Robin och Pierre

en blogg som inte är rolig eller seriös, men som man ändå vill följa

Etna

Publicerad 2012-05-10 22:15:36 i Livet

Igår byggde dom en vulkan med eleverna på jobbet. Den var stilig och "lavan" pyrde upp ur vulkanen och rann sakta ner för "berget".



Idag var jag med och gjorde vulkaner. Då blev det givetvis vildare vulkaner och mer lek över det hela. Vid det ena tillfället fanns det lavastänk ca 15 meter bort från vulkanen. Tur att vi gick utomhus för den gången.



Värst gick det för mig som fick äran att öppna flaskan och släppa loss vulkanutbrottet. Vet inte hur bra det syns på bilden men händerna blev helt nerkladdade och byxor, strumpor, tröja, ansikte samt hår fick fina rosa prickar på sig.



Hur gör man det här experimentet då?

Forma aluminiumfolie runt en pet-flaska så det ser ut som en vulkan. Häv i en massa bakpulver i flaskan, ju mer desto bättre! Blanda någon deciliter ättiksprit med karamellfärg i en tillbringare. Skvätt i sådär lagom mycket diskmedel. Blanda eventuellt i ströbröd för att få det att se ut som aska. Häll blandningen i flaskan och skruva snabbt på korken innan det börjar bubbla över. Skaka gärna om vulkanen lite så att bakpulvret blandar ut sig. Skakar man dock för mycket kan vad som helst hända, då bör du släppa lös vulkanen utomhus!

- Robin

Kommentarer

Postat av: Ass

Publicerad 2012-05-10 22:31:44

Haha, smidig :) Det här måste jag testa någon gång!

Postat av: Robin

Publicerad 2012-05-10 22:47:31

Vi hade redan öppnat flaskan en gång så vi trodde tänkte att den värsta krämen nog var borta. Men vi skakade utav helvete för att få ut lite mer iaf. Slutade som sagt i rena rama explosionen! :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Robin och Pierre

Två grabbar som håller på att ta över hela världen, mer eller mindre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela