Robin och Pierre

en blogg som inte är rolig eller seriös, men som man ändå vill följa

Sista

Publicerad 2012-08-31 17:18:00 i Livet

Idag var det den sista arbetsdagen på Folkasboskolan, på ett tag. Jag vågar inte riktigt säga att jag aldrig mera kommer att jobba där igen, för antagligen är man där och gör lite gästspel då och då. Både jag och Robin har mer eller mindre växlat runt där nere på skolan, allt från Elevassistenter till Expedetionen. Båda har även varit elever på skolan, Robin mellan 7-9 och jag F-9. Min arbetsresa började för drygt 2 år sedan, tror jag. Tanken var att jag bara skulle gå som vikarie i någon månad medans jag sökte andra jobb. Jag var vikarie 3 dagar sen blev jag erbjuden en tjänst som elevassisten åt en kille i klass 3. Det kändes lockande och roligt, så jag tacka ja, sen var jag fast. Efter drygt 6 måndader med honom hamnade jag på Expedetionen, där jag blev kvar terminen ut. Under sommaren blev det sedan Fritids, för att sedan när hösten och en ny termin kom kliva in på Expedtionen igen. Där blev jag kvar tills Februari i år, då jag började plugga. Jag pluggade på distans och hade på så vis chans att gå som vikarie resten av terminen. Terminen tog slut och "sommarfritids" började, där jag jobbade hela sommaren igen. Nu har skolan varit igång i 2 veckor, och jag har då gått som "resurs". Men nu är resan slut, för nu börjar nya äventyr. Kommer dock sakna några barn, men bara några, sen personalen och framförallt maten i matsalen.

- Pierre
 

Gameday!

Publicerad 2012-08-31 16:02:44 i Musik

Hemmamatch idag mot Askersund. Vore bra med seger så vi inte tappar mer upp till lagen ovanför oss. Askersund är ett lag man absolut inte vill förlora mot. Dom är gnälliga och spelar fult. Askersund är typ en lightversion av Hallsberg. Nu ligger Askersund dessutom placeringen ovanför oss så det kommer bli en hård drabbning ikväll i det glidtacklingsvänliga väderförhållandet. Jag laddar upp med ett band som jag normalt sett inte lyssnar på, men tamejtusan så bra jag tycker att dom är live. Trallvänlig folkmusik snyggt inbäddad i hårdrock. The Bard's Song är en skön ballad där publiken hjälper till och sjunger för full hals.
 
 
- Robin

Måndag tack

Publicerad 2012-08-30 21:20:49 i Musik

Idag är en sån där dag när jag inte har inspiration till att skriva något. Idag längtar jag till måndag. Då skriver Johanna, så då behöver inte jag skriva. Istället tänker jag slå ett litet slag för absoluta favoritgruppen In Flames. Det passar normalt sett inte "det vanliga folket" men just den här låten från deras senaste skiva kanske dom flesta kan stå ut med hoppas jag. Skönt gung med härlig refräng. Tyvärr finns ingen musikvideo till låten så det är bara lite blandat med bilder i just det här klippet, men det är ju ändå låten som är det viktiga så.
 
 
- Robin

Dream

Publicerad 2012-08-30 07:31:32 i Livet

Det här med att drömma, det är ju en jäkla sak. Har drömt konstiga saker hela veckan, vilket har medfört att jag sovit dåligt. Så jag är galet trött idag. Nattens dröm handlade om fotboll, rättare sagt GAIS. På något vänster hade jag börjat spela där, kanske har Bernhard ringt sin polare Jan Mak och tipsat? Vi mötte iallafall Elfsborg på en fotbollsplan som hade massa träd växande på sig, (kanske är så i Superetten?) Det är lite oklart egentligen hur och varför vi spelade, men jag minns att jag var kapten och spelade mittback ihop med Ekunde till höger spelade Enis och vänster minns jag inte. Bakom oss i målet hade vi Dime, honom minns jag mest för han var sämst, riktigt dålig. På mittfältet minns jag bara Ayarna och han minns jag bara för att han snodde bollen av mig när jag sprang in i ett träd.

Min fråga är nu, vad drömde ni inatt?
- Pierre
 

50-kalaset

Publicerad 2012-08-29 19:21:31 i Alkohol

Jag har redan skrivit kort om att jag var på 50-årsfest i helgen med bastuefterfest.
Nu kommer det även ett bildregn från kalasandet. Det blir inte någon text med förklaringar, bilderna får tala för sig själva!
 


Men jag kanske behöver skriva något trots allt. Efter att ha kollat in bilderna har säkert ni precis som jag konstaterat följande:
Kjell blir glad av whiskey. Valrosständer av salta pinnar är en tidlös klassiker. Pingo bara ska ha sin kask. 2-liters flaskor är stora. Sombreros och tequila hör ihop, så om man inte har tequila närvarande när man har sombreros på sig och ska bli fotad så får man helt enkelt ta fram ett foto av en tequilaaflaska på sin telefon. Peters nya mirakulösa hårmedel fungerar utmärkt. Jocke har lärt sig hur man ska se ut för att Berra ska tro att han lyssnar på vad han pratar om. Michelle skulle kunna bli en utmärkt hund. Jag och Edwin är söta tillsammans. Cromen är till stor del bara senor, ben och hår. Togges bastuvagn är grym. Jag och Jocke myser hemskt gärna med varandra.
 
- Robin

Ursnyggt

Publicerad 2012-08-29 07:53:00 i Mode

Tips, dom två snyggaste klockorna just nu. Köp dom här.
 
Daniel Wellington Classic St. Andrews - 1495:-
 
 
 
Daniel Wellington Classic Oxford - 1195:-
 
 
- Pierre

Nyaste

Publicerad 2012-08-28 20:50:00 i Mode

Lite nytt i garderoben..!


Tröja Ralph Lauren
Skjorta HM
 
 
Jeans HM
 
 
Klockan Calvin Klein
 
- Pierre
 

Vad

Publicerad 2012-08-28 15:47:54 i Livet

Skit också! Under kubbturnering ingick jag i ett vad med min ena lagkamrat Jennie. Det var väl tänkt att båda skulle bli extra taggade och fick ner fler kubbar, men med tanke på utgången i turneringen så hade det nog snarare motsatt effekt. Vadet gick ut på att den som fick ner flest kubbar vann och fick därmed välja vad den ville ha av den andra. Nu var det då så att jag förlorade med en kubb. Och det var enbart för att jag försökte kasta ner kungen med fel hand mellan benen med en massa kastpinnar (vilket jag absolut inte kunde) och under tiden fick Jennie ett gäng lägen att kasta ner de andra kubbar som återigen kastades över till de andras sida, om ni nu hänger med på vad jag babblar om.
Men nu är det inte tid för att vara en dålig förlorare så nog om det. Hon vann och med hjälp av förrädaren Pierre kom hon fram till att mina turkalsonger var en bra grej att kräva av mig.
Jag blev helt förstörd över att förlora något så värdefullt men efter över 8-års samspel är det kanske dags att vi skiljs åt. Men det var motvilligt som jag i fredags postade iväg dom.
 
I kuvertet medföljde även en text som förhoppningsvis
får henne att förstå kalsongernas betydelse för mig
 
Världens grymmaste fillingar! Snygga, bekväma och fruktansvärt hållbara!!
 
- Robin

Johanna's Guide - del 2

Publicerad 2012-08-27 19:00:00 i Johanna's Guide

Våga vara vinröd
 
1. H&M 559:- , 2. Dr.Martens ca. 2200:- , 3. Dr.Martens ca 750:- ,
4. Kronstadt (via Nelly.com) 499:- 5. Acne 1 995 :- , 6. The west is Dead (via Nelly) 799:-. 7. Zara 299 :-
 
Varför?
Att röd är en av mina favoritfärger är inte den främsta anledningen till varför jag valt att
lära er tycka om den också. Förutom att just vinrött, och rött generellt, kommer stort i höst
så är det en lätt färg att toppa en annars ganska slät outfit - utan åldersgränser.
 
Hur?
Antingen kan man välja att använda rött som en accentfärg, det vill säga som någon av
skorna ovan t.ex. - med ett par mörka jeans& en vit t-shirt. Eller byta ut dom trötta
knallröda byxorna som härjat i sommar mot ett par mörkare röda, tillsammans med en grå
kabelstickad tröja. Stickat är givetvis ypperligt i rött även det, gärna med en skjorta under
som visas i kragen, likt bilden.
 
När?
Närsomhelst!
 
Onödigt nördig fakta:
Rött drar omedvetet till sig blickar och förknippas med mod och kärlek. Hjärtat tenderar
även att slå snabbare om man ser rött och på kinesiska står färgen för lycka. Så släng på
er något rött och ge er ut och höst-hångla!
(Skulle du vara lite för ivrig med vinflaskan när det ska impas, tas fläckarna enklast bort genom att strö salt eller potatismjöl direkt på området.)

 
 
- Johanna

Fira

Publicerad 2012-08-27 16:19:38 i Livet

Nu åker jag in mot Örebro, ska hinna med en sväng på Marieberg innan det är dags att fira min kära Mor.
GLÖM inte att Johanna's Guide - Del 2 kommer klockan 19:00 ikväll!
 
(Det här är inte en "vanlig" bild.. Nöjd Robin?)
 
- Pierre

Bastu

Publicerad 2012-08-26 16:13:47 i Alkohol

50-årsfest går inte av för hackor!! Meeeen...
 
Öppen bar är inte alltid bra, man dricker så mycket!
Använda 4,5a cider som groggvirke blir man full av!
Bastuefterfest är kul, dock blir man helt uttorkad till dagen efter.
Gå hem med blöta kläder i regnet klockan fem på morgonen är inte så skönt.
Behöva gå tillbaka för att hämta nycklarna man glömde är hemskt.

Bastuvagnen!!
 
- Robin

fotbollorebro

Publicerad 2012-08-25 01:36:09 i Sport

Det finns en hemsida som heter http://www.laget.se/fotbollorebro. Där kan man läsa om det som händer i Örebro läns division 4 & 5 fotboll. Det finns intervjuer, referat och uttagningar av veckans lag. Vi i Pålsboda har nu på hösten lirat tre matcher och i referaten har vi fått blandad kritik av personer från motståndarlagen. Vi fick stryk mot lagens två bästa lag, Latorp och Karlslund 2. Trots det hyllade dom våra insatser. Sen vann vi mot ÖSK Ungdom 2 som ligger på den undre halvan av tabellen. Dom sågade oss vid fotknölarna. Det tycker jag är lite komiskt. Här nedan kan ni se utdrag från referaten där motståndarlagen uttalar sig om Pålsbodas insats.
 
Pålsboda skapade väldigt mycket farligheter via fasta situationer, de hade en kille som kastade inkast 35 meter. Så det blev farligt så fort de fick ett inkast på vår planhalva. Jag tror att många lag kommer att få det tufft mot Pålsboda, jag tyckte att de var riktigt bra.
// Latorps tränare
 
Jag vill passa på att lyfta fram både motståndarna och domaren, domaren idag var fantastiskt bra. Det var riktigt kul att möta ett sådant gäng som Pålsboda och det var en bra match från start till efter match, från samtliga. Det här var faktiskt en av de bättre fotbollsmatcher jag spelat, det var två lag som ville lira boll och domaren lät oss också göra det, det var ingen skit.  // Karlslunds lagkapten
 
Jag tycker inte att de spelar fotboll. De går in stenhårt i varje duell och tar lika mycket spelare som boll. Sen slår de väldigt mycket långt när de har bollen.  // ÖSK Ungdoms sportchef
 
Bild från vår sköna seger mot de gnälliga pojkarna i ÖSK Ungdom 2
 

- Robin

Lek

Publicerad 2012-08-24 18:47:00 i Livet

Idag blev jag utsläppt från expeditionen och inslängd i verksamheten istället. Hjälpreda i 2an och på fritids fick jag vara. Hur kul som helst, för det innebar en massa lek!
Barn på axlar, roliga timmen med hänga gubbe, dans, zombielek och mer därtill.
Dagens sista timme trotsade jag och ett barn det hemska regnvädret eftersom vi kom på att med massa vatten, sand, hink och spade kan man ha asakul! Vi byggde en kanal eller ja, snarare en vildfors med tanke på farten det blev på vattnet när man hällde 10 hinkar vatten så fort som möjligt. Blöt, smutsig och svettig blev man och det är väl bara för gött!!
 
 
"Det är skönt när det kommer en kille som fröken, för dom tycker om att göra mycket mer saker"
 
- Robin

Läget i GAIS

Publicerad 2012-08-24 15:39:59 i Sport

Läget i GAIS?

Jag vet att ni skiter i det, men det gör inte jag. Det är stor kris, vi är påväg raka vägen ner i Superettan. Vilket betyder att jag nästa år kan åka till Trängens IP och kolla på GAIS, det är ju löljigt. Jag kommer att hoppas in till det sista att vi kan vända den negativa trend vi hamnat i, men det känns svårt. Dom senaste dagarna har det dock pratats mycket om pengar på Gaisgården. "Vi" ligger miljoner back och har skulder högt över havet, mycket tack vare att vi inte lyckas sälja Wanderson för dom pengarna vi vill. För 8-6 månader sedan hade Wander ett värde utav 20 Miljoner, det har nu sjunkit till 2-3 Miljoner. Vilket jag förstår, för nu är han inte bra. Senaste ryktet var att GAIS skulle "ge bort" Wanderson till nästa klubb som ville ha honom, då han är för dyr i drift för GAIS. Jag skulle inte bli ledsen om vi gjorde oss av med honom i dagsläget. Ryktas även att Linus Tornblad, Reuben Ayarna och Erik Johansson kan vara på väg att lämna. Linus och Erik ihop med Jakob Olsson är dom spelarna jag uppskattat mest under det här året, så det skulle kännas tungt om dom lämnade, men får vi bra pengar för dom så okej. Ayarna hatar jag, så han får gärna gå, gå långt.

Tack och Hej.
- Pierre
 

Vinnaren!

Publicerad 2012-08-23 17:29:44 i Livet

För ett tag sedan tävlade vi, det är kul med tävlingar.
 
Roligast är det för den som vinner tävlingar...
 
 
 
- Robin och Pierre
 

Kontrakt

Publicerad 2012-08-23 16:17:09 i Livet

Kommer ni ihåg för någon månad sen, då skulle jag iväg på ett möte som skulle kunna förändra min framtid en hel del. Idag var det dags för ännu ett möte på samma ställe, skillnaden var att idag skrev jag på ett anställningsavtal vilket betyder att jag kommer börja ett nytt jobb den 3 September. Vad jobbet är och innebär tänker jag skriva om när jag har gjort mitt första jobb. Känslan just nu är att detta kommer bli så jääääkla roligt och bra, är helt uppe i varv. En helt okej vecka att börja sitt nya liv på, heja heja.
 
- Pierre

Kubbfest

Publicerad 2012-08-22 17:09:58 i Alkohol

 
Kubb, denna konstiga sport som ingen förstår sig på.
Man blir inte klokare utav den här filmen heller.
 
- Robin och Pierre

Long time

Publicerad 2012-08-22 07:35:06 i Livet

 
Tyckte det var länge sedan ni fick en bild på mig, för jag vet ju att ni gillar det. Börjar dagen med Kings of Leon och en kopp te! För övrigt kör vi helt på Dobber idag, både brallor och skjorta.

- Pierre

Resumé

Publicerad 2012-08-21 21:29:00 i Livet

Den senaste veckan har jag haft funderingar på att göra ett par lite längre inlägg med en massa bilder och så men tiden har inte riktigt räckt till. Och när jag väl haft tid så har golffilmen, bakfylla och lanseringen av Johanna varit ivägen. Så nu kommer ni istället få en sammanfattning av vad som hänt mig den senaste veckan utöver det som redan framkommit i olika inlägg.
 
Mitt sommarlov har tagit slut. Jag blev blixtinkallad till Folkasboskolans expedition för att vända lite papper, snacka i telefon och knacka in lite siffror i datorn fram tills mitt egna pluggande drar igång igen. Under tiden hinner jag även hoppa in som vikarie lite här och där när det behövs. Tack vare det fick jag följa med på skolans Kick-off som var på Vinön med temat utomhuspedagogik. Kanon med tanke på att en av delkurserna under nästa termin kommer handla om just utomhuspedagogik. Promenad genom skog och längs strand samt cykeltur mellan åkrar och gårdar med stopp för olika aktiviteter var på schemat denna dagen.
 
Lasse och jag kikar fram medan vi räknar grenar i ett grymt klätterträd!
 
Sen har jag då även lirat min andra raka 90-minutare i fotbollen. Den här gången kände jag mig dessutom pigg efter matchen. Hoppas det går över till nästa match. Det blev en viktig seger som gör att vi hakar på lagen ovanför oss.
 
Och jag gjorde mål! Det tyckte Johan om.
 
Sen var det ju den där kubbfesten ni vet. Här blev det inga bilder eftersom Pierre var het med sitt filmande, men däremot fick jag höra ett uttryck som jag vill dela med mig av eftersom jag tycker den har många bottnar. Det går att koppla samman det med så många situationer tycker jag personligen. Men jag tänker inte förklara det här.
- "Man kan ju inte lita på en fjärt."
Vad betyder det uttrycket för dig?
 
- Robin

Dödstrött

Publicerad 2012-08-21 20:25:27 i Livet

Nytt liv, har nu lyckats gjort tre träningspass på två dagar. Tagit mig till gymmet för första gången sedan Maj eller något. Sen som vanligt spelat fotboll. Känns riktigt skönt att börja igen. Idag orkar jag inga blogga något mera, för jag är trött.
 
- Pierre

Johanna's Guide - del 1

Publicerad 2012-08-20 18:58:21 i Johanna's Guide

När har man någonsin tjänat på att vara man? - Ett gammal klassiskt uttryck utav Robin. Dom orden har sedan dom kom från Robins mun klingat lite i huvudet, hur gör man egentligen för att vara en man? Hur ser man ut? Vart köper man kläderna?. Därför presenterar vi nu en ny satsning på bloggen, "Johanna's Guide". Johanna är kvinnan som äter modetidningar till frukost och sågar bondläppar vid fotknölarna. Här kommer nu del 1 i det hela.
 
_______________________________________________________
 


Det är ju inte annat än att man känner lite prestationsångest när man blir tillfrågad att bidra med lite tips till Pålsbodas två bloggstjärnor. Vad kan jag bidra med, tänkte jag? Jag kan inget om varken svamp, filmskådisar eller Miami Vice. Men efter att Pierre förklarade konceptet där jag kort och gott skriver om allt ifrån hårprodukter till tips på vart ni online shoppar schyssta koftor, nappade jag givetvis. Helt enkelt saker ni vill veta men inte erkänner att ni vill fråga om.

Så Johanna heter jag alltså, och har precis packat upp resväskorna i Sverige& Stockholm efter att ha jobbat två år som frisör i Oslo och de senaste månaderna i London där jag utbildade mig, och jobbade som makeupartist. Jag är absolut inget proffs på män, som Pierre så smickrande får det att verka. Jag kan skönhet. Och jag har en ganska bestämd smak på vad jag tycker funkar och inte funkar när det kommer till kombinationen skönhet& män. Jag har klippt herrarna innan jag ens var färdigutbildad, slängt deras dax wax och följt med som personlig shopper (nu klarar sig de dock galant stilmässigt på egen hand, även om jag erkänner att jag älskar när vi har skypeat innan utgång för att jag ska få vara klädråd).

Så varje måndag en tid framöver kommer ni alltså få stå ut med ett par rader ifrån mig, och hinta gärna om det är något speciellt ni vill att jag skriver eller tipsar om eller om ni inte alls håller med.
Helt plötsligt ser jag fram emot måndagar extra mycket!

- Johanna
 
___________________________________________________________
 
Sugen på mer av Johanna?
Hemsida - http://www.johannalarssonmakeup.com/se
Twitter - https://twitter.com/ojhannas
 
 

Röda

Publicerad 2012-08-20 17:06:49 i Livet

 
Om typ 2 timmar kommer vi att slå på stort här på bloggen, då presenteras ett nytt ansikte för er och ett helt nytt projekt. Det kommer att ta er med storm, nästan, iallafall lite.
 
- Pierre (&Robin)
 

Charlies

Publicerad 2012-08-19 15:44:00 i Livet

Pierre kanske var med i det bästa laget, men jag var med i det snyggaste laget!
 
- Robin

alive

Publicerad 2012-08-19 14:08:33 i Livet


Piraterna vann kubben för 3:e året i rad, ingen vet hur det har gått till men vunnit har vi.

Idag ska jag bara hålla i mitt fina pris och dricka vatten. Vi filmande såååååå mycket igår, det kommer att komma många roliga filmer, om ni orkar vänta i några dagar.
 
PS. Imorgon lanserar vi en ny stor sak på våran blogg, håll koll. DS
 
- Pierre

Golfarna

Publicerad 2012-08-17 21:29:21 i Film

Idag fick vi äntligen, 100 Visningar på våran film "Svampen".. Så vi kände att det var dags för en ny film.

Här har ni:
 
 
- Robin och Pierre
 
 

Golf

Publicerad 2012-08-17 18:41:56 i Film

Snart kommer filmen ni inte visste att ni har längtat efter..

Ett smakprov:

 
- Robin och Pierre
 

Heldag

Publicerad 2012-08-16 17:02:38 i Livet

En ledig dag, en dag med sol, en dag med Patrik.

 
Laddat upp inför kvällens fotbollsmatch med Slaskpasta, glass och promenad!
 
- Pierre

Onsdagen

Publicerad 2012-08-16 00:28:39 i Förebilder

Var uppe hos Farmor tidigare idag och hjälpte henne i trädgården, hon bjöd även på mat och fika. Fruktansvärt skönt att göra lite "kroppsarbete" ute i solen sånna här dagar. Sen att umgås med min bästa kompis är ju inte helt fel heller..

 
- Pierre

RvP*ssy

Publicerad 2012-08-15 21:34:13 i Sport

Då var det till slut klart. Robin van Persie lämnar Arsenal för Manchester United.
Kapten för Arsenal, älskad av fansen - lämnar för Man Utd. Hur kan man vara så korkad så man gör den övergången? Att han skulle lämna klubben det visste vi och det köpte jag, men vilket lag som helst utan Manchester United. Vilken pajas!
Jag säger som en gammal lagkamrat till mig, Robin van Persie tidigare med smeknamnet Robin Vantastic, har nu blivit Robin van P*ssy. Det är sorgligt. Vill ens United-supportrarna ha Arsenals förre kapten som dom skrikit glåpord åt så många gånger..?
 
- Robin

Tyler

Publicerad 2012-08-15 17:15:09 i Förebilder

Om ni fick välja att vara en person för en dag, vem väljer ni då?

 
 
 
Självklart väljer ni Tyler Durden.
 
- Pierre
 

Tunga

Publicerad 2012-08-15 09:03:09 i Livet

Det känns som min tunga har fastnat nere i min hals, den vill inte riktigt funka. Försöker just nu trycka i mig två mackor, men det är svårt för det går inte riktigt att utan tunga. Jag för helt enkelt bara dricka kaffe. Ska snart upp till Farmor för att hjälpa henne i trädgården hela förmiddagen, sen skulle hon bjuda på mat, lyx!

Dom som inte älskar Zlatan, dom förstår jag inte. Hans senaste kommentar handlar om den Allsvenska "stjärnan" Mathias Ranégie, som gjort 10 mål på 17 matcher eller något. Ranégie är arg för att han aldrig får chansen i det svenskalandslaget, och har nu valt att öppet ge kritik till Hamrén. Zlatan har valt att kommentera händelsen med "Prata med fötterna istället för munnen".

Tack och hej
- Pierre
 

Fritös

Publicerad 2012-08-14 21:31:24 i Mat

Vilken kvällsmat!
Kommer hem från träningen och har inget som helst sug på att äta några torra mackor.
Då plockar jag först fram lite glass och då kommer Jimbo på att han har massa gott i frysen. Till min lycka tar fram fritösen, chili cheese och lökringar. Guld!
 
 
- Robin

Slut

Publicerad 2012-08-14 16:10:36 i Livet

Igår fick helt plötsligt mitt långa sommarlov ett snabbare slut än väntat. Det behövdes en vikarie för vikarien på Folkasbos lilla kontor. Så fram tills plugget börjar om 3 veckor kommer jag sitta och vända papper där med morsan som boss. Jag kommer alltså göra det som Pierre gjorde där ett tag. Fast lite bättre och lite snabbare. Typ.
Idag var det mjukstart där jag mest fick vänta på att få inloggningar, program och instruktioner. Plus lite annan info och en hel del skitsnack. Lagom start. Och imorgon är det en Kick-off dag på Vinön med temat utomhuspedagogik. Lagom start som sagt. Guld!
 
- Robin

Heja Björn

Publicerad 2012-08-14 10:30:00 i Film

Tisdagmorgon, idag ska jag städa, tvätta och fixa garderoben. Men först börjar dagen med frukost och några avsnitt av "Heja Björn".

Heja Björn är en klassisk gammal serie från 2002 skriven av Erik Haag och Gustav Boman. I huvudrollerna är det Olle Sarri, Peter Wahlbeck och Helena af Sandeberg. Hela säsong 1 och 2 finns på youtube, vilket är perfekt för er som är snåla och inte vill köpa den!
 
 
 
 
- Pierre
 
 

Mors

Publicerad 2012-08-13 12:37:26 i

 
 
Ser riktigt kallt ut, så nu kan vi börja köra lite höststil igen, guld!

- Pierre

In the end

Publicerad 2012-08-13 12:06:49 i Livet

 
Måndagmorgon, i vanliga fall brukar man vara iväg på jobbet och må dåligt. Men inte idag, för nu har jag "ledigt" i typ 2 veckor. För nu har all ordinariepersonal kommit tillbaka till Skolan, så då behöver dom inte mig längre. Sen får vi se hur framtiden blir, vart jag jobbar och den biten.

Har precis dragit i mig lite frukost, kaffe, mackor och sockerkaka. Kan inte bli så mycket bättre. Ska snart börja göra mig iordning då jag ska in till Örebro för att äta lunch med min syster och Mormor, vilket ska bli väldigt trevligt.
 
- Pierre
 

Winner

Publicerad 2012-08-12 18:44:23 i Film

Vi hade tänkt att göra en lite rolig redovisning av vinnaren i Miami Vice-tävlingen, men vi led tyvärr av tidsbrist under gårdagen så ni får helt enkelt kort och gott vinnaren nu istället. Grattis Jenny Rogersdotter! Du hade precis som flera andra rätt på båda frågorna och lottades fram som vinnare av de enormt snygga strumporna. Ditt pris kommer att dyka upp vilken dag eller vecka som helst! De rätta svaren var på A - Philip Michael Thomas & Don Johnson. På B var det 1984 som var rätt. Nu undrar vi, hur kom ni fram till de rätta svaren? Kunde ni det utantill? Använda ni er av internet som hjälpmedel? Ringde ni en vän? Eller är det kanske så att ni har Miami Vice-boxen i hyllan och använde er av den?
 
- Robin

Drömyrke

Publicerad 2012-08-11 19:21:36 i Alkohol

Fest med tema drömyrke. Dubbelpar i tennis såklart tänkte jag och Johan! Men vi vill helst vara det förr i tiden, när man var snygg då man spelade tennis. Så här blev resultatet! Skål!
 
 
- Robin

30

Publicerad 2012-08-11 17:31:21 i Alkohol

Idag ska vi gå skilda vägar jag och Robin. Det är både 30-års fest och 18-års fest idag, Robin ska på 18-års fest och jag på 30-års fest. Dock laddar vi upp ihop, blir roligare så.
 
 
Robin ger en liten teaser inför något som ska hända ikväll.
Jag visar upp kvällens kläder.
Johan han är bara här.
 
- Pierre

Tack

Publicerad 2012-08-10 11:00:58 i Förebilder

Ikväll är det äntligen dags för den riktiga comebacken! Jag gör min första match från start i en seriematch med a-laget på över två års tid. När jag i vintras återigen skadade knät var jag säker på att det var helt slut med idrotten, men jag hade i tur i oturen att korsbandet enbart blev uttänjt och att skadan på menisken inte var något som påverkade för tillfället.
Tack vare stort stöd från familj, närmsta vänner och lagkamrater/ledare har man orkat lägga ner allt det slit som krävs för att i lugn och ro träna upp sig för att komma tillbaka.
Sen finns det en liten sak som har gjort att jag hela tiden har orkat träna det där lilla extra.
De som jag redan nämnt "måste" ju finnas där som stöd så när det kommer från någon annan utmärker det sig lite grann. Jag fick kort efter den senaste skadan ett sms från Johans kära mor Ewa och det har jag behållit sen dess. Så fort det har känts tungt att gå till gymmet för rehabträning eller när det varit jobbigt att sitta vid sidan av på matcher så har jag tagit fram och tittat på det sms:et.
 
Hej här kommer en liten tröstekram <3 jag får lite ont i hjärtat när jag tänker på dig...
 

Tack Ewa! <3  Trotsmin djupa besvikelse just då över skadan så lyckades du locka fram ett litet leende, samtidigt som det värmde långt in i hjärtat. Det där sms:et gjorde så att jag inte gav upp och var till stor hjälp under hela tiden som rehaben pågått. Du är guld!!
 
- Robin

Damer

Publicerad 2012-08-09 22:51:32 i Sport

Kvaliteten på damfotboll är ju något som alltid kan diskuteras och jag är en av dom som många gånger kan vara nästan överdrivet kritisk till det. Men jag måste säga att det fan var en riktigt bra och underhållande OS-final ikväll mellan USA och Japan. Det var bra tempo, kamp och mycket målchanser. Jag höll givetvis på USA eftersom de har svenska Pia Sundhage som förbundskapten. Det blev tillslut 2-1 till USA som tog andra raka guldet.
Och så blev jag kär. USA:s forward Alex Morgan var grym, fruktansvärt grym! Hon var först på varenda boll och vann alla dueller hon gick in i. Vilken kvinna! Henne skulle jag gifta mig med vilken dag som helst. Och så är hon ju mörkhårig.
Om nu inte hon vill gifta sig med mig så har jag en reservplan.
Målvakten Hope Solo (coolt namn förresten). Hon är den enda målvakt inom damfotbollen som jag har sett slänga sig och hoppa på riktigt! Tack vare det gjorde hon två grymma och avgörande räddningar. Och så är hon ju mörkhårig.
 
- Robin

Risky

Publicerad 2012-08-09 11:26:47 i Film

Bland det första jag gör på morgonen är att kolla in facebook. Varför vet jag inte, då det sällan hänt något kul där. Idag lönade det sig dock. Någon hade lagt upp ett klipp från en av JD:s drömmar i Scrubs. Jag älskar JD:s drömmar i Scrubs. I den här drömmen funderar JD på vad DR. Cox kommer göra när han är själv hemma.
Svaret blir, som Tom Cruise i Risky Business förstås!
 
 
...Och så här ser originalet ut för den som nu glömt bort. Mina "favorit-moves" är spasmerna i soffan och siluetten genom fönstret på slutet.
 
 
- Robin
 

Wälkom

Publicerad 2012-08-09 07:34:27 i

 
Åsa-Nisse - Wälkom to Knohult, var en film jag trodde att jag aldrig skulle kolla på. Dock fick jag för mig det igår kväll och efter drgyt 10 minuter ville jag bara stänga av. Fast jag behöll den på och började snart hitta en rolig lek, leta kändisen! För varje karakäter som har minst 1 replik spelas av en kändskådespelare. Se bara på det här, vilken storfilm brukar ha med såhär många kändisar?

Kjelle Bergqvist
Michael Segerström
Ann Petrén
Sissela Kyle
Johan Glans
Johan Rabaeus
Henrik Dorsin
Maria Lundqvist
Sofa Helin
Allan Svensson
Brasse Brännström
Sven Melander
Claes Månsson
Ann Westin
Henrik Hjelt
Annika Andersson
Johan Wahlström
Rikard Ulvshammar
Per Andersson
David Batra
Robert Aschberg
Micke Spreitz

Och då har jag säkert missat någon också.. Helt galet! Filmen annars då? Den växte mera och mera, om man tar det hela med en nypa salt. Rolig, glad och ful, Tre ord som beskriver den bra.
 
- Pierre

Handboll

Publicerad 2012-08-08 20:53:21 i Sport

Handboll är ju en riktigt härlig TV-sport. Det är tuffa närkamper, det svänger fort och blir mycket mycket mål. När man var liten så var Sverige bra på det och hade ofta stora framgångar. Sen hände nåt. Sverige blev ganska dåliga och det blev därför ganska tråkigt att titta på handboll. Det kändes som om dom åter var på gång för ett antal år sen, men jag hade inga stora förhoppningar på dom inför detta OS.
När Sverige i förra veckan blev utspelade av Island kände jag att jag hade dålig koll på dagens handboll. När fan blev Island bättre än Sverige på handboll?  Det var tydligen ett tag sen fick jag veta. Idag vann Sverige sin kvartsfinal mot Danmark som är en av turneringens favoriter. Det var en galen match i högt tempo där Sverige som såg ut att tappa matchen till slut lyckades vända tillbaka och vinna skiten. Vilken grej! Ska vi våga hoppas på en medalj i OS-handbollen verkligen?! Det som gjorde att segern blev extra härlig var att det just Danmark stod för motståndet, vilket även kommentatorn tyckte och han uttryckte det riktigt snyggt efter slutsignalen: Vi har högre berg, snyggare drottning, vi kan åka skidor och nu är vi bättre på handboll!!
 
Dagens förbundskaptener i en bild från "den gamla goda tiden"

- Robin

Kallt

Publicerad 2012-08-08 19:54:37 i Livet

 
 
Det är förfan regn, regn och åter regn. Nu åker mössan på igen och stannar tills solen är framme.
 
- Pierre

Tips

Publicerad 2012-08-08 17:20:04 i Film

Ta fram en kopp kaffe, fixa lite bullar och tänd ett ljus. Slå sen på den här filmen:
 
 
 
Kjelle Sundvall styr regin och i huvudrollerna möter vi Roffe Lassgård och Lennie Jähkel. (Vi i filmbranschen kallar dom för Kjella, Roffe och Lennie). Filmen kom 1996 och blev en stor succé i Sverige. Jag själv älskar den och tycker det är en av dom bästa svenska filmer som har gjorts.
 
 - Pierre

Idrott

Publicerad 2012-08-08 07:34:54 i Livet

Att hålla på med idrott kan omöjligt vara bra för kroppen, nu har jag spelat fotboll både Söndag, Måndag och Tisdag. Min kropp mår inte bra efter det, knät är svullet och baksidorna är bra slitna. Hade jag varit lika smart som min kompanjon och inte tränat igår hade jag antagligen inte mått lika dåligt, men det är lätt att vara eftersmart. På tal om träning så börjar innebandyn idag igen, dock ska jag själv inte träna då jag har kastat in hjälmen och sadlat om till Coach. Så jag kommer inte helt ifrån den där sporten, trots att jag försökt.
 
NU måste jag jobba, eller, jag ska iväg och dricka lite frukostkaffe och kolla sommarlovsmorgon.
 
- Pierre
 

Snälla

Publicerad 2012-08-07 09:04:55 i Mode

Om det skulle vara så att ni tycker jag är fruktansvärt snäll eller bara att ni känner för att ge mig en present, så kan ni få ge mig någon av följade.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                 
 
Allt kommer från ZARA och GANT
- Pierre

Lever

Publicerad 2012-08-06 17:14:18 i Livet

Kan förstå att många sitter hemma och tänker för sig själv.. "Vad händer!?". För nu har Robin bloggat hur mycket som helst, och inte ett enda ljud eller bild från Pierre. Kan avslöja att jag lever och jag gör det rätt bra, men har inte känt att jag behövt skriva något när Robban gjort det så bra.

Det blir inte så mycket att skriva efter en vanlig dag, man sover, jobbar och tränar, typ, och äter. Så ni slipper ett sånt inlägg nu, ni får bara veta att jag ska iväg och lira lite B-lags bubba ihop med Robin snart, heja heja.
 
 
Tummarna upp,
- Pierre

Pizza

Publicerad 2012-08-05 22:46:02 i Mat

Hur kommer det sig att man inte gör sina egna pizzor lite oftare? Det går ju hur fort och smidigt som helst (om man köper en färdig pizzabotten). Bara att breda ut degen, smeta på tomatsås, strö ut riven ost och sen slänga på valfri topping. I dagens fall blev det lite efter vad som fanns hemma en trött söndag som denna. Jag hittade tacoköttfärs i frysen och skivade på en banan som jag snodde av Jimmy. Andra halvan fick bestå av tunna kalkonskivor som normalt huserar på frukostmackan.
 
 
När den var färdiggräddad efter en knapp kvart toppades ena sidan med vitlökssås och den andra med ruccolasallad. Underbart gott och mer än tillräckligt för en vuxen gosse som mig.
 
 
- Robin

Tidsresan

Publicerad 2012-08-05 12:50:02 i Alkohol

Pålsboda GOIFs nystartade supporterklubb var det alltså som höll i lördagens tillställning. Fest med 80-talstema i Pålsbodas Folkets Park. Det var många som var utklädda, åtminstone på något litet sätt vilket gjorde det extra kul. Det var grillning, musiktävling samt disco med musik från 80-talet. Drygt 100 pers som verkade vara riktigt festsugna vilket gjorde det till en riktigt lyckad kväll!
 
Snygga kläder och frisyrer -- Är det Crom eller Ron Jeremy som står hos Johan i baren?
"Gympakläder" var tydligen snyggt på den tiden -- Grillfest, grillfest halva dan!
Lena PH kom på besök med en rocker vid sin sida -- Tubbs & Patrick
Tubbs Brun & Tubbs Röd -- Parre & Tore pratar..innebandy?
Vi försöker fjäska till oss segern för "Bästa klädsel" -- Peruker är alltid kul
Är det fiskedrag som dom har i öronen..?
Musiktävling! Parre försöker fuska och ringer en vän -- Bästa lagnamnet vanns av "Hasselbacken 81"
Croms kavaj passade in bra på Larssons övriga outfit -- Parre bytte om och poserade gärna
Fido ser ut att snart ramla av stolen -- Clabbe verkade nöjd!
Vissa var i extra fin form -- Våra Miami Vice-konkurrenter var riktigt nöjda med deras alligator Elvis
Dans, dans, dans!!
 
- Robin

Intervju

Publicerad 2012-08-05 01:05:53 i Film

Efter typ 5 minuter av filmen var jag redan lite irriterad. Jag avskyr när det är dåliga översättningar i filmer. Framförallt när namn översätts. Ett klassiskt exempel kan jag hämta ur Austin Powers där Doctor Evil blir till Doktor Ond. Pajas till översättare där. I den här filmen är det namnet på en film som översätts. Ghost = Spöke. "Var du med i filmen Spöke?" Vafan! Precis efter kommer det in en servitris och lämnar deras dryck. Hon säger enjoy och går därifrån. Översättaren tyckte det kunde passa att skriva smaklig spis. Vem använder det uttrycket egentligen undrar då jag? Ska nog börja med det.
Men en liten bit in i filmen blir jag på bra humör igen när Sienna Millers karaktär frågar Steve Buscemi: "Är Pierre ditt riktiga namn eller är det något du hittat på för att låta mer internationell? " Jag kom då genast att tänka på när någon släkting (en liten flicka) till Johan undrade om han verkligen hette Pierre, kan man heta det? Så nu undrar jag Pierre, vad är det för något namn du har egentligen, är det verkligen på riktigt?
 
 
Nu tar vi fokus på filmen istället. Det är tydligen en remake av en tysk film med samma namn. Interview alltså, eller Intervju som den heter om vi översätter titeln till svenska. Sienna Miller spelar en divig såpastjärna som verkar bygga karriären på sitt utseende. Steve Buscemi spelar en journalist som normalt sett skriver om politiska händelser men som nu har blivit påtvingad att skriva en artikel om Millers karaktär. Det är intressanta karaktärer och filmen har genomgående bra dialoger. Man blir snabbt intresserad av att få veta mer om de bådas personligheter samt dess förflutna. Filmen avslutas på ett klockrent sätt som nästan får mig att vilja ge filmen högsta betyg. Men bara nästan, den får 4 av 5 mariekex.
 
- Robin

Seg

Publicerad 2012-08-04 23:03:48 i Alkohol

Jag hade tänkt lägga ut en massa bilder från gårdagen som min mor tog med sin kamera, men datorn är just nu lika seg som jag har varit hela dagen. Så det får bli att återigen fylla på chipsskålen och kolla på en film, bilderna kommer imorgon istället. Men jag kan ju i alla fall meddela att det blev en riktigt lyckad tillställning igår med full fart på dansgolvet i gammal 80-talsanda.
 
 
- Robin

Tävling IGEN!

Publicerad 2012-08-03 18:27:09 i Alkohol

 
Fråga 1 - Vilka spelar huvudrollerna i Miami Vice (Tv-serien)?
Fråga 2 - Vilket årtal började Miami Vice sändas i USA?
 
- Robin och Pierre

One Night

Publicerad 2012-08-03 11:17:38 i

Ikväll är det 80-tals fest, heja heja! Men först ska jag fiska med massa fritidsbarn, sen kör vi 80-talet all in!

 
- Pierre

Kava

Publicerad 2012-08-02 16:54:18 i Mode

Idag var det en kort arbetsdag, vilket resulterade i att jag och Robin drog mot Marieberg för att införskaffa lite småsaker inför morgondagens 80-talsfest! Det är tävling för bästa utklädnad och vi kommer vinna. Jag skulle inte köpa något på mariberg, inget alls. För i den här månadens budget finns inte plats för kläder. MEN sen kommer man in och hittar två kavajer som hänger där, nästan ensama, och då måste man köpa dom för att dom var billiga. Åh, typiskt.
 
Brun (enknapps)
Vit/rosa randig (treknapps)
 
- Pierre

Te

Publicerad 2012-08-01 21:19:01 i Livet

Hur kan man tycka att det är gott att dricka varmtvatten med lite smak? Dom senaste veckorna har jag fastnat helt för detta fenomen som i folkmun kallas för "te". Har blivit så fast att jag går in till Ica och kollar massa olika smaker och vill bara köpa nya smaker hela tiden. I Måndags efter ett besöl på Ica Maxi kom jag hem med "orientalisk-kanel-te" , vafan är det licksom? Den där kanelen luktar just nu i hela köket. Jag är ju en man, då ska man inte sitta här och mysdricka te, jag vill ju dricka whiskey eller något annat tufft. Åh, det här går ju bara utför.
 
 
- Pierre
 

Zacke

Publicerad 2012-08-01 11:41:20 i Film

Jag är verkligen ingen storläsare. Det enda jag läser utöver min påtvingade kurslitteratur är biografier då jag tycker att det brukar vara underhållande, framförallt från rockstjärnor och liknande. Så när folk kommer och klagar över att det saknas så mycket innehåll och förklaringar när böcker görs till film har jag oftast ingen aning om vad de pratar om och tycker att de ska sluta gnälla eftersom det var en guldfilm! Nu har det dock hänt mig för första gången men det handlar inte om äventyrsböcker som Sagan om ringen eller Harry Potter. Nej det handlar om den lille pojken Tsatsiki. Jag läste alla de fem Tsatsiki-böckerna av Moni Nilsson-Brännström flera gånger om när jag var liten och tyckte dom var grymma.
 
 
Trots att det var ganska tunna böcker med enkel och luftig text så är det massvis som inte kommer med i filmen (visserligen är det två böcker i en film) och så ändras det en hel del i handlingen. Sen har jag för första gången blivit besviken över att se Jonas Karlsson i en film, kanske Sveriges bästa skådespelare enligt mig. Men det känns inte som hans fel, det handlar enbart om att i mitt huvud såg den slemmiga, svettiga basisten "Nyponet" helt annorlunda ut. Likaså tycker jag att rollbesättarna har misslyckats helt med tolkningarna av "Elin Eldslukerskan" och "Mårten Pissråtta". Sådär framställs dom inte alls i böckerna! Frågan är ju nu efter att ha sett filmen, hur kommer jag att se handlingen i huvudet om jag läser böckerna nu igen, kommer allt att ha ändrat sig? Jag måste nog se andra filmen (som täcker upp de 3 sista böckerna) redan idag. Sen är det inte omöjligt att jag letar reda på böckerna och plöjer igenom dom.
 
PS. Trots all kritik om filmen (jag har ännu mer som jag inte orkar skriva om, typ som att Göran åker på motorcykelsemester med Elin som i boken blir tillsammans med Nyponet istället för Bodil som han åkte med i boken, osv..) så tycker jag att den är ganska charmig. Jag är ganska nöjd över hur Göran, Maria Grynwall, Per-Hammar, Tsatsiki och Morsan gestaltas jämfört med böckerna.
- Robin

Om

Min profilbild

Robin och Pierre

Två grabbar som håller på att ta över hela världen, mer eller mindre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela