Robin och Pierre

en blogg som inte är rolig eller seriös, men som man ändå vill följa

GAIS

Publicerad 2012-04-16 19:00:42 i Sport

Allsvenskan 2011 var det bästa året på många år för Göteborg laget GAIS, då slutade laget på plats nummer 5. Bakom sig hade dom både Häcken BK och IFK Göteborg. Så för första gången på länge har GAIS blivit tippade på den övre halvan utav tabellen utav dom så kallade experterna. Största snackat har dock varit ekonomin, då GAIS redovisade negativa siffror vid årsredovisningen. Dock ser det värre ut än vad det är, då en försäljning av Wanderson och Mervan Celik skulle varit med där. Wanderson blev dock kvar till min stora förvåning och glädje. Celik stack iväg som bosman (fri övergång) till Skottland och Rangers. Dock skulle GAIS inte gå lottlösa utan ska få utbildningstöd på runt 3 miljoner, men dom pengarna har fortfarande inte kommit då Rangers sitter i en ännu svårare ekonomi problem än vad GAIS gör. Tack vare deras kris har några spelare valt att lämna klubben, och en av dom var Celik som då endast efter bara 1 månad i klubben gick tillbaka till GAIS.

För att kunna hamna på en lika bra position som förra året kändes det ganska klart att det behövdes komma in några nya spelare, dels för att få en lite bredare trupp och förhoppningsvis någon "större" namn. För att ta in nya spelare var vi tvugna att skicka iväg några: Hallgrimur Jonasson och Jonas Lundén, det försvann även en hel del spelare på lån. I mina ögon var Hallgrimur den bästa mittbacken vi hade, så att vi släppte honom var en stor chock. Jonas sadlade om och blev med i ledarstaben istället, bra beslut. Nu till dom som kom in: Peter Ijeh, Jeffrey Aubynn, Jesper Florén, Jakob Olsson och även 3 spelare uppflyttade från ungdomslagen. Peter och Jeffrey är två herrar som har fruktansvärt mycket rutin och kommer förhoppningsvis stå för ett lugn i laget. Jesper och Jakob är två spelare som är riktigt lovande och verkar ha en lysande framtid. Jakob har öst in mål under försäsongen och fick även göra GAIS första mål för årets Allsvenska.

Hur kommer då Allsvenskan 2012 sluta? För GAIS del har det börjat tungt, endast 2 poäng på 3 matcher är inte okej och man måste prestera bättre för att följa upp förra årets succé. Dock känner jag på mig att det bara kommer bli bättre och bättre, därför slutar vi 7.a.

Här är mitt tips för Allsvenskan 2012.
1. AIK
2. Elfsborg
3. Helsingborg
4. Djurgården
5. Häcken
6. Göteborg
7. GAIS
8. Malmö
9. Åtvidaberg
10. Örebro
11. Kalmar
12. Norrköping
13. Gefle
14. Mjällby
15. Sundsvall
16. Syrianska



Idag är det omgång 4, Helsingborg - GAIS. En fruktansvärt tuff match, Helsingborg har bra offensiva spelare och även Allsvenskan bästa målvakt i Pär Hansson. I Helsingborg hittar vi Mattias Lindström och Alvaro Santos,
två spelare som båda spelat i GAIS.

Dagens startelva:
Henri Sillanpää
Richard Ntomba Ekunde----Calum Angus----Erik Johansson----Kenneth Gustafsson
Jakob Olsson----Markus Gustafsson----Reuben Ayarna----Mervan Celik
Eric Bassombeng----Wanderson Do Carmo.

Avbytare: Dime Jankulovski (mv), Peter Ijeh, Jesper Florén, Fredrik Lundgren,
Linus Tornblad, Alexander Angelin, Romario Pereira Sipiao.
Tränare: Alexander Axén

Frågan är bara vart Jeffrey är någonstans? Annars har vi ett bra lag och rätt spelare får starta.
Resultat? 1-2, Jakob Olsson och Mervan Celik styr matchen till seger.


- Pierre

Kommentarer

Postat av: Karina

Publicerad 2012-04-19 18:36:02

Men Pierre! Det här var ju inte så roligt att läsa...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Robin och Pierre

Två grabbar som håller på att ta över hela världen, mer eller mindre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela