek med lyckas bara få in ett mål. I andra halvlek är det ett nytt IFK och dom tar över matchen helt. Henri Sillanpää i GAIS målet räddar dom flera gånger om. Göteborg pressar på och tillslut kan Tobias Hysén göra sitt andra mål för säsongen, 1-1. GAIS har några få chanser men lyckas inte, så matchen slutar 1-1.




Det är fred på bloggen.
- Pierre

Disc

Publicerad 2012-05-21 21:59:07 i Sport

Discgolf är en rolig sport. Den är också väldigt frustrerande på grund av att det är så svårt. Tekniken sitter helt enkelt inte när man enbart spelar någon gång ibland. Långkastning har jag dock blivit helt okej på. Ibland.

Så här kan det se ut när jag vräker iväg en disc med full kraft


Det syns att jag tar i!


Viktigt att avsluta med en snyggt balanserad pose!


- Robin

Sommar

Publicerad 2012-05-21 19:09:14 i Livet

Skulle äta lunch med mamma och köpa ett par shorts och ett par badbyxor. Hittade badbyxor och shorts, men hittade även väldigt mycket mera, typiskt.

Mörkblåa och rutiga shorts, Turkos/gröna badbrallor.



Stråhatt och strumpor.



Jeans, linne och skor



Vit skjorta och en blå/vit randig t-shirt



Chinos/byxor
(Blåa, Mörkblå & Beigea)


Kläderna kommer från Joy och H&M
- Pierre

Promenad

Publicerad 2012-05-21 10:38:03 i Livet

Tanken idag var att jag skulle börja dagen med en springtur. Men när jag vaknade upp imorse så hade jag fruktansvärt ont i halsen och näsan var snorig. Efter noga övervägande så kom jag fram till att jag inte ska springa, kände dock att jag var tvungen att göra något. Därför fick det bli en långpromenad runt om på landet.

(Jag har faktiskt ett linne på mig under jackan, men det syns knappt)

Nu ska jag dra i mig en lätt frukost och sen ta tag i pluggandet. Lite senare ska jag in till min kära Mor och äta lunch med henne. Måste även försöka hitta ett par badbyxor, då jag åker till Grekland om 1 vecka.

- Pierre

Lördagen

Publicerad 2012-05-20 23:01:19 i Livet

Strax innan 10 blev jag väckt av min mor som sa att hon och far snart skulle iväg på äventyr. Ville jag följa med var frågan? Yrvaken tackade jag ja av tre anledningar. För det första så var jag så trött så jag knappt fattade vad som hände och ett ja kalkylerades snabbt som det mesta artiga svaret. För det andra så var jag fortfarande lite sjuk men eftersom jag behövde vara frisk på kvällen för att kunna ta mig ut på galej så var jag först tvungnen göra något där jag kunde låtsas vara frisk. Så funkar det alltid. Intalar man sig att man är frisk, så blir man frisk! Och för det tredje så tänkte jag att det kunde bli bra material för bloggen med bilder och kommentarer om vad som händer kring byn, när det väl händer något.

Vad var det nu som hände då egentligen undrar ni nog?
I Hjortkvarn var det dags för det årliga mopedrallyt, typ 6-7 gången som det hölls. Annars är ju Hjortkvarn mer känt för sin glass. Klart att vi åt glass också. I Brevens Bruk möttes vi upp av mormor, morfar, morbro och kusin plus en jävla massa annat folk. Det var nämligen "Hästkraftens Dag" där. Det innebar bland annat utställning av gamla bilar, helikopterflygning, uppvisning av en stridsvagn samt brandkår, testkörning av grävskopor och en jäkla massa mer som jag inte riktigt kan beskriva med ord då det här egentligen inte ligger inom mitt intresse-område. Men jag måste ändå säga att det var väldigt spännande och kul att se. Eftersom vi var i Breven var det givetvis lika bra att passa på och ta sig upp till Tallbackens Discgolfbana. Korvgrillning och ett antal varv runt banan.


90 mopeder med förare hade samlats nere vid Hjortvallen för att delta i rallyt. Nytt rekord!
Det var en massa gamla mopeder av olika modeller och även några lite nyare.

Frukostglassen är helt klart den bästa typen av glass!

På vägen till Breven försökte vi även passa på att vara lite kulturella. Vi åkte runt Boo Slott
för att få se dess baksida med torn och trädgård genom alla träd och grenar. Ett snyggt slott!

Farsan bredvid ett av kraftpaketen som fanns på plats i Breven.

I väntan på stridsvagnsuppvisningen. Morfar har lagt sig snyggt för att vila.

Bilen mosades ganska rejält när stridsvagnen tog sig framåt!

Till slut blev det dags för disckastning i det sköna vädret dagen till ära.
Här har vi morbror Magnus som blev fångad på bild med en till synes skön kastteknik!


Vilken dag det blev, fruktansvärt njutbar!
Väl hemma igen blev det ett jäkla stressande för att hinna med bussen till Örebro som också blev en trevlig utflykt. Öl, fotboll och dans! Livin la vida loca som vi brukar säga!



- Robin

Söndagskvalité

Publicerad 2012-05-20 20:39:13 i Livet

Söndagen brukar vara den dagen jag ogillar mest. Idag besämde jag mig för att ändra på det. Bjöd över Johan till klockan 17:00, tänkte bjuda på lite mat, en kall öl och kolla på Örebro - Syrianska. Blev en helt underbar afton!

Här kommer kvällens måltid och recept:

Du behöver: (För 2 personer)
Potatis (Typ 9 Stycken)
Olivolja
Salt
Peppar
Mjölk
Rödlök (1 stycken)
Ica's kebabspett (4 stycken)
Franska Örter

Rödvin

Sallad (Här får du välja själv vad du vill ha i)




1) Börja med att hacka potatisen i roliga bitar

Slå även på ugnen, typ 225 Grader.
Släng även in en Bruce Springsteen skiva i din CD-spelare!



2) Koka potatisen, ihop med salt.
Nu kan du antingen diska, hälla upp ett glas vin eller gå och tända ljus. (Jag gjorde alla tre)
Du ska även ta och hacka upp en rödlök!



3) Ta fram en ugnsform, smörj den först med olivolja och salta ordentligt.
Släng i rödlöken och potatisen som du kokat i ungefär 16 minuter. Nu kan du salta, peppra och slänga på lite franska örter. Nu ska du även hälla på typ 1 dl mjölk över allt, så det blir lite lagom mjukt och saftigt. Sen in med det i ugnen.



4) Skär upp en sallad, välj själv vad du vill ha i den!



5) Ge ditt sällskap något att dricka och va trevlig mot honom.



6) Så här ser spetten ut, billiga och svingoda!
(Kan vara lite starka)



7) Lägg ner och stek dom i olivolja.
Nu kan du även kolla hur det går med potatisen i ugnen,
släng på lite mera mjök om det ser torrt ut.



8) Nu ska du servera, när du känner att allt är klart!



9) Så här gott ska det se ut när du är klar med allt och lagt upp det på tallriken!



10) Sen kan du slå på en bra fotbollsmatch eller en skön film. Maten avnjutes bäst med sällskap och rödvin!


- Pierre

Träkeps

Publicerad 2012-05-20 13:10:53 i Livet

Kvällen igår var riktigt bra. Många trevliga vänner, många kalla öl och mycket dans. Lägg där till en glad Robin som gick runt och "spankade" mig hela kvällen. Det hela slutade med några väldigt osmarta öl nere vid Foke i Pålsboda innan jag tillslut kunde lägga mig i sängen runt halv 5. Det känns idag att gårdagen var trevlig. Lite senare idag tänkte jag ta och leka kock, så håll utkik!




Hur är eran Söndag?

- Pierre

Drinkdags!

Publicerad 2012-05-19 20:34:23 i Alkohol

Sommaren närmar sig med stormsteg, det blir alkohol lite titt som tätt bara för att det är grill och fint väder. Dags att börja tänka på vad man dricker om man inte vill gå upp 10-15 kg till hösten. Öl vareviga helg kommer inte fungera. Söta drinkar funkar inte heller. Du kommer bli fet!
Det enda rätta är att börja dricka Mange som fan!

Mange som fan!
6 cl vodka (inte nyttigt, meen nåt starkt måste den ju ändå innehålla!)
3 bitar muddlad citron (frukt är nyttigt, det vet alla!)
Sodavatten (nåt för att fylla ut och det är ju bättre än vanlig dricka sägs det!)


- Robin

Örebro

Publicerad 2012-05-19 18:55:39 i Alkohol

Nu ska jag och Robin in mot Örebro. Först hem till Emil och kolla på Champions Leauge finalen, sen ska vi antagligen ut i den stora staden. Hoppas ni får en bra kväll!


- Pierre

Nyqvist

Publicerad 2012-05-19 15:17:29 i Film

Nyss kollat klart på Mission Impossible - Ghost Protocol. För något år sedan när jag hörde att det skulle komma en ny Mission Impossible film, nummer 4 i ordningen. Så tänkte jag att detta blir fiasko. Dock när det blev klart att Micke Nyqvist skulle spela en roll i filmen blev det helt klart mer intressant. Nyqvist är en av dom bästa svenska skådisar vi har just nu. Bara Stormare, Skarsgård och Jonas Karlsson som är bättre. Efter det att Nyqvist gjorde rollen som kommisarie Blomqvist i "Millenium Trilogin" så har Hollywood fått upp ögongen för honom. Han är aktuellt i några nya filmer som kommer, bla. Disconnect - En film där både Jason Bateman och Alexander Skarsgård är med.

Mission Impossible - Ghost Protocol är 100 gånger bättre än M:I:3. Så om ni ska se någon M:I, sen nummer 1 eller nummer 4.

På Tal om filmer som först kommer som en trilogi, för att sen några år senare släppa en nummer 4. Vi har Die Hard, där film nummer 1 och 2 är riktigt bra. 3.an når inte upp hela vägen, sen kommer 4.an och sopar banan med hela skiten! Vi har även Rambo, 1:an är förbannat bra. Sen går det utför, men när Stallone pumpade i sig lite piller och blev större än någonsin som 60-åring så gjorde han sin bästa Rambo, film nummer 4.




- Pierre


In time

Publicerad 2012-05-18 22:16:35 i Film

Såg ikväll filmen In time för andra gången. En väldigt spännande film som är smart gjord. Jag tycker om såna här filmer som är gjorda med eftertanke och som kräver att man är vaken för att man ska förstå den. Sen har jag dessutom märkt att jag blir mer och mer imponerad av Justin Timberlakes skådespelartalang. Vem kunde ana det när han var den stora flickidolen i ett pojkbandet N'Sync?

 

Filmen handlar om en framtid där man slutar åldras vid 25 år och en klocka på 1 år startar ticka. När tiden går ut dör man. Allt betalas med tid och man tjänar ny tid genom att jobba.
Tid är med andra ord verkligen pengar! Man kan spela och tävla om tid, man kan stjäla tid eller ge bort tid. Landet är indelat i tidszoner med klasskillnader.
En rik snubbe som blivit av med livsgnistan kommer till ghettot där Will Salas (Timberlake) bor. Will räddar honom från en tidsjägare (bra spelad av Alex Pettyfer) och när han sover får han all hans tid. Will blir anklagad för mord och får en tidsväktare (grymt bra spelad av Cillian Murphy) efter sig. Will beger sig sedan till rikemansområdena för att skipa rättvisa i detta system som ständigt kräver unga offer bland de fattiga i ghettot medan de rika kan leva för evigt.

 

 


En bra jävla film som du ska se om du inte redan gjort det. Har du redan sett den en gång ska du se den igen, för den blir ännu bättre den andra gången. Om du redan sett den två gånger får du avgöra själv om du vill se
den igen.


- Robin

 

Pierre 5!

Publicerad 2012-05-18 16:59:53 i Sport

Som Pierre redan skrivit så är det alltså match mellan Pålsboda och Latorp ikväll. Latorp är en av favoriterna till seriesegern medan Pålsboda väntas slåss för överlevnad. Det många kände inför säsongen var att det skulle krävas att alla spelare kunde vara med i alla matcher för att vi ska lyckas få en bra tabellplacering. Idag är det inte riktigt så.

Jag är som bekant borta på grund av mitt knä. Johan vill vara som mig så han har också knäproblem nu. Bjuren är till Irland och äter potatis. Tillans ljumskar pallade inte ens en division 5 matchuppvärmning innan dom sprack. Kinda och Rikard vill hellre vara finklädda än att smutsa ner sig i shorts en fredagkväll som denna. Zetterlund åkte med till Stockholm för att få se Koffe slita sitt hår över bajens värdelösa spel. André har en stukad fot och vill inte tejpa den eftersom det gör ont att rycka bort det när det har fastnat i hans manligt håriga ben. Hasse är fortfarande ur form efter ännu en skada på den slitna kroppen. Magen har nog också ont nånstans så han är inte med.

Jag hade inte tänkt att åka kolla ikväll då jag fortfarande är lite hängig plus det faktum att matchen inte lär bli nån fest för oss från Pålsboda. Men man vet ju aldrig, med turen på sin sida och ett jävla slit så kan allt hända. Pierre ska ju trots allt med största sannolikhet start i division 5. Det borde jag inte missa. Måste bara lura med mig min knäskadade kamrat Johan, jag vill ju inte åka själv till Vintrosa en fredagskväll.

Såhär kan det se ut när Pierre spelar fotboll, men inte idag.
Idag ska han spela 90 långa och svettiga minuter!

- Robin

Farmor

Publicerad 2012-05-18 15:26:46 i Förebilder

Tog en promenad upp till min kära Farmor förut, hon bjöd på en tur i trädgården och givetvis lunch. Min Farmor är en av mina största förebilder och en av mina bästa kompisar! Nu sitter jag och dricker vatten för att vara redo inför kvällens fotbollsmatch, Latorps IF - Pålsboda GOIF A. Efter matchen så följer med min träningskamrat Patrik hem. Käkar lite mat och sen ut en sväng i Örebro! Hoppas ni får en bra Fredag med mycket skratt och liknande.

Hon skulle som vanligt ut och leka bland alla blommor.

- Pierre

Kostym

Publicerad 2012-05-18 11:10:22 i Livet

I nyaste numret utav tidningen Café så har dom ett repotage om "10 snygga kostymer under 5000 kronor". Jag har två stycken kostymer som hänger hemma i min garderob. En grå och en svart. Dock så sitter båda två helt förjävligt på mig, dom har blivit för stora. En av alla nackdelar när man bestämmer sig för att börja träna lite mera. Så nu är jag på jakt efter två nya kostymer. Drömmen skulle vara att få gå till en skräddare och få en helt uppsydd efter mina mått. Men eftersom jag inte har dom där 60 000-100 000 kronorna över så får jag leta efter budget varianterna.

Här är två kostymer som ligger i 4000-5000 Kronor klassen.



Filippa K (Bild från filippak.com) Oscar Jacobsson (bild från oscarjacobsson.se)


En kostym som sitter riktigt bra, kan nog vara det snyggaste som finns.
- Pierre

Sick

Publicerad 2012-05-17 17:21:30 i Film

Började känna av halsen natten till igår. Tänkte att lite alkohol kunde skrämma bort den infektionen. Det funkade inte. Vaknade imorse med enorm halsbränna. Efter att jag tryckt i mig dubbel dos av lite starkare alvedon lyckades jag sova bort bakfyllan men fram trädde istället lätt feber och sköna svettningar här i soffan där jag tillbringat hela dagen. Tur att det är Hockey-VM på TV samt att jag nyligen börjat kolla på första säsongen av Sons of Anarchy. Riktigt skön serie.

Det finns många sköna karaktärer i MC-ligan Sons of Anarchy,
men favoriten är helt klart Alex "Tig" Trager!


- Robin

Torsdag

Publicerad 2012-05-17 11:33:38 i Musik

Den här dagen känns inte så rolig. Sitter och försöker få någon ordning på Photoshop, men det går inte som jag vill. Har druckit kaffe men det är slut nu. Lyssnar på Winnerbäck, som bara gör mig mer trött än pigg. Får hoppas att GAIS kan plocka hem 3-poäng idag så jag blir gladare.

Det här är en låt till Herr. Erlandsson

- Pierre

Onsdagsdrinken!

Publicerad 2012-05-16 22:48:07 i Alkohol

Helgdagar är ju för härligt! Grillkväll med familjen hos Larssons vilket inte går av för hackor. Öl, longdrinks, vin, shots och drinkar hit och dit! För jävla trevligt!
Alla här fick glädjen att njuta av veckans onsdagsdrink, en drink som jag själv hittat på faktiskt.
Så här fixar man till den:

Pressa i 3 limeskivor, ladda på med is (vilket vi glömde ikväll)
Häll sedan i 4-5 cl Bacardi
Fyll på med 2-3 cl jordgubbslikör
Stänk i 1-2 cl roses lime
Toppa drinken med sprite
Släng i dubbla sugrör med olika färg, bara för att det är snyggt!
(Droppa ner isen nu om du glömde det i starten som oss)
Servera skiten till en söt liten flicka,
så att hon blir glad över att få vara med i bloggen!
- Robin

Häcken

Publicerad 2012-05-16 20:42:54 i Sport

Har precis tagit mig en Onsdags-öl, en av dom godaste faktiskt. Sitter och kollar på ÖSK - AIK på tv:n, dock störs det hela tiden utav denna "pling" funktion. För er som inte vet så "plingar" det till så fort det hänt något i någon av dom andra matcherna som spelas samtidigt. Majeed Waris, så heter denna dåre som gör att det plingar hela tiden. Han spelar i Häcken och ikväll möter dom Norrköping. Waris har redan hunnit gjort 5 mål på 65 minuter.

BK Häcken, som kommer från Göteborg. Som ni då förstår en stor konkurent till GAIS. Detta Häcken som varje år plockar fram nya spelare som leverar både mål och assist. Tänkte för ta fram och visa några utav spelarna som spelat för Häcken.

Kim Källström
(Lyon och Svenska Landslaget)
Teddy Lucic (F.D Svenska Landslaget)
Dioh Williams (Häcken och Liberieska Landslaget)
Hans Bergren (F.D Elfsborg)
René Makondele (Häcken och Kongo)
Andreas Drugge (Häcken)
Andrés Vasquez (Häcken)
Tobias Hysén (IFK Göteborg och Svenska Landslaget)
Daniel Larsson (Malmö FF)
Dulee Johnson (De Graafschap)
Mathias Ranegie (Malmö FF)
Erik Friberg (Malmö FF)
John Chibuike (Rosenborg)
Mervan Celik (GAIS och U-21 Landslagat)


Sen har dom haft Jörgen Lennartsson (Elfsborg), Kjell Petersson (Ass. GAIS), Törbjörn Nilsson och Peter Gerhardsson (Tränare nu).

Som ni ser så är det en jäkla massa kändisar från just Häcken. Matchen jag kollar på ÖSK - AIK står just nu 1-2, i den 69 minuten. Örebro imponerar inte och har även åkt på 3 skador, där Grahn var en av dom. Frågan är, kan Örebro vända? Nej.

- Pierre

Lalala

Publicerad 2012-05-16 15:15:18 i Livet

Så mycket bättre, när dom sände det för första gången tyckte jag det var riktigt bra och jag följde mer eller mindre hela första säsongen. Jag som är ett stort fan av Plura var ju nöjd att han var med. Inför säsong två så ville alla artister vara med, kunde man läsa. Det blev mer "kändisar" och man kände igen dom flesta låtarna. Tyckte dock fortfarande att första säsongen var hetare. Inför den nu tredje säsongen utav programmet så har dom precis släppt vilka deltagarna blir.

Miss Li
Pugh Rogerfeldt
Sylvia Vrethammar
Magnus Uggla
Olle Ljungström
Maja Ivarsson
Darin

Känner att dom är ute lite och cyklar när dom tar in personer som Vrethammar och Ljungström? Är dom verkligen så pass kända att folk känner igen deras låtar och kommer tycka det är bra underhållning? Jag personligen hade ingen större koll på dom två. Att ta med Uggla, det är det bästa dom kunnat göra. Kommer även bli kul att se vilka versioner Maja kommer kunna göra, hoppas hon kör dänger av en riktigt gammal Uggla-låt! Kommer Miss Li få ett lika stort "genombrott" som Laleh fick iår? Många frågar, inga svar.


Känner mig lite dum när jag skriver om det här. Man tycker jag borde kunna skriva om Hockey VM, landslagsuttagningen till fotboll EM eller något annat roligt.


Ha en bra eftermiddag/kväll
- Pierre

Sockerbagare

Publicerad 2012-05-15 23:16:51 i Livet

Slängde ihop en sockerkaka såhär på kvällskvisten. Kul kan man tycka, men det tar emot på grund av att det är en förlorar-sockerkaka. Eftersom jag fick däng i tysta leken i fredags så blev jag helt enkelt tvingad till detta förnedrande straff, baka åt dom andra! God blev den också, det är dom egentligen inte värda!

- Robin

Match

Publicerad 2012-05-15 16:59:47 i Sport

Nu är det dags för fotboll igen, Pålsboda GOIF A - Karlsunds IF 2.
Spelas på Pålsboda IP klockan 19:00.
Därför laddar jag nu upp med följande musik:


Heja Heja Heja
- Pierre

Konditionen

Publicerad 2012-05-15 14:16:27 i Sport

Efter att ha börjat känna mig i hygglig form när jag varit ute på löpturer tyckte jag att det var dags för lite längre intervaller idag. Satan i helvete vad jag inte är i form för det! Knät känner jag ju dock inget i men fotbollskonditionen är långt borta.

Det kändes lite som när man kommer till den långa backen innan
Breven när man ska cykla dit på midsommar. Hur mycket man än
tycker att man har trampat och legat i...

...så är det fortfarande jävligt långt kvar!


- Robin

Råttan

Publicerad 2012-05-14 20:31:29 i Sport

Åkte till Pierre för att kolla fotboll ikväll. Pierre åkte dock iväg för att styrketräna med Patrik efter halva matchen. Hurtigt! Pierre vet att jag tycker om att äta så innan han åker säger han att det inte finns någon mat hemma, så det är ingen idé att jag letar.
Han verkar dock inte veta att jag är som ett barn.
Säger någon åt ett barn att inte trycka på knappen, så trycker barnet självklart på knappen! Jag hittade en morot och en apelsin. Det var gott. Och framförallt kul.
När katten är borta dansar råttan på bordet. Heja Göteborg förresten! Go' Kväll!

- Robin

Fotboll

Publicerad 2012-05-14 16:27:01 i Sport

Igår var det match, Pålsboda B - Bobby BK 2.
Bobby körde över oss totalt och vann matchen med 3-8, alla spelade dåligt och det fanns knappt något positivt i matchen. Karina var iallafall duktig och snäll, hon tog lite bilder. Så nu får ni se hur snygg jag är när jag spelar fotboll.


- Pierre

Göömörgoon

Publicerad 2012-05-14 09:24:06 i Livet

Goodmorgon! Hoppas ni hade en trevlig och mysig söndag. Hoppas även att eran Måndag har börjat bra, kanske ni har gjort en "Bateman-Morgon" ? Som jag skrev om förra måndagen(!?). Jag har iallafall börjat så, duschat, rakat mig och försökt bli snygg genom dessa olika krämer.

Ni kanske minns att jag för ett tag sedan provade att ha i vaniljsocker i kaffet. Idag provade jag kanel, gjorde likadant som förut. Ner med en del kanel tillsammans med kaffet och vips så har du en kopp lyxkanelkaffe. Dock tyckte jag nog vaniljen blev godare, men det här funkade helt okej! Nu ska jag ta tag i pluggandet.

 

Trevlig Måndag!

- Pierre

Kväll

Publicerad 2012-05-13 21:17:59 i Livet

Sitter med en kopp kaffe, en filt och njuter av filmen Chicago. Har ont i kroppen efter dagens fotbollsmatch, som vi inte vann. Bara ladda om inför en ny vecka. Hoppas ni har en bra kväll!


- Pierre

Sovmorgon

Publicerad 2012-05-13 13:09:13 i Livet

Gick upp runt halv tolv idag och åt frukost halv ett. Din late jävel tänker nog ni då! Men nej, jag har en bra anledning. Jag vaknade klockan tio och såg nämligen genom persiennen att det var soligt ute. Perfekt tänkte jag! Frukost och läsning av kurslitteratur ute på balkongen skulle det bli. Problemet är ju då att solen inte sneglar in på balkongen förrän klockan tolv och det är först vid halv ett som solen har parkerat helt på den. Så jag fick helt enkelt somna om och gå upp senare.
Nu blir det mer kurslitteratur innan jag kan ta mig upp till IP för att se på Pierre när han blir trött. Pålsboda mot Bobby.

- Robin

Fängelse

Publicerad 2012-05-13 12:27:43 i Film

Eftersom både jag och Robin har ett stort intresse för film så kommer här nu ett litet tips om en av mina favoritgenre, "fängelsefilmer"!

The Shawshank Redemption (Nyckeln till frihet)



En av världens bästa filmer, kanske den bästa faktiskt. Manuset skrivet av Stehpen King och regisserad av Frank Darabont. Handlar om Andy Dufrense(Tim Robbins) som blir oskyldigt dömd för mord på sin fru och hennes älskare. Han skickas med två stycken livstider till ett av dom hårdaste fängelserna, Shawshank. Han stöter på både den hårda fängelsevakten och fängelsedirökteren. Han träffar även Red(Morgan Freeman) och blir vän med honom. Vi får följa Andy's liv i fängleset, som består både utav fysiks och psykiskmisshandel. Det finns mycket tid att tänka inne på ett fängelse, en av Andy's tankar handlar om att en dag ta sig till staden Zihutanejo, Mexico.

5/5 - Helt klart ett mästerverk.

The Green Mile (Den gröna milen)



Precis som The Shawshank Redemption, så är denna film skriven och regisserad utav King och Frank. Lägg nu till en storspelande Tom Hanks i huvudrollen så vet ni vilken nivå det här är. Filmen utspelar sig under 1930-talet och berättas utav fångvaktaren Paul Edgecumb(Hanks) som jobbar på en avdelning för dödsdömda. En dag så kommer en stor mörk man in i en av cellerna, John Coffey(Michael Clark Duncan). Coffey visar sig ha större krafter än någon kunnat tro..

4/5 - Underbar!

Animal Factory



Filmen handlar om Ron Decker (Edward Furlong), dömd för marijuana-innehav. Väl inne i fängelset träffar han på Earl Copen(Willem Defoe) som snart tar Ron under sina vingar och skyddar honom mot allt ont. Vi får följa Ron och Earl och se hur deras relation utvecklas. Utanför fängelset jobbar Ron's advokater med att försöka få ut honom, kommer dom hinna innan något hemskt händer?

Filmen är regisserad utav Steve Buscemi och utöver Furlung och Defoe så får man även se Danny Trejo, Tom Arnold och Mickey Rourke.

4/5 - Underbar



Jag tänkte att ni får dom här tre tipsen idag, och sen kommer tre nya lite senare i veckan.


Ha en bra dag!
- Pierre


Ginger-Ale

Publicerad 2012-05-12 20:04:51 i Alkohol

Drinkdags! Och inte bara en denna lördag, nej idag blir det ett helt gäng som alla ska toppas med ginger-ale. Anledningen är att min mor köpt hem det för att kunna göra Fidel Castro som jag tipsat om tidigare. Lika bra att jag ger henne fler alternativ till den där drycken. Förhoppningsvis har hon alkohol hemma så att hon kan göra någon mer.

Love Gun
6 cl Bacardi Limon (duger med vanlig rom också)
1 cl söt limejuice
3 bitar muddlad lime
Ginger-Ale

Muddla limen i ett highball-glas och fyll upp med is. Häll i bacardin samt limejuicen och toppa med Ginger-Ale.


Geting
4 cl vodka
2 cl bananlikör
Ginger-Ale

Highball-glas med is, bygg på med alkoholen samt Ginger-Ale. Enkelt och klassiskt! Sött och gott!


Rum Highball
6 cl rom
Ginger-Ale

En vanlig jävla grogg helt enkelt!


Bourbon Highball
6 cl Bourbon whiskey
Ginger-Ale

Den här blir väl din då farsan!


- Robin

Musik

Publicerad 2012-05-12 15:28:54 i Musik

Kent, det är ett band man inte ska tycka om. Man ska vara anti och verkligen hata alla som lyssnar på dom. Nu var det så att av en slump lyssnade jag på deras "nya" låt, 999. Det jobbiga är att jag knappt kunnat sluta lyssna på den sen jag första gången hörde den. Den är riktigt bra, och det gör ont i hela kroppen när jag säger det. Jag känner att jag är på väg mot en sinnesnärvaro som jag inte kommer gilla. Handla på H&M, lyssna på Kent, vad ska jag mer börja göra?



- Pierre

Frulle

Publicerad 2012-05-12 12:03:12 i Livet

Jag & Pierre har fått för oss att vi ska ut och springa denna lördag. Undra när vi gjorde det sist?
Som uppladdning blir det nu frukost, det hör inte alltid till vanligheten i min kost. Det är inte vilken frukost som helst dessutom. Klassisk skogaholmslimpa med majonnäs, färdigskivad goudaost samt kalkon på toppen! Till detta min proteindryck som jag redan tipsat om. Skillnaden den här gången är att hasselnöt- och chokladproteinet har blivit utbytt mot jordgubb och vit choklad samt att de så kallade frusna bären mest var is på botten av förpackningen, så den blev inte lika tjock som vanligt.




På TV:n går den ganska nya serien "New Girl", en komedi om ett yngre kompisgäng precis som de flesta andra komediserierna som går på TV just nu. Den verkar inte så bra.
En av huvudkaraktärerna är hon den där tjejen som Will Ferrells karaktär i Elf blir förälskad i. Jag vet inte vad hon heter men hon ser snäll ut.

- Robin

Igår

Publicerad 2012-05-12 11:57:55 i Livet

After Shave och Anders Eriksson var galet bra.

Det var jag och min Plastpappa, Anders, som var iväg till Norrköping igår. Vart hämtad strax efter halv 5, året var fixat och kavajen var på. Kom fram till Norrköping efter någon timmes körning och då var klockan strax i 6. Planen var att vi skulle äta innan showen, som började klockan 20:00. Vi parkerade bilen och staplade in på Pappa Gappa, en stenungspizzeria. Galet goda pizzor! Både jag och Anders tog en "Salmino", tror jag den hette. 3 olika sorters itailensk salami. Pizzan drog vi ner ihop med en kall, god öl. Avslutade med en kopp svenskt svart kaffe.

Vi gick vidare drygt 200 meter och kom till De Geerhallen där dom skulle hålla till. Hittade fram våra platser på 1.a balkongen nummer 6 och 7. Dom höll på från klockan 20:00 till 22:40, med en 20 minuters paus, ungefär. Första akten var upplagt att dom snurrade på ett stort hjul med massa nummer på. Varje nummer hade ju även ett syfte, syftet var att dom skulle slumpa fram vilket uppträdande dom skulle köra. Några av dom uppträdanden vi fick se var: Truck Driving Song, Egentligen, Brysselsteget (Bara slutet av Fritiof Konkas show), Bara Sport och Yuppinallen (Fast med Per istället). Dom körde även kanske 8-10 stycken till. Sen vart det paus. I del nummer 2 var det inget hjul med, utan det var redan bestämt vad dom skulle köra. Dom började med några imitationer utav svenska kändisar, b.la. Uffe Lundell, Magnus Uggla, Markoolio och Di Leva. Efter det körde dom några egna låtar och diverse mellansnack. Avslutningen var ett "Macken-Medley", samt att Roy och Roger pratade lite och körde "Gött å Leva". Dom fick stående ovantioner och kvällen var slut.

Slutsålt


- Pierre

Fredagsriffet!

Publicerad 2012-05-11 18:31:31 i Musik

Vår gode vän Jimmy kommer varje fredag att lira en liten gitarrslinga från någon skön rocklåt med de övriga instrumenten i bakgrunden. Din uppgift blir givetvis att känna igen låten. Vissa gånger kan det bli svårt, men ibland kommer det vara kända låtar. För dom som har vår musiksmak vill säga!

Gissa riffet!

- Robin

Tävling!

Publicerad 2012-05-11 17:23:05 i Livet

Det är kul att tävla. Idag fick vi för oss att vi skulle tävla på en föreläsning där föreläsaren gärna ställer frågor till oss studenter och försöker få igång diskussioner. Vi tänkte att det kunde bli komiska och kanske till och med ganska absurda situationer av denna tävling. Vi var sju stycken som var med. Från och med att man gick in i salen fick man inte yttra ett ord, då förlorade man och tvingades bjuda övriga på hembakat fikabröd.

Väntandes på läraren utanför salen pratar vi om eventuella knep man kunde använda sig av för att klara sig från att prata samt försöka sätta dit de andra. När läraren kommer går vi på led in mot salen när Jim för andra gången tar upp regeln att man inte får peta på någon så att den ska börja skratta. Jag går efter honom och säger att det bara är han som ens skulle kunna tänkas komma på att göra något så fegt och fuskigt. Alla börjar asgarva! Jag stannar upp och undrar vad det är som händer. Jag inser ganska snart att jag är 2 meter inne i klassrummet. Jag hann knappt komma in i rummet förrän jag hade torskat i tävlingen. Vafan, jag brukar ju vara bra på tävlingar! Hur gick det där till?!

Arga leken är ju också en väldigt rolig lek som har en liknande princip. Arga leken leder mig självklart till det gamla klassiska TV-programmet "Sen kväll med Luuk". Satans så bra det var, såna kultprogramm görs då inte längre. Och för er som undrar, det är han till höger som är Luuk!

- Robin

Skratta

Publicerad 2012-05-11 16:29:58 i Livet

Nästan precis kommit hem, hunnit byta om och gett katterna lite kärlek. Begravning gick bra och den vara jätte fin. Nu ska jag iväg mot Norrköping och titta in After Shave och Anders Eriksson. Kommer nog bli galet bra! Hoppas på mycket utdrag från "macken" och det vore hur kul som helst att få träffa Kenneth Ålborg (Aalborg) på riktigt!


(Två stycken egobilder på samma dag, nu kommer Robin bli tokig)

Ha en bra kväll!
- Pierre

Etna

Publicerad 2012-05-10 22:15:36 i Livet

Igår byggde dom en vulkan med eleverna på jobbet. Den var stilig och "lavan" pyrde upp ur vulkanen och rann sakta ner för "berget".



Idag var jag med och gjorde vulkaner. Då blev det givetvis vildare vulkaner och mer lek över det hela. Vid det ena tillfället fanns det lavastänk ca 15 meter bort från vulkanen. Tur att vi gick utomhus för den gången.



Värst gick det för mig som fick äran att öppna flaskan och släppa loss vulkanutbrottet. Vet inte hur bra det syns på bilden men händerna blev helt nerkladdade och byxor, strumpor, tröja, ansikte samt hår fick fina rosa prickar på sig.



Hur gör man det här experimentet då?

Forma aluminiumfolie runt en pet-flaska så det ser ut som en vulkan. Häv i en massa bakpulver i flaskan, ju mer desto bättre! Blanda någon deciliter ättiksprit med karamellfärg i en tillbringare. Skvätt i sådär lagom mycket diskmedel. Blanda eventuellt i ströbröd för att få det att se ut som aska. Häll blandningen i flaskan och skruva snabbt på korken innan det börjar bubbla över. Skaka gärna om vulkanen lite så att bakpulvret blandar ut sig. Skakar man dock för mycket kan vad som helst hända, då bör du släppa lös vulkanen utomhus!

- Robin

Njuta

Publicerad 2012-05-10 21:49:00 i Livet

Efter kvällens fotbollsträning kände jag att det var dags för en riktigt skön stund för mig själv. (den meningen går att misstolka, jag vet) Så jag har satt mig ner i min fåtölj, slagit på Simon And Garfunkel skivan, tagit fram en liten whiskey och gjort en kopp god kaffe. Imorgon ska jag först iväg på begravning och sen på kvällen ska jag till Norrköping och kolla på "After Shave och Anders Eriksson - Best OF!" Så morgondagen kommer vara både bra och dålig.

Hoppas ni tar hand om er och att ni också har en bra kväll.

 

- Pierre

Nytt

Publicerad 2012-05-10 16:24:35 i Livet

Har precis landat hemma efter att ha jobbat nere vid skolan hela dagen. Fick ett trevligt sms runt lunch, jag hade ett paket att hämta på posten. Lyckades nämligen skicka efter ett par saker här om dagen och det hade nu anlänt. Kände att det behövdes lite nya "sommar-saker" mest till sommaren, men även till Greklandsresan jag har inbokad.

espadriller, stråhatt och ett par brillor



väska, flip-flops och en trevlig liten skopåse

Allt är faktiskt inköpt på HM, en affär jag aldrig har gillat. Men nu har jag tydligen börjat handla där, så antar att jag börjat tycka om den. Det är så konstigt det här.

- Pierre

Vanilla Sky

Publicerad 2012-05-09 18:06:47 i Alkohol

Idag har varit en fruktansvärt tung dag. Sådär verkligen ärkehemsk har den varit och den är inte slut än heller. Men Onsdagsdrinken måste jag ju lyckas leverera ändå. Vanilla Sky blev det genom lotteri. Det betyder ju att jag även måste associera skiten till en grym film, annars får Pierre ett gratis inlägg att skriva.

Vanilla Sky
3 cl vaniljvodka
3 cl sours pineapple
3 bitar muddlad lime
sprite

Muddla limeklyftorna och fyll på med is. Häll i vaniljvodkan samt din ananas-smaksatta likör.  Toppa med sprite. Mums!


Filmen då? Tom Cruise i huvudrollen. I den här filmen är han både bra och snygg. Tummen upp!
Vi har även med Penelope Cruz och Cameron Diaz i filmen. Dom är också bra och snygga. Filmen handlar om en ung, snygg förlagspamp som har gott om pengar. Den här snubben kan med andra ord få allt han önskar sig. Trots det så tycker han att det är något som saknas i hans liv. En kväll träffar han sin drömkvinna och tror sig ha funnit den pusselbit som fattades. Men efter ett ödesdigert möte med den svartsjuka älskarinnan så vänds hans tillvaro och han blir inkastad i ett kaos av romantik, sex, misstänksamhet och drömmar.

- Robin

Plura

Publicerad 2012-05-09 15:40:48 i Musik



Antagligen har ni inget vettigt för er idag, så ni kan lika gärna ta och njuta av det här.
(För det här är fan helt jävla magiskt)


- Pierre

Nyheter

Publicerad 2012-05-09 07:48:53 i Livet

Vet faktiskt inte när jag senast kunde sitta med en "stor" frukost och kolla på nyheter innan jag ska iväg och jobba. Trött är jag, men blir piggare för varje tugga jag tar av min macka. Vaknade även med en täppt näsa och ont i halsen, så fick bli en kopp te också. Det hör inte till vanligheten. Nyhetsmorgon på tv4 eller rapport på svt1? Välj för tusan Nyhetsmorgon, för dom som hade hand om repotagen på Svt1 vet jag inte vart dom hittat. Även han som sitter där och läser nyheterna har dom nog plockat in från någon gammal, mörk lokal. Nu ska jag äta upp min frukost och sen jobba.

- Pierre

Barkbåtar

Publicerad 2012-05-08 18:05:13 i Sport

En promenad längs vattendragen i Karlslund blev det idag på jobbet. En av eleverna fick då idén att vi skulle kasta i varsin pinne och se vilken som gled fortast genom vattnet. Det utvecklades givetvis till att vi gjorde barkbåtar och tävlade med. Det var läckra och påhittiga kreationer som nog var snyggare än dom var bra.

Sugrosen & Spinracer


Jag vann första tävlingen med båten "Spinracer" som hade ett armband som hölls fast vid barkbiten genom en påsförslutare. Alla skrattade åt svansen som dom trodde skulle sjunka ner i vattet och bromsa farten, men den gav istället båten en snurrande effekt så att den virvlade sig förbi stenar och grenar. Min motståndare byggde "Sugrosen" som hade ett sugrör med en maskrosblomma + blad i röret. Den tippade snabbt, åkte större delen av loppet längs kanten och kom därför aldrig in där det var som mest strömt.

Spinracer virvlar förbi på utsidan av Sugrosen


Pall Mall & The Hollow


Den andra tävlingen fick ingen riktig vinnare. Loppet förlängdes men båtarna höll inte samma klass som Spinracer och ingen av de tävlande kom i mål. Min båt kom dock längst och blev utsedd till den minsta förloraren. Min båt "The Hollow" var en ihålig, nästan sönderruttnad trädrot med en pinne genom sig samt ett blad som segel. Man var nämligen tvingad till att ha en mast i detta lopp. "Pall Mall" lyckades inte infria förhoppningarna som fanns på den.

- Robin

Tisdag

Publicerad 2012-05-08 15:00:45 i Livet

Idag är det Tisdag och livet känns roligt! Nyss jobbat och ska om någon timme iväg på fotbollmatch, vi möter ÖSK Ungdom 2, klockan 20:30 på Ekängen. Det är en jävla skit tid, kommer vara död imorgon. Nu ska jag slösurfa sen plugga lite.


 

(Tuta hälsar till alla läsare!)

Dikten

Publicerad 2012-05-07 19:40:39 i Förebilder

Har ni träffat Jockes katt Max? Om ni har det så vet ni att han är livrädd för det mesta. Det som han är allra mest rädd för, det är snö! Inte så konstigt kanske med tanke på hur det gick första gången han stötte på just snö. Så här gick det till!

Jag vaknade upp vid Jockes arm
hade sovit så skönt, jag kände mig varm.
Jag hoppade ner från sängen, var lite stel
kollade ut genom fönstret, såg att något var fel.
Jocke kom efter mig, snubblade till på min svans
jag var tydligen ivägen, borde varit någon annanstans.
Han var på dåligt humör, verkade bli rätt sur
han skrek: - Håll dig ur vägen, ditt äckliga djur!
Jag kunde inte lugna ner honom, han skrek: - du ska ut!
hamnade med huvet före i något vitt som jag aldrig sett förut.
Precis då kom grannens hund ut och han hade aldrig sett på maken
där stod jag med huvet i snön och uppåt stod baken.
Han kom fram och fråga: - Varför står du så?
jag kände mig generad, muttrade: - bara gå!
Han sa: - aldrig i livet ditt kattskrälle,
du går alltid runt och tror att du äger detta ställe.
Han sa: - Nu har jag min chans, nu ska du allt få,
inte på flera veckor kommer du att kunna gå!
Jag blev orolig, tänkte: Åh nej, nu är jag körd
allt tack vare denna hemska typ av nederbörd.
Som en räddande ängel, utan att veta det dock
kom Robin och trampa på ett under mig, liggande brunnslock.
Så precis när hunden drog fram staken,
och tog sats mot baken,
ramlade Robin och jag ner i kloaken!

/ Skapad av Robin, en tråkig vinterkväll för ett antal år sen.


Det här är inte Max. Max är stor och tjock. Men ungefär
såhär såg han ut när han var liten och söt.


- Robin

Bet

Publicerad 2012-05-07 19:06:12 i Sport

Min tanke var att jag idag skulle tipsa er om spel på den allsvenska fotbollen, men jag var i vanlig ordning en tidsoptimist och det var precis att jag själv hann skicka in mitt tips på Nordicbet.

GAIS spöar givetvis Mjällby på hemmaplan till det generösa oddset 1.97. Lägg även till ÖSK som äntligen lär få sin första 3a hemma mot Kalmar till oddset 2.45. Given utdelning säger jag!
Vid sidan av kan du tippa på dina favoriter i Blåvitts match borta mot Elfsborg som kan bli en tuff batalj. Elfsborg är bra men Göteborg lyckas nog kryssa ikväll. Oddset ligger på 3.55.
Helt klart värt att satsa på!

- Robin

Skor

Publicerad 2012-05-07 17:38:15 i Livet











Alla ni som inte gav mig något när jag fyllde,
här har ni tre par skor ni kan köpa och skicka till mig!
(bilder från www.footway.se)


- Pierre

Morgon

Publicerad 2012-05-07 09:51:18 i Livet


Om jag fick bestämma och drömma skulle min Måndagsmorgon börja typ så här. Jag började faktiskt dagen med att duscha, raka mig och smörja konstiga krämer i ansiktet. Nu sitter jag med en kopp kaffe och försöker plugga.

Idag känns livet riktigt bra!


- Pierre

Söndag

Publicerad 2012-05-06 19:58:36 i Livet

Jag avslutar min vecka med ett glas rött och en bit hemmagjord-pizzza.
Hur avslutar ni sista dagen den här veckan?



- Pierre

Fotboll

Publicerad 2012-05-06 10:48:32 i Sport

Premiär med Pålsbodas B-lag igår, mot Pars FC. Vi mötte dom på försäsongen med både A och B-laget. Då slutade det med två 8-0 förluster, om jag inte missminner mig. Så inför matchen igår var det lite oroligt om det skulle dra iväg lika mycket eller om vi skulle klara att hålla ner siffrorna. Innan matchen delades det ut nya fina tröjor och alla var glada, det vara bara Robin som var lite arg för han ville spela men det fick han inte. Jag har haft nummer 13 under hela försäsongen, dock ville Niklas ha tillbaka den och som den fader jag är i laget så gav jag tillbaka den utan några omsvep. Istället drog jag på mig tröja nummer 31, och måste nu tydligen ha ansvar för den resten av säsongen. Det kommer bli tufft, för jag tvättar inte så himla ofta. Fick även "äran" att vara kapten, men det är bara för att jag är äldst och störst.

Vi höll upp oss bra i hela första halvlek och höll ihop laget bra. Så vi klarade av att spela 0-0 första 45 minuterna. Paus, och vi skulle ut och spela ännu bättre var tanken. Det gjorde vi inte och kunde ganska snabbt släppa in 2 mål. Vi kom aldrig ikapp och förlorade matchen med 4-0. Dock skönt att vara igång!

(Gammal bild: en av alla mina skador, här hade precis några revben försvunnit)

- Pierre

Yellow Bird

Publicerad 2012-05-05 18:20:00 i Alkohol

Nu när vi fått i oss en proteindrink är det väl bara att gå på de ännu roligare och lite tyngre sakerna, nämligen lördagsdrinken. Den bästa hittills, utan tvekan! Det här är riktiga grejer det, tro mig!

Yellow Bird
4 cl rom
1 cl Galliano
1 cl Cointreau
3 cl färsk limejuice

Kyl ett cocktailglas. Fyll upp en shaker med is och blanda sen i alla ingredienserna. Skaka loss och sila upp i cocktailglaset. Om du verkligen känner att du måste bejaka din artistiska ådra kan du garnera med en citronskiva, men helst inte! Det är enbart i nödfall.


- Robin

Mellanmål

Publicerad 2012-05-05 17:57:32 i Livet

Vad gör man när man börjar bli hungrig men vet att något gott väntas bara någon timme senare? Jo då tar man sig ett av världens bästa påhitt, Mellanmålet! Det kan bestå av precis vad som helst. Exempelvis en söt liten macka, en torr gammal skorpa, frukter av olika "exotiskhet", en tallrik sur fil eller kanske en degig bulle.
Känner man sig dock på extra påhittigt och glatt humör så slänger man ihop en proteinshake av något slag. Det är fruktansvärt gott och nyttigt! Det var precis vad jag gjorde idag. Här ska ni få se!

Jag tog fram en av mina shakers och stavmixern som legat åratal i olika skåp och bara väntat på att få bli använd. Följande ingredienser blandade jag i och sen körde jag igång mixern för glatta livet!
2 dl mild lättyoghurt med vaniljsmak
2 dl mellanmjölk
1 stor manlig näve med frusna bär i form av hallon och mango (bara bären inte näven)
1 skopa vassleprotein med choklad & hasselnötssmak




- Robin

Whiskey

Publicerad 2012-05-05 09:59:28 i Alkohol

När jag fyllde så fick jag en present av Robin och Jimmy, det var en whiskey. Jag fick även whiskeyglas utav min mormor. Vilket sammanträffande! Igår var det dags att prova båda. Varken Robin eller Jimmy dricker whiskey (bara ibland om dom verkligen måste) men trots det så valde dom en väldigt bra whiskey, Talisker - 10-årig.

Till whiskeyn kollade jag fotboll, GAIS spelade 2-2 mot Kalmar. Tappade 0-1 för att sedan ligga under med 2-1 och till slut i den 92:a minuten göra 2-2. Jakob Olsson, jag vill gifta mig med dig!

 

- Pierre

Vem?

Publicerad 2012-05-04 19:31:00 i Film

Jag, Jimmy och Rasmus landade i soffan lagom när kultfilmen Grease drog igång på TV för några dagar sen och vi satt givetvis som fastklistrade. Vilken rulle! Den kan man se hur många gånger som helst. Det jag dock fastnade extra för den här gången är en av bakgrundsdansarna i finalnumret. Efter cirka 1:30 gör han entré, en snubbe i grön pikétröja med en Wolverine-frisyr! Kort därefter drar han till med dansstegen som jag bara måste lära mig till nästa fest.

Det jag givetvis undrar nu är, Vem är han och vad gör han idag?




- Robin

Fredag

Publicerad 2012-05-04 15:15:48 i Livet

Äntligen helg, som jag har väntat! Efter att ha jobbat nere på skolan tre dagar den här veckan ska det bli skönt att vila upp sig en stund. Min lediga stund börjar med ett besök på gymmet med Patrik för att sedan ta sig hem, slå på projektorn, hälla upp en liten whiskey (som jag fick av Robin & Jimmy när jag fyllde) och kolla på GAIS! Fredagen kan inte bli så mycket bättre.

Imorgon har vi premiär med B-laget i fotbollen, möter Pars FC klockan 15:00 uppe på Pålsboda IP. Det kommer antagligen inte gå så bra, men det spelar ingenroll. Sen på kvällen ska jag ha kalas, igen.

Fick hem det här idag, ett sista desperat försök i att bli snygg.
Återkommer om jag lyckas.

 

- Pierre

Pixar

Publicerad 2012-05-03 21:40:05 i Livet

Varje Torsdag brukar jag gå ner till Skolan och jobba, just Torsdagar är jag i en klass 2. Då brukar jag köra en lektion som heter "Filmkunskap". Vi kör väldigt basic och det handlar mest om tecknat och animerat. Idag hade turen hamnat på "Disney Pixar". Vi gick igenom hur dom bildades och lite roliga årtal, sen kollade vi på några kortfilmer dom gjort.

Jag som gillar att kolla på olika dokumentärer har tagit och kollat på dokumentären om Pixar och hur dom skapades. Ni som inte har sett den, gör det! Ta fram ett glas vin eller ett glas med vatten. Slå dig ner i din sköna kontorstol eller soffa.



( Ni som inte orkar köpa dokumentären kan kolla på Youtube, dock är den uppdelad
i olika delar. Så ni får klicka er vidare när det här klippet är slut )

- Pierre

Onstorsdrinken

Publicerad 2012-05-03 14:45:38 i Alkohol

Dagarna går så fort, så fort! Det var ju onsdag igår men det kändes som en måndag, så jag skyller på att det var därför jag missade Onsdagsdrinken. Ni får därför en enkel, men ack så god drink idag istället!

Fidel Castro
6 cl rom
3 bitar muddlad lime
ginger ale

Muddla (mosa/krossa/pressa) limen i ett highball-glas och fyll upp med is. Häll i rom, många säger mörk rom men jag vidhåller att det blir godare med den ljusa. Gärna bacardi givetvis så man vet att det är kvalitet! Fyll upp med ginger ale. Klart å betart!

- Robin

Matte

Publicerad 2012-05-03 14:32:49 i Livet

Idag är Pierre iväg och jobbar medan jag ligger hemma på balkongen och läser kurslitteratur, så det är bäst att passa på med att få göra dagens första inlägg! Vi startade delkursen om matematik i förskolan och tidig ålder igår och fick frågor att fundera på till morgondagens seminarium.
En som jag fastnade för var: Vad minns du från din tidiga matematikundervisning?
TIOKAMRATERNA, Så klart! Vi hade ofta en tävling i årskurs 1-2 där alla barn fick ställa sig upp. Sen pekade fröken ut två som tävlade mot varandra. Om fröken sa 3 skulle du vara snabbast med att säga 7 eftersom de talen tillsammans blir 10. Förlorade man så fick man sätta sig ner. Fröken valde ut ett nytt par som skulle tävla och så höll det på tills bara en stod kvar. Jag var duktig på matte och vann ofta, så det kan vara därför jag tyckte om det och kommer ihåg det så väl.


Har du nåt minne från din tidiga matematikundervisning som du kan tipsa mig om?



- Robin

Bloggrutiner

Publicerad 2012-05-02 22:22:44 i Livet

Ni som läser den här bloggen regelbundet kan ha märkt att det ofta upprepas ett visst mönster i hur inläggen skrivs. Pierre är nästan alltid först med att publicera ett inlägg antingen någon gång mitt på dagen eller ganska tidigt på morgonen om han sitter hemma och pluggar. Sen väntar och väntar han på att jag ska skriva något. Men jag är ju en ganska upptagen man, eller nåt i den stilen, så det blir helt enkelt inte så. Ibland tjatar han på mig så att jag tar och skriver ett inlägg eller så tar han helt enkelt och skriver ett själv. Idag gick han dock väl överstyr när han leker kock bara för att fylla ut tomrummet, han kan ju inte ens grilla korv för bövelen! Sen ganska sent på kvällskvisten kommer då mitt efterlängtade inlägg som ni troligen oftast får läsa dagen efter. Snacka om att ni har chansen att få en grym start på er dag, Varsågoda!

- Robin

Mat

Publicerad 2012-05-02 20:22:10 i Livet

Om man inte äter, då dör man. Robin han älskar att äta mat, han lever för det. På något vis så lever ju alla för att äta just mat. Livet är komplicerat. Efter kvällens träningspass drog jag till och lagade ihop en "Pierre-Korv-Special-Med-Ris" och tänkte att någon där ute kanske känner sig fruktansvärt tråkig i köket och vill ha ett tips!

Du behöver:
Några korvar
En rödlök
En burk Creame Fraiche - Rostad vitlök och dragon
En burk tacosås
En burk Gräddfil
En tomat

En förpackning Råris

Och lite kryddor:
Peppar
Salt
Franska Örter



1) Slå på två plattor på spisen, fyll en kastrull med vatten och vänta på att det börjar koka. Slå även på den andra plattan så den blir varm. Sen börjar du hacka tomat och lök. Hacka, Hacka.


2)
Släng i riset (Ta lagom mycket). Och lägg i lite olivolja i pannan, släng i löken och tomaten. Krydda med salt och peppar då!

3) Börja skära korven i några roliga bitar och lägg ner dom i pannan. Rör runt lite i riset och kolla så allt ser bra ut.

 

4) Ta fram alla dom där roliga såserna du ska ha. Droppa ner tacosåsen och låt den stå med korven en stund, typ 1,5 minut. Medans den står i pannan kan du stå och se snygg ut. När du har varit rätt så snygg ett tag kan du lägga ner Creame Fraiche och gräddfilen (Man kan köpa fel och köpa en laktosefri, men det behöver man inte)

 

5) Nu ska du typ krydda lite och sen röra runt. Antar att riset är klart nu och då kan du fixa iordning det lite och sen är det typ klart att servera. Om du har gjort rätt ska det se ut så här: (om det inte gör det för du göra om allt)

 

 

- Kock-Pierre

 

Jacka

Publicerad 2012-05-02 15:40:39 i Livet

Idag efter jobbet så hade min nya jacka från TopMan Design kommit.
Jag lever nämligen efter en enkel regel i mitt liv, det är att man aldrig kan ha för många jackor eller klockor.
Enkelt och jävligt bra. Tummen upp på det!





- Pierre

Tusan också!

Publicerad 2012-05-01 21:08:17 i Livet

Kameran dog sent i lördagsnatt. Slut på batteriet tänkte jag. Ladda upp den inför gårdagens partaj. Trodde jag. Men den fungerade inte. Såg till så att jag verkligen laddade den idag. Det hjälpte inte. Den är sönder. Den har ändå överlevt galet många fester. Det var en bra kamera. Blir ingen bild i det här inlägget av förståeliga skäl.

- Robin

Bilder

Publicerad 2012-05-01 17:58:55 i Alkohol

Här kommer en sväng bilder från igår, när det var grillfest hos Jocke!


En öl i solen efter löprundan



Zidler och Tuta



Jonas och Robin



Kött bygger kött



Jonas fixar köttet



Jonas och Jocke Jaak


- Pierre

22

Publicerad 2012-05-01 11:33:08 i Livet


"I'm twenty two, don't know what I'm supposed to do
or how to be,
to get some more out of me"
- Millencolin



Idag fyller jag 22 år, som ni ser på bilden är jag spänd som ett litet barn. Det är svårt att se ut som ett barn dock.
Jag är sliten efter grillfesten igår, men ack så trevligt det var! Nu väntar jag in alla gäster som ska komma och förgylla min dag, tack!


- Pierre

Om

Min profilbild

Robin och Pierre

Två grabbar som håller på att ta över hela världen, mer eller mindre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela