Robin och Pierre

en blogg som inte är rolig eller seriös, men som man ändå vill följa

Grill

Publicerad 2012-04-30 16:19:19 i Alkohol

Lyckades ta mig ut på en löptur förut, det gick tungt. Men nu är jag värd att dricka öl och åka på årets första grillfest!


 

- Pierre

Balkongen <3

Publicerad 2012-04-30 15:18:15 i Livet

Den som var först med att bygga en balkong i västligt läge ska ha en stor jävla eloge alltså!
Tämligen vindstilla och inte ett moln i sikte. Njuter för fulla muggar just nu alltså. Dags att ta fram en öl kanske, det är man nog värd. Jag har ju trots allt varit till gymmet och kört rehab.

- Robin

Trött

Publicerad 2012-04-30 11:30:36 i Livet

Tanken var att jag skulle ut på en löprunda innan jag åt frukost. Det gick inte bra. Min kropp och själ mår dåligt, så jag orkar inte göra något. Sitter istället med en kopp kaffe och lyssnar på gamla klassiker, tack Robin.




Hur jävla bra som helst!

- Pierre

Spring

Publicerad 2012-04-29 23:46:19 i Livet

I ett försök att sudda ut helgens alla synder (vin, öl, langos, öl, langos och glass i stort lass) tog jag mig ut på en löprunda med Jimmy. Löpturen gick bra så nu finns det plats för nya synder imorgon. Grillfest!!

Dessutom var det första löpturen på cirka 2,5 månader. Fruktansvärt skönt att kunna springa igen! Och flåset var det inga fel på! Konditionen utsattes visserligen inte för några större prov då vi höll ett ganska lugnt tempo och tvingades bryta efter knappa halvmilen på grund av att Jimmys benhinnor inte är i tipp-topp. Det kändes ändå att tiden jag spenderat på cross-trainern inte varit i onödan.

Springa är ju aldrig kul, men på våren kan det faktiskt vara riktigt skönt. Inte så konstigt kanske med tanke på att spring betyder vår på engelska...

- Robin

Söndag

Publicerad 2012-04-29 20:50:27 i Alkohol

Har lyckats överleva dagen. Men det har varit tungt, väldigt tungt. Att spela fotboll på en söndag dagen efter fest är inte kul. Nu sitter jag och äter köttbullar med pasta. Tanken var att jag skulle hoppa runt naken här i lägenheten och dricka rödvin, men jag hittade ingen som ville göra det med mig.

Imorgon ska vi på grillfest, det ska bli riktigt roligt!


- Pierre

Terass-party!

Publicerad 2012-04-29 14:55:53 i Alkohol

Pålsbodamarken innebär Terass-party ovanför "Kvarterspuben". Typ åttonde året på raken som man varit där. Och det är alltid riktigt kul. För bloggens skull så tog jag med kameran dit, men den användes inte jätteflitigt. Några bilder blev dock respektabla, så varsågoda!


Grillning i vanlig ordning på eftermiddagen

Arazu charmade pojkarna

Parre dök upp och höll låda

Simon blev lite sliten framåt småtimmarna

De andra var lite flitigare än mig på att ta kort

Elden tändes givetvis för att hålla värmen och höja mysfaktorn

Tompa var faktiskt den skötsamma i värdparet den här gången!

Dans, dans, dans blev det på slutet

 

Som avslutning på kvällen tog vi oss ner till Kvarterspuben innan den stängde. Där träffade vi vår idol Bill. Pierre somnade i en fåtölj och jag drack öl. Bra kväll!

 

- Robin

Vanligt

Publicerad 2012-04-29 11:35:11 i Livet

Ni slipper vara oroliga, idag blev allt som vanligt. Jag ringde och väckte Robin vid klockan 11. Vi bestämde träff om exakt en timme. Då är det dags för ännu en frukostlangos och skratta åt Halmat. Halmat skulle ju jobbat igår, och vi skulle ha skrattat åt honom men så blev det inte för att Halmat tagit fel på dag.

Idag skulle jag vilja gå runt naken, lyssna på franskmusik och dricka rödvin. Dock ska jag träna fotboll klockan 17, så jag får nog vänta med det ett tag.


- Pierre

Tompa

Publicerad 2012-04-28 15:48:15 i Alkohol

Plocka fram gin-flaskan ur barskåpet, nu är det dags för lördagsdrinken! Den klassiska Tom Collins ska nu få sin stund i rampljuset. Varför? Jo för det är en jävla god drink säger Pierre!

Tom Collins
6 cl Gin
2 cl Färskpressad Citronjuice
3 cl Sockerlag
Sodavatten

Blanda de tre första ingredienserna i en shaker, häll upp i ett highballglas med is. Toppa med sodavatten. Men inte för mycket, den ska inte bli vattnig utan syrlig och god! Sockerlag är till för den som verkligen vill göra drinken rätt. Det duger även att bara skvätta i någon tesked strösocker för den late. I vanlig ordning så ser drinken lite fräschare ut om du slänger i en citronskiva.


- Robin

la la langos

Publicerad 2012-04-28 15:02:48 i Alkohol

Att gå runt på P-boda marken är ganska jobbigt. Man vet aldrig vem man kan träffa och behöva prata med. Men man kan även ha en riktig tur att träffa både Tuta och Bill samtidigt. Sen är det alltid kul att träffa stackars satar som tvingas stå och sälja lotter mot sin vilja för fotbollagets skull. Årets glädjeämne var att det fanns en langosvagn mitt i smeten. Frukostlangos, ja tack! Nygräddade dessutom, så det slog nog fasen festivallangos.
Men som sagt, gå runt på marknaden är inte riktigt vår grej egentligen. Vi tog oss hem till min balkong istället och byggde vidare på gårdagens rus. Skål på er!


- Robin
(& Pierre)

Ovanligt

Publicerad 2012-04-28 11:11:53 i Alkohol

Det är inte ofta, men idag hände det. Robin ringde och väckte mig. Det brukar vara jag som ringer och kollar läget dagen efter bara för att se att vi lever och den biten. Men imorse klockan 10:03 ringde han. Det kanske har med att jag sms:a han vid 05:41 och bad han ringa mig när han vakna, men jag är inte säker. Nu ska vi gå på marknad, det är nämligen marknad här i Pålsboda. Kolla på tivolit och sen äta godis. Fast vi kommer nog mest dricka öl och skratta åt Halmat som ska sälja lotter. Jag mår faktiskt dåligt.

 

Idag leker jag raggare
(Det är kul att ta kort på sig själv, för då blir Robin arg)

- Pierre

Fotboll

Publicerad 2012-04-27 22:47:21 i Sport

Idag var det premiär för Pålsboda GOIF i divison 5. Matchen spelades på Pålsboda IP b-plan, mot Östansjö IF.  En trupp på 17 man uttagna, dock fick Tillan lämna återbud redan efter uppvärmningen för ljumsken funka inte. Var det annars rätt 17 man som fick vara med..? Det går ju alltid att diskutera.

Matchen började inge vidare och Östansjö tog ledningen efter ett långskott som på någon vis gick över Tobbe i målet och ställningen var 0-1 efter bara någon minut. Dock kunde Pålsboda reducera och sedan gå iväg till en 2-1 ledning tack vare Parre. Pålsboda fortsatte att trycka på, både Alle och Parre hade yttligare någon chans. Men genom tamt försvarspel så kunde Östansjö göra 2-2. Som tur var så hade Hubbe en känslig högerfot och kunde göra sin tredje assist tack vare en frispark som Bjuren skarvade in. 3-2 i halvtidsvilan.
Inför andra var det mer eller mindre samma lag som kom in och skulle visa vart skåpet skulle stå, enda var att Lagé kommit in istället för Johan som utgick med skada med någon minut kvar av första. Lagé upp på topp och Alle ner på vänsterkanten. Dagens misstag! Pålsboda starta bra och fick tryck genom många fasta situationer vilket gav utdelning och 4-2 var ett fatkum, återigen Peter Bjurenholt på skarv från Hubbe-frispark. Nu började snackat gå lite på läktaren, dom flesta hade hört att Robin tippat 4-2, skulle det hålla? Nej. Östansjö tryckte på och Pålsbodas försvar vek ner sig och 4-4 kom som en chock. Matchen slutar 4-4..

Efter matchen tankar:
Offensiven i Pålsboda funkade bra, tappade dock tryck när Alle gick ner som mittfältare. Fasta situationer fungerade riktigt bra då alla mål kom vid sådana tillfällen.
Vid 4-3 ville vi ha in rutinerande Magen i defensiven, då det var oroligt. Han kom in, dock som forward. Där han inte hade mycket att tillföra i den här matchen. Istället kom 4-4 och ingen offensiv kraft fanns.


Två stycken 2 målskyttar och en kapten-Hubbe med 4 assist.
(Foto: Karina Söderek Karlsson)


- Robin och Pierre

Woho

Publicerad 2012-04-27 12:24:18 i Livet

Är din frukost tråkig? Vill du rymma bort och glömma allt?

Tänk då på två saker som du verkligen gillar. Antar att du tänker på kaffe och vanlijsocker. Då säger jag bara ett ord, BLANDA! Det är enkelt, du behöver en kaffebryggare, kaffe, vatten och vaniljsocker. Fixa ditt kaffe som vanligt i kaffebryggaren, men innan du sätter på den så slänger du i lite vaniljsocker ihop med kaffet. Sen kan du njuta!

Jag provade nyss, dock hade jag för lite vaniljsocker i. Men det var bara för att det var jätte lite kvar i burken, typsikt.
Imorgon kanske jag ska prova oboy? Eller något annat gott? Vad tycker ni?



- Pierre

Nervös

Publicerad 2012-04-27 09:32:42 i Livet

Robin ljuger, han bad mig lägga upp en bild. Han försöker bara spela svårfångad.

Men nu till det viktiga idag, vi börjar få fler besökare. Det är inte bra. Jag börjar bli nervös, för nu måste man börja tänka på att stava rät. Vi får antagligen krav på oss också att vi måste skriva minst 10 inlägg varje dag. Den här dagen började inte bra. Bloggvärlden är tuff.

- Pierre

bluff

Publicerad 2012-04-27 00:05:49 i Livet

Pierre håller på och fuskar hela tiden. Skriver under med Robin & Pierre trots att jag inte varit med och skrivit. Skandal! Ni som hängt med lite i bloggen vet ju dock att jag inte brukar lägga upp kort på mig själv så ni förstod väl att det var något knas? Men nu har alltså Pierre förstört det där så då får jag väl helt enkelt följa upp det med ett foto från dagens lilla utflykt med vår lilla grupp elever. En helvetes massa disckastande och sen höjdpunkten, PINNBRÖD!! Det var Ännu roligare att grilla och Ännu godare att äta det än vad jag hade för mig. Pierre säger dock att han på något sätt har missat pinnbrödets storhet på det sena 90-talet. Snacka om taskig barndom!
Jag hoppas att ni läsare åtminstone har fått uppleva pinnbrödets era?


Jag & Andreas njuter av röken som alltid förföljer oss båda(?)


ett magiskt-bagiskt mästerverk!


- Robin

Sea breeze

Publicerad 2012-04-25 22:35:02 i Alkohol

Vafan, är det onsdag redan? Det var ju nyss lördag. Onsdagsdrink var det då ja. Jag har jobbat idag och jobbar imorgon, så jag känner mig knappast som en student dessa dagar, men klart att ni ska få onsdagsdrinken era jävla suputer!

Sea breeze
6 cl vodka
3 cl cranberryjuice
3 cl grapefruitjuice

En klassisk sommardrink, så fram med värmen nu väderguden! Bygges i ett highballglas med en massa is. Enkel och god. Aningen besk för mina smaklökar, men vad gör det om hundra år när allting kommer kring? Cranberry och grapefruit betyder tranbär och grapefrukt för er som nu inte kan engelska förresten.

- Robin

Pinnbröd!

Publicerad 2012-04-25 22:18:16 i Livet

Att jobba på "Möjlighetsskolan" kan många gånger vara ganska påfrestande...men ibland har det verkligen sina ljusa stunder!
Idag var det frukost tillsammans med eleverna i vanlig ordning sedan en resa till Brevens bruk där det blev en runda på discgolfbanan i det sköna vädret =)  Imorgon blir det en promenad till IP där eleverna ska få samla ihop sin egna "ved" och lyckas tända upp en brasa. Sen blir det grillning av den gamla klassikern "pinnbröd". Fruktansvärt gott och framförallt nostalgiskt! Discarna är ju dessutom givetvis med imorgon också när vi kan ströva fritt över fotbollsplanerna.

För övrigt så var jag uppe vid IP häromdan och drog ett par kast och lyckades kasta över hela planen med min kära Vulcan. Idag drog jag dessutom till med en 30-runda trots lång väntan mellan kasten då mina nybörjare till medspelare ville kasta många kast. Fin jävla form är man alltså inne i såhär tidigt på kastsäsongen :D

- Robin

Onsdag

Publicerad 2012-04-25 20:46:23 i Livet

Idag har jag både jobbat och tränat. Nu är det dags att ta sig lite mat och kolla in kvällens Champions Leauge.

Fick hem två nya hårprodukter idag, Joico Pliable Paste och sen REF. 303 - Ocean mist. Det ska tydligen vara bra skit har jag fått höra. Tvekar på om det är bättre än gamla sköna dax-wax. Men värt ett försök.

- Pierre

Träna

Publicerad 2012-04-24 21:52:43 i Livet

Det här med att träna är så himla tråkigt. Det här med att ta i och göra några extra saker är så fruktansvärt svårt. Först är det tungt och sen gör det ont. Det är en himla tur att jag har Patrik att träna med, annars hade jag nog bara suttit i massage-stolen.

Patrik är stark, den starkaste jag känner.

- Pierre

Tisdag

Publicerad 2012-04-24 10:39:10 i Livet

Dom här kommande veckorna ska jag försöka lära mig att jobba i programmet illustrator, det går rätt bra än så länge. Sitter även och drar i mig kaffe efter kaffe och lyssnar på Filip och Fredrik's podcast, som finns att lyssna på deras hemsida.

Nu när jag satt och drog i mig min frukost så började jag fundera på, vem skulle jag vilja käka en frukost/brunch med? Den första personen jag kom på var, Gösta Ekman. Antagligen kom jag på han för att jag har hans självbiografi ligger i min bokhylla precis här bredvid. Gösta verkar vara en skön gammal man, tror han är runt 70 år. Har ju som sagt läst hans biografi, "Farbrorn som inte vill va' stor". Så jag vet att han varit med om hur mycket som helst under sin skådespelar karriär, så vi skulle ha en hel del att prata om. Men vad äter en man som Gösta till frukost? Tror han kör på några koppar kaffe, Arvid Nordquist Classic, eller något i den stilen. Sen har han nog två stycken leverpastej smörgåsar, eventuellt så tar en en tallrik med hälsofil eller yoghurt. Skulle inte ni kunna tänka er att ta en kopp kaffe och diskutera Charles-Ingvar Jönsson varje morgon? På tal om Gösta, min morfar var faktiskt väldigt lik honom. Han var väldigt liten, glasögon och en skön mustasch. På tal om mustasch, ni har väll inte missat Örebrobandet The Happy Hippo Family och deras nya singel, Mustasch. Nu har jag spårat ur totalt, bäst jag börjar plugga igen.

Vem skulle ni vilja käka frulle med?

Ps. kom att tänka på Robin's förra inlägg, angående spelare man hatar. Jag har alltid hatat Jonas Lundén i GAIS, men inför i år så vart han ass. sportman. Eller något liknande, det är det bästa han gjort för GAIS någonsin! Nu hatar jag Reuben Ayarna, varför vet jag inte. Ds.

- Pierre

Hackkyckling?

Publicerad 2012-04-23 21:48:56 i Sport

Varje fotbollslag har den där spelaren som man som supporter undrar varför i helvete han får spela för. I Arsenal har det alltid varit Thomas Rosicky. Nu har ju han gått och börjar spela riktigt bra och det vet jag inte riktigt vad jag tycker om. Jag vill ju hata honom.
I Göteborg så heter den där spelaren Tobias Sana. Nu verkar det som om han också har fått för sig att bli bra. Två riktigt bra insatser på raken och idag var han tydligen (såg inte matchen) en bidragande orsak till att blåvitts första seger kammades hem. Ska jag behöver börja tycka om honom också? Jag tänker dock inte dra några förhastade slutsatser än, säsongen har ju bara börjat så han hinner säkert gå ner sig. Hoppas jag. Eller?

Sana & Sella fixade dagens seger genom varsitt mål

- Robin

Dokumentär

Publicerad 2012-04-23 12:58:17 i Livet

Har av någon konstig anledning börjat kolla väldigt mycket på olika sorters dokumentärer. Är det kanske ett försök till att bli mer vuxen och smart? Har redan skrivit om dokumentärer jag såg om The Doors, som jag gillade väldigt mycket. Igår lyckades jag kolla på en om The Ark och sen om Simon and Garfunkel. The Ark tycker jag har några sköna låtar, har även sett dom live en gång för länge sedan. Dock tyckte jag dokumentärer var lite seg stundtals, och inte alls så intressant som jag hade hoppats på. Sen att Ola Salo verkar segla uppe bland molnen gör inte saken bättre, men sjunga det kan han. Simon and Garfunkel därimot, vilken duo! Helt enastående viken musik dom skapat. Man får följa dom ifrån hur dom slog igenom tills dom gick skilda vägar. Om ni nu känner att ni bara vill se en, se den om Simon and Garfunkel, båda finns på Svtplay.



- Pierre

Vem är han?

Publicerad 2012-04-22 21:11:31 i Livet

I ena stunden sitter han framför ett TV-spel och dödar zombies för glatta livet för att i nästa köra nån typ av yoga samtidigt som han läser en bok. Magnifik varelse den där Jimmy!

- Robin

soffdagen

Publicerad 2012-04-22 17:48:01 i Alkohol

Att hitta på något kreativt att skriva en sån här dag är inte lätt. Det har varit en riktig jävla bakisdag rent ut sagt. Vaknade upp med en sprängande huvudvärk när min bloggkompanjon ringde så att vi kunde hjälpas åt att minnas allt från kvällen innan. Halvlåg i ungefär en timme i duschen, fick min rumskamrat att gå och hämta mat från pizzerian. Det blev givetvis en film till maten, "Shanghai Knights". Sen ännu en film, "Fäst vid dig". Det går verkligen att hitta på många skämt om två killar som sitter ihop. Fruktansvärt kul! Nu åkte dagens tredje film in i spelaren, "Hot shots!". Den perfekta bakisfilmen även om tvåan är lite bättre. Det är tur att soffan är skön.


- Robin

Söndag

Publicerad 2012-04-22 13:39:56 i Musik



Kroppen skakar och får rysningar utav det här. Jävla söndag.
och fan vad jag älskar rödvin.


- Pierre

Mellan lakanen

Publicerad 2012-04-21 18:12:28 i Alkohol

Dags för första lördagsdrinken! För den vuxna mannen som ändå vill vara lite elegant. En läcker blandning som ger syrlig cognjac smak.

Between the sheets
2 cl rom
2 cl brandy
2 cl cointreau
2 cl citronjuice


Fyll en shaker med is och blanda i ingredienserna. Skaka loss som om du var en hund med loppor och sila ner drinken i ett cocktailglas. Du får en brandgul (Ja det är en färg Pierre) läcker drink som lär götta sig i strupen. Garnera gärna med en citron- eller apelsinskiva.




- Robin

Rödvin

Publicerad 2012-04-21 14:31:58 i Alkohol

Dricker rödvin och kollar Arsenal - Chelsea. Ikväll är vi farliga.

- Robin och Pierre

Pluto Nash

Publicerad 2012-04-21 10:03:20 i Film

Eftersom Robin skrev om en utav världens bästa filmer, A Beuatiful Mind. Så tänkte jag skriva om en av världens sämsta, The Adeventures of Pluta Nash. Vad har filmerna gemensamt? Jo, huvudkaraktärerna heter Nash, sen är det inget mera.

Året är 2087 och man kan nu bo på månen, vilket Pluto Nash självklart valt att göra. Han har även öppnat en bar där, men något står inte rätt till på månen och några personer försöker överta månen och mitt i allt hamnar Nash.

Filmen är riktigt förbannat dålig, trots att Nash spelas utav Eddie Murphy. Tror även att filmen är med på dom 10 största pengaförlusterna genom åren. Se den inte!


 

- Pierre

John Nash

Publicerad 2012-04-21 00:41:30 i Film

Det fick bli den magnifika dramafilmen "A beautiful mind" ikväll. Ett matematiskt geni som spelas elegant av Russell Crowe. Jag säger inte mer än att det är en riktigt bra film som ni läsare borde se om ni inte redan gjort det. Och har du redan sett den så vill du troligtvis se den igen.
Här kommer några sköna citat från huvudkaraktären John Nash:

- There has to be a mathematical explanation for how bad that tie is.

En analytisk och sarkastisk kommentar till en matematiker som han tvingas dela ett pris med i inledningsscenen.

- I don't exactly know what I am required to say in order for you to have intercourse with me. But could we assume that I said all that. I mean essentially we are talking about fluid exchange right? So could we go just straight to the sex.
Ett ärligt raggningsförsök som borde gett bättre resultat!

- Classes will dull your mind, destroy the potential for authentic creativity.
Undra om det är så här mina elever tänker när dom skippar vissa lektioner?

- This class will be a waste of your - and what is infinitely worse - my time.
Och så här känner jag inför vissa lektioner...


- Robin

S&H

Publicerad 2012-04-20 21:53:13 i Film

- Are you crying?
- No I'm not crying, you're crying!
- It's okay to cry.
-  Yeah I know, but I don't cry. I work out, I have hobbies!

/ Starsky & Hutch  (ungefär så där)


Så efter 7 träningspass på 5 dagar känner jag att en sorglig film kan vara på sin plats ikväll eftersom jag inte kommer gråta, för jag tränar och har hobbys.

- Robin

Serier

Publicerad 2012-04-20 17:09:59 i Topp Tio

Topp Tio - Tv-serier

Prison Break
De två första säsongerna är magiska. Serien tappar dock kavlitet när manusförfattaren dör och andra tar över.
Scrubs
Höll bra klass i fyra säsonger innan idéerna tog slut och det mesta gick på repeat. Akta dig för säsong nio.
Vänner
Ända serien som höll distansen ut, i tio riktigt grymma säsonger.
Mad Men
Skön serie om 50-talets reklamsnubbar som lever livet!
One Tree Hill
Säsong 1 och 2 är det bästa dramat som gjorts, efteråt går det sakta utför.
Rome
Bästa skildring av romarriket. Episkt!
LOST
Första säsongerna är fruktansvärt bra! Märktes senare att författarna inte visste hur de skulle avsluta serien.
How I Met Your Mother
Nutidens vänner. Lite väl utdraget, men innehåller humor av hög klass.
True Blood
Skräckserie när det är som bäst, med vår kära Alexander Skarsgård.
The Simpsons
Tecknat/animerat när det är som allra bäst. Många säsonger plus film av hög klass!


Bubblare:
Alias
Band of Brothers
The O.C.
The Office


- Robin och Pierre

Fredag

Publicerad 2012-04-20 11:59:41 i Alkohol

Igår, fruktansvärt trevligt att träffa lite folk man inte träffar annars. Micke styrde förfest, sen drog vi oss vidare till Virus där det tydligen var billig öl och kareoke. Efter det drog vi vidare mot kvällens mål, Torsdags-Harrys. Guld.

Micke



Johanna


Något.

Måste köpa en ny mobil, dom där bilderna är ju pinsamma. Nu ska jag slå på kärleksballader, lägga mig i fosterställning och tycka synd om mig själv. Hej.


- Pierre

Skärpning

Publicerad 2012-04-19 18:20:07 i Livet

Pierre har två mysiga katter samt en flickvän att komma hem till, medan jag dagligen kommer hem och får se den här bedrövelsen! Ständigt sovandes med en halväten tallrik mat framför sig och ett South Park-avsnitt i full gång på datorn...ryck upp dig Jimmy!


- Robin

Harrys

Publicerad 2012-04-19 17:19:37 i Alkohol

Torsdag, brukar innebära att det är fotbollsträning. Men eftersom jag har skadat knät så får jag inte träna idag, så jag gör raka motsatsten. Ska köra en gammal klassisk "Torsdags-Harrys". Kan bara bli bra som skit! Robin kunde inte med, då han hade saker att läsa. Som om det är kul och viktigt? Nu sitter jag här med en äcklig-ful-whiskey-grogg, lyssnar på Mötley och väntar på bussen.



- Pierre

Frukost

Publicerad 2012-04-19 07:38:59 i Alkohol

Idag består min frukost av:

En tallrik med filmjölk och lite av någon sorts nyttig müsli.
En äcklig surdegssmörgås, med ost och en salamiskiva på.
Fyra glasvatten.

Så är det när man är en lite rikare student, då har man råd med vatten.

- Pierre

toasta

Publicerad 2012-04-18 23:04:15 i Livet

När det gäller rostade mackor har jag vissa principer jag brukar följa:

  • Om mackan inte har blivit tillräckligt rostad för min smak så måste jag vända på den innan jag trycker ner den för att bli färdigrostad. Anledningen är enkel, den ena sidan har alltid lite mera färg vilket gör det logiskt för mig att vända på den för att jämna ut färgen, precis som när man solar.
  • När dom 3 första mackorna rostas, dock en i taget givetvis, så lägger jag alltid i nästa macka när den första mackan är färdigbredd. På så sätt hinner jag äta upp mackan samt förbereda inför nästa macka precis i lagom tid till att den nya är färdigrostad. I förberedelserna ingår det att skära upp två ostskivor samt lägga upp en lagom stor klick smör på smörkniven. Därmed kommer mackan snabbt bli färdigbredd och redo för att ätas medan den är så varm som möjligt, ingen gillar en kall rostad macka.
  • Efter 3 mackor måste man dock lugna ner sig. Brödet är luftigt och magen fylls alldeles för snabbt om man slänger i sig för många mackor på en gång. Den fjärde mackan åker därför inte i brödrosten förrän den tredje mackan är uppäten och så vidare.
  • När man sitter framför tv:n och äter måste givetvis brödrosten flyttas med in till vardagsrummet. Det går inte för sig att springa mellan köket och tv-rummet varje gång en ny macka ska fixas. Dessutom är det vetenskapligt bevisat att mackorna blir godare om brödrosten har stått p å golvet.


Hur rostar du?

- Robin

Ragnar

Publicerad 2012-04-18 20:21:34 i Alkohol

Eftersom att både jag och Pierre studerar så är vi inte bundna till den samhällsenliga normen, "alkohol dricker man på fredagar och lördagar", så tänkte jag introducera något som jag vill kalla onsdagsdrinken här på bloggen. Till skillnad mot lördagsdrinken som kommer att introduceras en annan dag under denna vecka, vilken får ni gissa själva, så kommer onsdagsdrinken vara ganska simpel med få ingredienser.

Först ut är Ragnar, en polare man alltid kan lita på. Det är en fräsch drink med smak av svartvinbär. Till skillnad mot vissa recept så tycker jag att man ska hålla sig till enbart 1 cl limejuice så att inte drinken går för mycket i söthetens tecken.

Ragnar
6 cl absolut kurant
1 cl söt limejuice (roses lime)
sprite

Drinken bygges (häll i ingredienserna en efter en som en normal människa skulle ha gjort) i ett highballglas (rakt, smalt och högt eller som morfar troligen skulle ha sagt, i ett vanligt jävla grogglas). Garnera gärna med en limeskiva så blir drinken genast mer aptitlig.

- Robin

Håret

Publicerad 2012-04-18 19:17:26 i Livet

Det var på håret!

För lite mera än två år sedan så flydde min personliga frisör landet och flyttade till Norge. Då gick jag in i en protest att inte klippa mig hos en annan frisör fören hon kom hem igen. Nu är hon hemma, och jag bokade tid direkt! Det blev även en promenad och skitsnack med både hon (Johanna) och den lilla fröken Madelene, som jag inte riktigt vet vad hon gjorde där.




Årets snyggaste bloggare.




Mindre snygga.


- Pierre

cribs

Publicerad 2012-04-18 09:30:10 i Livet

Livet som student är ju för härligt...Vad fa-an gör man av det här?!



Rå lök med en klick majonnäs på till frukost och sen öl resten av dagen känns som det enda rätta, det är ju trots allt onsdag!

- Robin

Musik

Publicerad 2012-04-17 21:45:22 i Musik



Fruktansvärt bra!

ps. (Jag använder fruktansvärt, fruktansvärt för mycket. Måste sluta.) ds.


- Pierre

Café

Publicerad 2012-04-17 14:48:04 i Livet

Har nyss landat innanför dörren, och till min stora förtjusning låg nyaste numret utav tidningen Café i brevlådan. Har nämligen lyckats med att tacka "ja" till att testa 3 nummer av tidningen och sen få lite hudprodukter för endast 88 kronor, jag tyckte det var för bra för att säga nej till! Så nu har jag fixat en kopp kaffe, slagit på Simon & Garfunkel och lagt mig i soffan.



Fick sällskap utav Zidler fruktansvärt fort, både han och jag gillade tidningen!




Jäkligt bra!

PS. Nu har det precis börjar snöa, varför? DS.

- Pierre (en läsande sådan)

Tisdag

Publicerad 2012-04-17 07:42:16 i Livet

God Morgon! Idag är det Tisdag och jag ska ner och jobba på skolan. Eftersom jag studerar på distans har jag möjligheten att jobba extra som vikarie så jag får in lite mera pengar.

Igår var jag iväg till vårdcentralen, fick inget vettigt svar utan det var mer eller mindre bara vänta och se med knät. Det känns inte så himla roligt att få ett litet uppehåll i fotbollen, nu när det snart drar ihop sig till seriepremiär. Fotboll igår gick helt okej, det blev 1-1 mellan GAIS och Helsingborg. Matchen började med självmål från GAIS sida tills någon minut innan halvtid då Mervan Celik kunde nicka in 1-1. I den 60 minuten får domaren en black-out och visar ut mittbacken Calum Angus för GAIS och då kändes matchen förlorad. Dock lyckades dom hålla tätt och matchen slutade 1-1.

- Pierre

PHD

Publicerad 2012-04-16 19:43:04 i Livet

Läkare. Välutbildade tjommar som ändå måste gissa sig fram till svaren.
Det faktum att allmänläkaren Klämberg gissade fel när jag skadade knät den första gången är föga förvånande. Den här gången hamnade jag dock hos en ortoped som nyligen börjat husera på Örebro rehabcentrum, dit det kommer många med idrottsskador. Utmärkt tänkte jag! Trots att han träffade mig samma dag som skadan inträffade, 5 veckor efteråt och hade en magnetkameraröntgen att utgå från så lyckades han inte ställa helt och hållet rätt diagnos. Gröngölingen gissade fel trots en fusklapp. Det är då tur att jag iallafall hamnade hos en sjukgymnast som kan sina saker. Känn, böj, sträck och sen var facit fastställt.
- Nej Klämberg det är inte en liten stukning på ledbandet, det är korsbandet som är av.
- Nej Gröngöling det är inte en uttänjning av korsbandet, det har snarare blivit en blödning på korsbandet och problemet ligger främst i sidoligamenten som gör knät labilt i sidled.
"Läkare är den person som har avlagt läkarexamen vid universitet efter genomgånget yrkesprogram. Därefter kan den examinerade anställas som läkare. I dagligt tal tituleras läkare ofta doktor."
Ordet läkare känns betydligt mer profesionellt än doktor. Tack för er hjälp doktor Klämberg och doktor Gröngöling.
- "Är du en riktig doktor, eller en doktor som Dr. Pepper?"  Dr. Cox - Scrubs

Läkare. Välutbildade tjommar som ändå måste gissa sig fram till svaren.
Det faktum att allmänläkaren Klämberg gissade fel när jag skadade knät den första gången är föga förvånande. Den här gången hamnade jag dock hos en ortoped som nyligen börjat husera på Örebro rehabcentrum, dit det kommer många med idrottsskador. Utmärkt tänkte jag!
Men trots att han träffade mig samma dag som skadan inträffade, 5 veckor efteråt och hade en magnetkameraröntgen att utgå från så lyckades han inte ställa helt och hållet rätt diagnos. Gröngölingen gissade alltså fel trots att han hade en "fusklapp".
Det är då tur att jag iallafall hamnade hos en sjukgymnast som kan sina saker. Känn, böj, sträck och sen var facit fastställt.

- Nej Klämberg det är inte en liten stukning på ledbandet, det är korsbandet som är av.
- Nej Gröngöling det är inte en uttänjning av korsbandet, det har snarare blivit en blödning på korsbandet och problemet ligger främst i sidoligamenten som gör knät labilt i sidled.



Kollar man in ordet läkare på wikipedia får man följande förklaring:
"Läkare är den person som har avlagt läkarexamen vid universitet efter genomgånget yrkesprogram. Därefter kan den examinerade anställas som läkare. I dagligt tal tituleras läkare ofta doktor."
Ordet läkare känns betydligt mer profesionellt än doktor. Tack för er hjälp doktor Klämberg och doktor Gröngöling.

- Robin

GAIS

Publicerad 2012-04-16 19:00:42 i Sport

Allsvenskan 2011 var det bästa året på många år för Göteborg laget GAIS, då slutade laget på plats nummer 5. Bakom sig hade dom både Häcken BK och IFK Göteborg. Så för första gången på länge har GAIS blivit tippade på den övre halvan utav tabellen utav dom så kallade experterna. Största snackat har dock varit ekonomin, då GAIS redovisade negativa siffror vid årsredovisningen. Dock ser det värre ut än vad det är, då en försäljning av Wanderson och Mervan Celik skulle varit med där. Wanderson blev dock kvar till min stora förvåning och glädje. Celik stack iväg som bosman (fri övergång) till Skottland och Rangers. Dock skulle GAIS inte gå lottlösa utan ska få utbildningstöd på runt 3 miljoner, men dom pengarna har fortfarande inte kommit då Rangers sitter i en ännu svårare ekonomi problem än vad GAIS gör. Tack vare deras kris har några spelare valt att lämna klubben, och en av dom var Celik som då endast efter bara 1 månad i klubben gick tillbaka till GAIS.

För att kunna hamna på en lika bra position som förra året kändes det ganska klart att det behövdes komma in några nya spelare, dels för att få en lite bredare trupp och förhoppningsvis någon "större" namn. För att ta in nya spelare var vi tvugna att skicka iväg några: Hallgrimur Jonasson och Jonas Lundén, det försvann även en hel del spelare på lån. I mina ögon var Hallgrimur den bästa mittbacken vi hade, så att vi släppte honom var en stor chock. Jonas sadlade om och blev med i ledarstaben istället, bra beslut. Nu till dom som kom in: Peter Ijeh, Jeffrey Aubynn, Jesper Florén, Jakob Olsson och även 3 spelare uppflyttade från ungdomslagen. Peter och Jeffrey är två herrar som har fruktansvärt mycket rutin och kommer förhoppningsvis stå för ett lugn i laget. Jesper och Jakob är två spelare som är riktigt lovande och verkar ha en lysande framtid. Jakob har öst in mål under försäsongen och fick även göra GAIS första mål för årets Allsvenska.

Hur kommer då Allsvenskan 2012 sluta? För GAIS del har det börjat tungt, endast 2 poäng på 3 matcher är inte okej och man måste prestera bättre för att följa upp förra årets succé. Dock känner jag på mig att det bara kommer bli bättre och bättre, därför slutar vi 7.a.

Här är mitt tips för Allsvenskan 2012.
1. AIK
2. Elfsborg
3. Helsingborg
4. Djurgården
5. Häcken
6. Göteborg
7. GAIS
8. Malmö
9. Åtvidaberg
10. Örebro
11. Kalmar
12. Norrköping
13. Gefle
14. Mjällby
15. Sundsvall
16. Syrianska



Idag är det omgång 4, Helsingborg - GAIS. En fruktansvärt tuff match, Helsingborg har bra offensiva spelare och även Allsvenskan bästa målvakt i Pär Hansson. I Helsingborg hittar vi Mattias Lindström och Alvaro Santos,
två spelare som båda spelat i GAIS.

Dagens startelva:
Henri Sillanpää
Richard Ntomba Ekunde----Calum Angus----Erik Johansson----Kenneth Gustafsson
Jakob Olsson----Markus Gustafsson----Reuben Ayarna----Mervan Celik
Eric Bassombeng----Wanderson Do Carmo.

Avbytare: Dime Jankulovski (mv), Peter Ijeh, Jesper Florén, Fredrik Lundgren,
Linus Tornblad, Alexander Angelin, Romario Pereira Sipiao.
Tränare: Alexander Axén

Frågan är bara vart Jeffrey är någonstans? Annars har vi ett bra lag och rätt spelare får starta.
Resultat? 1-2, Jakob Olsson och Mervan Celik styr matchen till seger.


- Pierre

People are strange

Publicerad 2012-04-16 11:11:23 i Livet

Måndag, sitter här med en kopp "Cafe Grand Intenso", eller något liknande. Väl invensterade pengar det där med en "kaffemaskin" det är dyrt, smått och låter mycket när man gör det. Tur att det är gott. Idag är planen att plugga en del, sedan ska jag iväg mot Kumla vårdcentral för att försöka få någon ordning på mitt svullna knä.

Igår höll jag mer eller mindre hela dagen på att försöka fixa den här bloggens grafik, tror faktiskt jag har blivit ganska nöjd nu det är bara några smådetaljer som ska ordnas. Skulle det vara så att ni upptäcker att något är fel, så är det ju kalas om ni lämnar en kommentar! Tänkte även passa på att rekommendera en dokumentär som jag såg igår, When you're strange, som handlar om den gamla rockgruppen The Doors. Där man får följa hela deras resa från början till slutet, med hjälp av Johnny Depps berättarröst så blir det en härlig resa! Jag har aldrig lyssnat på dom tidigare bara hört någon låt här och där, och då inte vetat att det just är The Doors. Så tack vare den här dokumentären har jag nu blivit tvingad att börja lyssna på dom mera. Hittade låten "People Are Strange" som är helt fantastisk på ett ytterst konstigt sett.


- Pierre

Pierre & Robin VS. Robin & Pierre

Publicerad 2012-04-15 21:17:09 i Livet

När vi nu skulle starta bloggen ställde vi oss frågan, ska den heta Pierre & Robin eller Robin & Pierre? Med tanke på att vi innan bloggen skrev tillsammans på Pålsboda IBFs hemsida och då bland annat hade ett inslag som kallades för Pierre & Robin VS. så tänkte vi att det skulle passa bäst med just Pierre & Robin. Men efter en sökning på google ändrade vi snabbt den åsikten. För vi är tydligen en sjukdom. Pierre Robins syndrom/sekvens, en medfödd missbildning. Vi har ju alltid vetat att det var något fel på oss, men vafan. Kanske kan vi bli normalare nu när vi är Robin & Pierre istället!


- Robin och Pierre (Utan missbildningar)

Design

Publicerad 2012-04-15 10:31:28 i Livet

Nu kommer jag börja leka lite med designen här, så om någon nu mot förmodan skulle läsa bloggen och den ser jätte konstig ut så vet ni varför. Om ni tycker det här jobbigt så kan ni ta en kopp kaffe, läsa en bok eller kanske en liten springtur.
- Pierre

Svenskt

Publicerad 2012-04-14 23:30:27 i Topp Tio

Kent - Utan dina andetag
Peter Jöback - Guldet blev till sand
Björn Afzeluis - Sång till friheten
Ulf Lundell - Kärleken förde oss samman
Ted Gärdestad - För kärlekens skull
Roger Pontare - När vindarna viskar mitt namn
Eldkvarn - Fulla för kärlekens skull
Lars Winnerbäck Och Miss Li - Om du lämnande mig nu
Mikael Wiehe - Flickan och Kråkan
Håkan Hellström - Hurricane Gilbert
Topp Tio - Låtar på svenska

Kent - Utan dina andetag - Lyssna
Peter Jöback - Guldet blev till sand -  Lyssna
Björn Afzelius - Sång till friheten - Lyssna
Ulf Lundell - Kärleken förde oss samman - Lyssna
Ted Gärdestad - För kärlekens skull - Lyssna
Roger Pontare - När vindarna viskar mitt namn - Lyssna
Eldkvarn - Fulla för kärlekens skull - Lyssna
Lars Winnerbäck feat. Miss Li - Om du lämnande mig nu - Lyssna
Mikael Wiehe - Flickan och Kråkan - Lyssna
Håkan Hellström - Hurricane Gilbert - Lyssna


Listan är dock inte i ordning, då det är totalt omöjligt att placera dom. Kärlek och problem verkar vara den stora vinnaren i det här sammanhanget, låtarna som för dig att må dåligt och känna ångesten krypa bak på ryggen. Låtar som rör lite i själen.

Fruktansvärt många låtar har vi gått igenom, några föll på målsnöret:
Thåström - Fanfanfan
Ebba Grön - Die Mauer
Mauro Scocco - Till dom ensamma
Thomas Di Leva- Vi har bara varandra

Detta var inte roligt, det var svettigt och jobbigt. Vi tog faktiskt fram våra musikaliska öron och valde låtar efter kvalitet inte egen smak, för då hade vi antagligen bara haft med GES, Arvingarna och Jumper.

- Robin och Pierre

Presentation

Publicerad 2012-04-14 21:44:55 i Livet


Varför ska vi blogga?
För vi vill bli kända och att vi har fruktansvärt mycket att dela med oss utav, som är viktigt.

Vilka är vi?
Robin och Pierre, 22 och 21 år gamla, bor i Pålsboda utanför Örebro. Gillar film, fotboll och alkohol.

Vad kommer skrivas?
Kommer skrivas vilt om film, fotboll och livet i största allmänhet.

Är det värt att följa?
Antagligen inte, men kan tänkas att just du som läser sitter vid datorn minst 2 timmar varje dag då kan du offra 2 minuter här, tack!

När kommer det skrivas?
Varje dag, typ. Roligast kommer garanterat bli fredagar och lördagar runt klockan 21-22.

Jag känner er, och jag tycker ni är töntiga!
Det är sånt vi får ta, ni som känner oss vet att vi är fruktansvärt töntiga och dumma!


Det här får räcka, vi måste ju ha något att skriva om imorgon också. Nu ska vi börja på den här bloggens första "Topp Tio" eller "Top Ten" som det heter på engelska,  vänta och se!

Om

Min profilbild

Robin och Pierre

Två grabbar som håller på att ta över hela världen, mer eller mindre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela