Robin och Pierre

en blogg som inte är rolig eller seriös, men som man ändå vill följa

Svenskfilm

Publicerad 2012-06-30 17:05:49 i Film

Ikväll ska jag och Robin köra en "svensk-komedi-kväll" Vi ska kolla igenom en jäkla massa svenska roliga filmer/tv-serier för att kunna göra en ultimat Topp 10 till er! Vi hörs senare..
 
- Pierre
 

Fday

Publicerad 2012-06-29 23:45:12 i Livet

Det HÄR underhåller jag mig med ikväll. Jag dricker även vatten.
 
- Pierre

Borlänge

Publicerad 2012-06-29 23:45:10 i Musik

Tanken var att jag, Johan och Pierre skulle åka till Borlänge idag för att se våra vänner i flodhästfamiljen lira på Peace & Love - Dayparty. Pierre velade dock lite och skyllde sedan på huvudvärk, eller bihåleinflammation som han kallade det. Johan är typ arbetslös så han kände sig tvingad till att tacka ja till ett dagsverke på P-bodas fina mack. Vad skulle jag göra nu då? Jag hade inget annat för mig så det kändes dumt att missa en sådan grej. Tur att vi lirat deras skiva i omklädningsrummet (sådär lagom många gånger) så att ytterligare en pojke fastnat för dom.
Edwin fick bli min dejt för dagen. Det hände ett antal roliga saker på vägen dit men man kanske behövde vara där för att förstå det roliga i det, så vi hoppar till konserten. Typ.
 
Vi hade planerat att irra runt en knapp timme i Borlänge men allt gick alldeles för smidigt så vi kom fram tidigt till Sveatorget (en böteslapp rikare fick vi veta senare, FÖR smidigt med andra ord!) och hann prata lite med Martin innan konserten, lyssna på deras soundcheck samt bli intervjuade av en recensent. Hon verkade dock tycka att vi såg ut som tre (har jag verkligen blivit så fet?) efter att ha läst hennes recension.
 
Konserten var det ja. Den beskrevs visserligen i hennes recension på ett ganska bra sätt.
Jämfört med tidigare spelningar istället då? Bättre! Ljudet låter bättre och bättre, dom känns helt enkelt tajtare inom bandet som Martin själv sa efter konserten. Asbra! Publiken stod tyvärr lite väl utspridd så det blev inte samma galna publikfest som man är van med, men det gjorde att man istället verkligen fick lyssna, sjunga med och digga till musiken lite mer för sig själv vilket var rätt skönt också. Men det blev givetvis en del dansande och hoppande också. Så ni behöver inte vara oroliga. Typ samma setlist som senast på Satin. Den nya låten "Are you injured" kommer nog bli bra som fan och familjen var nöjda med hur inspelningen av låtens video hade gått dagen innan.
Väntar med spänning på det färdiga resultatet!
 
 
Efter konserten blev vi sugna på varsin T-shirt, men vi behövde gå och ta ut pengar vilket tog sin tid. När vi kom tillbaka har de packat ihop grejerna men vi fick gå med bakom scenen, för det var ju klart att vi skulle få tröjor! 100 kr kostade dom men Timmy tyckte jag skulle få den för 50, fast jag lämnade en hunka ändå. När Edwin lämnar fram en 5-hundring för sin har de ingen växel.
Enkel lösning på problemet, vi fick båda för min hundring. Sen hade vi ju åkt så långt bara för att se dom, varsin gratis skiva vore ju helt klart på sin plats. 2 T-shirts och 2 CD-skivor för en hundring alltså, helt okej! Fröken Erlandsson som också var där blev sådär lagom avis, det tyckte vi om =)
 
Nästa år måste jag nog ta mig iväg till Peace & Love på riktigt igen. Kan bli kul!
 
 
- Robin

Dröm

Publicerad 2012-06-29 11:36:09 i Mode

(bilder från manolo.se)
 
Satt och drömde mig bort till Florens, där det just nu pågår en stor modemässa. Men kom på att jag inte alls satt där som journalist utan sitter här hemma i blåa-adidas-shorts och ska snart börja tvätta. Varför kunde inte livet vara roligare ibland?



- Pierre

Idolen!

Publicerad 2012-06-28 22:59:02 i Förebilder

Häromdan när vi tittade på Sweeney Todd dök kanske världens roligaste man upp i en biroll.
Han heter Sacha Baron Cohen och har gjort massa olika sköna karaktärer med olika stilar och accenter. Han ska inte blandas ihop med den snygga isdrottningen Sasha Cohen, deras likheter slutar vid namnen samt att de båda gör sig riktigt bra i tajta trikåer!
 
 
Om vi nu börjar med Sweeney Todd som vi redan varit inne på. Där spelar han den bluffande italienske barberaren Adolfo Pirelli som egentligen är uppväxt i London under namnet Davy Collins. Han visar prov på sångröst och sen dör han snyggt.
 
 
Sen tar vi karaktären som flest känner igen, Borat! Startade som en bikaraktär i hans TV-show med kärnkaraktären Ali G. Borat Sagdijev är en kazakstansk reporter som försöker lära sig hur saker och ting går till i bland annat USA och Storbrittanien. Hur han lyckas hålla sig till sin karaktär under alla dessa intervjuer kan jag inte förstå, det blir helt absurda situationer som uppstår ibland.
 
 
Ännu en karaktär från Ali G Show som sedan fått en egen långfilm är Brüno Gehard, den österrikiske homosexuelle modereportern. Tyckte man att Borat-filmen var sjuk så är nog den här filmen ännu värre. Guld!
 
 
I kungfilmen Talladega Nights med bland andra Will Ferrell och John C. Reilly spelar han en pompös fransman och racerförarstjärna vid namn Jean Girard. Här får ni en av världens härligaste scener mellan rivalerna Jean Girard och Ricky Bobby:
 
 
Nyligen började filmen The Dictator rulla på biograferna och enligt min roomie Jimmy så ska den innehålla samma sköna humor som alla hans karaktärer har. Jag väntar med spänning på att se den. Han spelar Haffaz Alladeen, en maktgalen afrikansk diktator samt hans dubbelgångare Efawadh.
 
 
Och till sist tar jag givetvis upp favoriten Alistair Leslie Graham, eller kort och gott Ali G!
En brittisk medborgare med lågt IQ som tror att han är en gangster med afrikansk ursprung. Intervjuar politiker och väl ansedda och kulturella människor som inte hade en aning om vad de gav sig in på när de tackade ja till intervjuerna. Favoritintervjun med "Beckhams" sker dock i en livestudio där gästerna vet att de kommer få lite udda frågor att svara på. Det märks redan när de presenteras vilken typ av frågor de har att vänta sig.
-" Every boy wants to be in his boots and every man wants to be in his missus".
 
 
Sacha Baron Cohen ÄR mannen, myten, legenden!!
 
- Robin

Biin

Publicerad 2012-06-28 18:06:34 i Livet

Bihåleinflammation, finns det något som heter så? Ja, tydligen. Det är iallafall något jag har åkt på, det gör att man får galet ont i ena sidan av huvudet, tänderna verker och man blir trött. Har gått runt med den här skiten i typ 2 dagar nu och det släpper sakta men säkert. Nu snart har vi fotbollsträning, sista inför sommaruppehållet. Får dock inte träna men ska upp och kolla på pojkarna, så dom sköter sig. Dessutom ska vi grilla efter träningen, mat gillar vi ju!

                                    
Galet arg för att ha ont i överallt.
 
- Pierre
 
 

SJuk

Publicerad 2012-06-27 21:20:36 i Alkohol

Hade planer på saker jag skulle skriva igår kväll men låg helt död i soffan direkt när jag kom hem från Pålsbodas fotbollsmatch. Idag mår jag lite bättre men känner att febern inte har svettats ut än. Efter en uppfriskande dusch klarar jag dock av ett litet krafttag och levererar en drink åt er.
En perfekt drink för den sjuke dessutom. Den rensar ut alla möjliga onödiga baciller som du går och bär på. Dessutom är den som en hel jävla måltid så om man har svårt för att tugga i sig vanlig mat får man i sig tillräckligt bara genom ett par drinkar av denna sort. Jag talar givetvis om Bloody Mary.
 
Bloody Mary
6 cl vodka
2 stänk tabasco
2 stänk färsk citronjuice
2 cl worchestershiresås
6 cl tomatjuice
1 nypa salt
1 nypa peppar
 
Skaka allt i en shaker och häll sedan upp i ett highballglas med is. Garnera med en selleristjälk. Kryddigt och starkt, en drink för riktiga män!
 
 
- Robin

Syster

Publicerad 2012-06-27 20:39:48 i Livet

Jag har en syster, Michelle. Hon har jag aldrig gillat och hon har alltid varit i vägen för precis allt, så var det iallafall förr. Nu fyller hon snart 18, hon får med andra ord snart dricka sprit och köra bil lagligt. Hon börjar alltså bli "stor". När vi var små så fick man alltid höra att man skulle börja uppskatta varandra mera när man blev större och man skulle då förstå innebörden med att ha en syster. Jag har alltid rånekat till dom orden, jag skulle då aldrig börja tycka om min syster, just för hon är min syster. Dock har något hänt dom senaste månaderna och jag har sakta men säkert låta henne komma in i mitt liv mer och mer. Vi pratar, träffas och kommer oftast överens om saker och ting. Hon och min mor har nyss varit en sväng till varmare breddgrader och som vanligt får jag då lite presenter, ni kan kalla det bortskämd men jag kallar det älskad.

Pikétröja - Ralph Lauren
Klocka -
Police
Skor - Converse
 
Alla presenter var galet snygga och satt helt perfekt. Klockan älskar jag redan och kommer nog bo i den ett tag, behövde även en ny svart klocka då min gamla inte ville vara med mig längre och stannade kvar i Brevens..

Nu tillbaka till min syster igen, ni kanske tror att jag tänker skriva att jag har börjat tycka om henne och att jag accepterat henne som syster. Men så mycket tänker jag inte sjunka, jag har ju faktiskt ett stort ego och jag håller på mina principer.. Fast nu ljög jag ju lite, jag gillar henne faktiskt ju. (Det här var tungt att skriva)
 
- Pierre
 

Hjälp

Publicerad 2012-06-26 21:39:15 i Livet

Nästa vecka har jag och Robin tänkt göra något roligt. Jag har semester och Robin är bara ledig, så vi tämkte slå till med något skoj! Dock har vi inte så många planer, vad kan man göra? Åka utomlands? Åka igenom Sverige? Ligga hemma och spela in egna filmer? Eller ska vi bara blogga?
 
- Pierre
 

Cut

Publicerad 2012-06-26 06:37:12 i Musik

 
 
Den här morgonen börjar vi med en gammal klassiker, dock vet jag inte om jag blir glad eller ledsen av låten. Jag tror man ska bli ledsen, men det är ju lite fart i den. Mysko.
 
- Pierre

Sweeney Todd

Publicerad 2012-06-26 01:27:41 i Film

Jimmy ville se filmen där Johnny Depp är en barberare som mördar folk. Kanon sa jag och tog fram "Sweeney Todd - The Demon Barber of Fleet Street", en musikalfilm utan dess like!
Ni får se en hämndlysten Depp (Benjamin Barker a.k.a Sweeney Todd) som tänker göra allt i sin makt för att komma åt Alan Rickmans karaktär (Judge Turpin).
Även Helena Bonham Carter (Mrs. Lovett) är med och gör en lysande insats. Filmen kan nog vara svår för många att tycka om, men är man förtjust i Depp och har ett gott öga till Tim Burtons skapelser så kommer man definitivt att växa in i filmen.
 
Cirka 1:20 in i detta klipp visar faktiskt Depp upp en riktigt skön röst. Dock så varierar kvaliteten på hans sång sett genom hela filmen, men vad gör väl det när han har så många andra grymma egenskaper en skådespelare eftersträvar?
 
 
 
När Todd missar en chans att hämnas på Judge Turpin spårar han ur fullkomligt
och bestämmer sig för att gå bärsärkagång på folket i London
för att stilla sin blodtörst i väntan på en ny chans.
Det mynnar ut i en skön låt där tempot och takten varierar. Många av låtarna i filmen är byggda på samma sätt och det blir därför aldrig långtråkigt med så mycket musik i filmen.
 
 
 
- Robin

Död

Publicerad 2012-06-25 17:36:41 i Livet

Den här kvällen tänker jag inte alls göra något vettigt, har köpt mig en påse godis och tänker nu slå på en film. Antagligen kommer jag somna innan filmen är slut, vi hörs imorgon.
 
- Pierre

Andrea

Publicerad 2012-06-24 23:55:49 i Sport

Tittade på Italien-England med Jimmy och Madeleine. Det går efter den matchen att konstatera att Pirlo är bättre än någonsin, Madeleine är ingen fotbollstaktiker, Jimmy är fet och Perlskog kommer med största sannolikhet ha erotiska drömmar om Gerrard inatt!
 
 
Sagolika passningar som för fotbollsälskande kan jämföras med
levande ljus för den obotlige romantikern!
 
 
- Robin

Blöt

Publicerad 2012-06-24 19:43:56 i Livet

Kunde det inte ha börjat regna 5 minuter senare?
Kul att på en redan tung bakissöndag behöva gå hem i spöregn!
 
 
- Robin

Msommar

Publicerad 2012-06-23 12:17:24 i Alkohol

Igår firade vi Midsommar som faaaaan. Började dagen med att bada pool hos Kiffe's Mormor och Morfar, riktigt skönt! Vi väntade på att klockan skulle bli 15:00 så att Patrik slutade jobba och kunde köra oss vidare mot Ica Maxi för att inhandla kvällens mat. Efter att vi lyckats gjort det drog vi vidare mot Örebro för att slå upp Partytälten och fixa borden. Grillen tändes, vi drack mera sprit och lite folk kom. När vi hade dragit i oss många snapsar och sjungit lite så drog vi vidare mot Sköllersta, där var tydligen spriten ännu godare. (Fast Kiffe valde att stanna hemma och sova)
Bada


 
Kiffe brukar inte klara av att fira midsommar, han somna vid 14:07
Grogg är bra skit
Patrik var inte så bra på att ta kort, men såhär såg jag ut!
Har ingen aning.
 
NU dricker jag sprit och försöker fixa någon som kör mig till Brevens.
 
 
- Pierre

Mésommar!

Publicerad 2012-06-22 10:12:03 i Alkohol

För första gången fanns det tvivel på om det skulle bli Breven hela midsommarhelgen. Men till slut så blev det så ändå. Vädergudarna verkar se till så det blir rätt bra väder där trots allt och då finns det inget bättre än Brevens Bruk en midsommar. Tälta och driva runt i det sköna vädret hela dagarna så att rena rama festivalkänslan infinner sig!
Alkohol, leksaker och lite annat vettigt är nerpackat så snart drar jag och Johan iväg för att fixa lite nya sköna minnen med de andra godingarna som finns där =)
 
Trevlig midsommar alla glada, vi hörs på söndag eller nåt liknande!
 
 
 
- Robin

Inte idag

Publicerad 2012-06-22 09:57:32 i Livet

Precis som Robban skrev så spenderade vi dagen uppe vid IP, riktigt skönt med lite sol! Dock kände jag att det inte riktigt räckte utan jag drog mig upp till min Far för att samla kraft och umgås. God dricka, god mat och halvbra fotboll.
 
 
NU! ska jag snart iväg till Kiffe's Mormor och Morfar för att bad i poolen, sola och dricka pilsner. För att sedan ta oss in mot Örebro och ha lite trevligt firande precis bredvid svartån, trevlig midsommar!
 
- Pierre

Sol

Publicerad 2012-06-21 20:53:43 i Livet

Äntligen har man fått två dagar med lite sol! Fotboll och disckastning med Jimmy vid IP ett par timmar igår. Idag besökte jag först gymmet för att inte slöa till bara för att värmen var framme, sen tog jag mig upp mot IP med Pierre som följeslagare. Discarna var givetvis med och även en liten plastboll som mest användes till att skjuta på varandra. Det sved. Något som svider mer är dock brännan man fixade till. Axlar och nacke tog mest stryk i vanlig ordning. Men om någon dag så har det troligtvis övergått till en brun och fin färg istället, Yeehu!
Det var även fotbollsträning idag men den var frivillig eftersom det var match igår och midsommar imorgon. Vi blev 6 stycken. Heja Pålsboda!
 
 
- Robin

Feelings

Publicerad 2012-06-21 08:06:18 i Livet

Ordet känslor är just nu det absolut värsta ord jag vet. "Känslor är ett psykiskt reaktivt tillstånd av mentala upplevelser och förnimmelser, och dit hörande uttryck och beteenden, som informerar om stimulits kvalitet" Det är den förklaring man får när man googlar känslor. Det står inte någonstans att känslor ska göra ont eller göra någon illa, dock har jag nu fått se och känna att så är fallet. Vill verkligen inte att det ska vara så här, det här är tungt. Den värsta känslan är kärlek. "Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet" Hur vet man när man präglas av något? Hur vet man att en känsla är tillräckligt stark? Hur öm ska man vara?
 
 
- Pierre (Så här djupt kommer det aldrig mera bli, jag lovar)
 

Match-ning

Publicerad 2012-06-20 23:13:55 i Sport

Pierre har ju hand om "avdelning mode" på vår blogg som ni alla märkt. Idag tänkte jag dock till när jag skulle iväg och titta på fotboll. För om man tittar på match, så måste man ju matcha klädseln! Jag vet inte vad det är för märken eller så på kläderna, men det vet nog Pierre för jag har troligtvis fått allt av honom skulle jag gissa på!
 
 
Jag såg till och med till så att skor och strumpor matchade till övrig klädsel!
 
 

Och matchen nu då? Jo det blev en skön skräll! Pålsboda vann borta mot tvåan Laxå med 1-2 och tog sin fjärde raka seger. Seriens formstarkaste lag! Patrik gjorde sin vana trogen ett mål, men Laxå kvitterade innan halvtid. En halvlek som Laxå ägde utan att få några riktigt farliga lägen. Andra var jämnare och lagen böt halvfarliga lägen med varandra. Med knappt 10 min kvar ville Bernhard säkra poängen och satte ner Patrik som extra stöd nere i backlinjen.
Och här kommer dagens roliga grej!
Patrik ilsknar till och muttrar nåt i stil med "Vafan, vill vi inte vinna matchen eller?!". Men med bara några minuter kvar seglar hans bror upp i ett anfall från sin backplats och nickar in segermålet. Tänk att det skulle krävas att ta bort Patrik från toppen för att dom skulle kunna göra ett segermål ;)
 
Ännu en rolig grej med denna dag och även tidigare under veckan är att jag fortsätter vinna på mina tips i div.4-fotbollen. 640 kr plus häromdan och nästan 900 plus idag.
Vem faan behöver sommarjobba?!
 
 
- Robin

New!

Publicerad 2012-06-20 17:46:34 i Livet

Hade midsommar firande på jobbet idag, det var roligt. Plocka blommor och hela den biten, för att sedan få äta glass och jordgubbar! Har dock inte mått något vidare idag heller, strular i luftrören och fryser. Trots det trotsade jag och Johan allt, vi drog till Marieberg. Skulle bara köpa handukar och sprit. Stannade på Jysk, hittade perfekta handdukar. Johan är en rik kille och vill därför in i själva köpcentret och kolla kläder. Jag gillar ju kläder så jag tyckte det var en bra plan. In och ut i massa affärer. Jag skulle absolut inte köpa kläder, nej nej nej. Dock slutade med att jag kom ut med en påse från MQ, rackarns.
 
Nya Jeans - Dobber (Man kan köra Jocke-Dansen, slåss och supa i dom)
Ny T-shirt - Emilio
Jeansjacka ("armani jeans") & Solglasögon ("Ray-Ban") - Köpta i Korfu, dock inte visat upp dom!
 
- Pierre
 
 

Suède

Publicerad 2012-06-20 01:10:31 i Sport

Vad hände idag egentligen? Varför var vi helt plötsligt så bra? Och hur snyggt är inte det här målet?
 
 
- Robin

Fuowtball

Publicerad 2012-06-19 19:25:38 i Sport

Fotboll är ju förbannat roligt, idag har vi träning dock är jag inte frisk så kan inte träna. Det är ju även Fotbolls EM så därför tänkte jag nu ge er tre stycken jäkligt bra och roliga fotbollsklipp!
 
Första är ett klipp på tränaren Harry Redknapp, han blir intervjuvad inför en stormatch och bakom honom håller några spelare på att träna. Helt plötsligt får han en boll på sig och kan helt enkelt inte släppa det..
 
 
Andra klippet är en målgest utav Robbie Fowler (Liverpool) där han väljer att "sniffa" den vita mållinjen, vilket resulterade i böter och några matcher avstängning.
 
 
 Tredje är ett klipp som handlar om Sverige, rättare sagt matchen mellan Turkiet - Sverige i VM-kvalet 2001. Sverige låg under länge, innan kålroten Henke Larsson och Andreas Andersson kunde göra mål.. Kommer ihåg att jag satt hemma i Fabbetorp med min pappa, Jan-Banan, kollade och skrek. Minns extra mycket när Andreas Andersson blir inbytt och Jan-Banan spyr galla över honom som jag aldrig hört någon spy förut. När sen Andreas gjorde målet, ändrade han sig lite.
 
 
 - Pierre
 

SOA

Publicerad 2012-06-18 23:32:45 i Film

Dagen har främst spenderats i soffan som den första lediga dagen på ett lov bör göras. Har tittat på ett par discar med Sons of Anarchy säsong 2, en serie som jag nämnt tidigare. Handlar om en motorcykelklubb i en amerikansk bondhåla. Grymt bra!
Jag har även hunnit med att vara lite nyttig genom att besöka gymmet. Imorgon blir det dock en lite mer aktiv dag med tvätt, städning, bråka med telia och lite såna små roliga saker...



- Robin

Hosta

Publicerad 2012-06-18 16:53:23 i Livet

Har dragit på mig någon jäkla förkylning som inte vill ge med sig, haft det hela helgen. Trots lite feber och ont i halsen var jag duktig att jobba idag. Dock är jag helt slut nu och planen för den här Måndagskvällen är att lägga sig i soffan, slå på en film och sova. Ska försöka härda ut dom två arbetsdagar jag har kvar på den här veckan innan jag tar lite långhelgledigt, som ska bli riktigt skönt!

Snart är det midsommar, vi brukar alltid spendera midsommar vid Brevens Bruk eller rättare sagt uppe vid Röda Sand. En trevlig cykeltur dit på Torsdagskvällen för att sen köra på hårt i 3-dagar. Dock kommer jag inte att göra det i år. Jag har bestämmt mig för att fira midsommarafton inne i Örebro ihop med Patrik och många mera. För att sen på Lördagen ta mig till Brevens och försöka dansa sönder benen, mer om detta kommer lite senare i veckan.

- Pierre

The Patriot

Publicerad 2012-06-17 23:17:59 i Film

Har just tittat på Patrioten med min vän Jimmy. En episk gammal krigsfilm i sann Braveheart anda med bland andra Mel Gibson och Heath Ledger i ledande roller.

En hjärtskärande scen som dock blir alldeles för mycket för en mjukis och blivande förskollärare som mig är mellan den Benjamin Martin och hans yngsta dotter Susan. Susan har inte pratat något sedan de traumatiska händelserna som skedde i hennes ännu tidigare barndom. Hon är dessutom arg och besviken på sin far för att han överger dom för att gå ut i krig. Susan yttrar här för första gången ord till sin far.



- Robin

Kväll

Publicerad 2012-06-17 20:24:03 i Livet

Snart är det höst, när hösten kommer börjar man spela innebandy igen. Dock kommer jag inte att göra det i år, inte heller Robin för den delen. Men helt från denna sport kommer jag inte att komma, utan kommer verka som ledare i A-laget ihop med våran stora idol Bill Petersson. Idag hade vi spelarmöte, det kom typ 8 spelare tror jag. Det var inte så bra, för då kunde vi inte direkt gå in på allt vi ville ge ut. Om 2 veckor börjar försäsongen, dock känns det jäkligt tidigt och tråkigt då fortfarande fotbollen är i fullgång. Men det skadar ju inte att träna lite extra!

Nu ska jag försöka bli av med min jävla förkylning och feber så att jag kan jobba imorgon. Hoppas ni har en bra kväll!

- Pierre

Tips

Publicerad 2012-06-17 16:16:24 i Livet

Idag är det Söndag, då tycker jag ni ska ligga i soffan framför eran dator och kolla på det här. Finns 8 delar och alla är lika roliga, heja heja!


Felix%20st%C3%B6r%20en%20ingenj%C3%B6r%20del%201


- Pierre

Skara

Publicerad 2012-06-16 22:40:38 i Livet

Har ju glömt nämna att jag har sommarlov nu. Strax innan 4 imorse kom vi hem till Pålsboda från vår resa till Skara och min ledighet kunde börja. Typ 11 veckor eller nåt sånt kan det bli. Otrevligt!
Jag avslutade dessutom med en helt galet rolig resa. Det är nästan löjligt att man kan få ha det så bra och få betalt för det! Gratis mat och fika samt ob och grejs ni vet. Vi var 6 stycken ledare som var med och jobbade från Hallsbergs kommun och vi passade typ lika bra tillsammans som Tim Burton och Johnny Depp gör. Vi kan nog faktiskt ha haft roligare ihop än eleverna. Ja, nu bestämmer jag att vi hade det.

Inför resan var jag orolig för en sak. Sveriges match mot England. Den skulle visserligen visas på storbild i en lokal därnere men problemet var att vi från Hallsberg skulle vakta en entré mellan 21-23. Som tur var behövde det bara vara två där åt gången så jag och min gamla klasskamrat från 9an Niklas "Taxen" Lindgren köpte oss fria från att stå där. Storleken på TV:n gick att diskutera men vi lyckades få bra platser i en lokal som fylldes med typ 200 ungdomar plus några ledare och stämningen var på topp. Hamnade dock bredvid Jimmy Pihlström, en ökänd fotbollsidiot inom Örebro läns fotboll som Pålsboda ska möta på onsdag. Han gormade och skrek, frustade och stånkade. Det tog inte lång tid för Niklas som inte kände honom från tidigare att förstå att det var en riktig pajas vi hade att göra med.
I halvtid drog vi iväg och hämtade kvällsmat och kom tillbaka till ännu grymmare stämning, det visade sig att vi hade missat 1-1 målet. Vid 2-1 trodde jag taket skulle lyfta och vi var i himmelen. Tyvärr slutade ju inte matchen lika kul och en tomhet infann sig. Vi ville hem. Men vi kom på att cafeterian inte hade stängt än, mera mackor och vi blev på bättre humör!

Dagens sista plikt innan hemgång var cirkulerande kring discot. Efter lite kringgång stationerade vi oss på "balkongen" ovanför det stora discogolvet. Det var ett bra drag och vi njöt över att noggrant studera folks dansstilar och moves.  Hade det inte bara varit 96or där hade vi gått ner och hoppat runt vi också, så taggade blev vi. "Grej of the day" infann sig kort efter att vi diskuterat lite olika dansmoves vi skulle ha kört. Helt plötsligt upptäcker vi att det bildas en stor ring runt en tjej mitt i smeten på golvet. Hon börjar lite smått med en "Markoolio-dans" och sen plötsligt så händer det! Hon kör vattenspridaren!! Helt felfritt utövar hon den och vi hamnar i en eufori. Vilken brud! Normalt sett känns det här som något en av alfahannarna på discot skulle ta sig till för att locka till sig en nyligen könsmogen liten flicka. Men ack, hon leker med könsnormerna och blir vår idol och resans höjdpunkt. Tack!

Tyvärr har jag inte några bilder från resan, men ni får en från Sunes sommar. Anledningen är ett internskämt mellan vår lilla familj av ledare från Hallsbergs kommun som jag inte klarar av att förklara i text.

- Robin

Dansa

Publicerad 2012-06-16 20:17:56 i Livet

Nu är det snart dags för parken igen, parken älskar vi! Dock ska jag för första gången jobba där idag. Parkeringsvakt med Larsson, stå och försöka guida bilar rätt. Jobbar dock bara mellan 21-23, så får väll se om vi glider in och kollar läget efter!




Inviger nya brillorna som jag köpte i Korfu, dom är lite skeva dock. eller är min näsa sne?
- Pierre

Super 8

Publicerad 2012-06-16 18:01:57 i Film

När filmen Super 8 kom väckte den stor uppmärksamhet för att den marknadsfördes som "Nya E.T". Varför vill man ha en ny E.T? E.T är ju helt underbar, vilket inte Super 8 är. Nu kan jag inte helt spy galla över filmen, då jag faktiskt somnade efter drygt 1 timme. Dock har jag slagit på den igen för att försöka kolla klart. Dock har filmen inte lyckats fångat mitt intresse helt, då den inte riktigt håller på alla punkter. Stör mig väldigt mycket på ljussättningen och massa andra saker. Det är en av alla nackdelar med att vara filmnörd, man hittar massa jävla skitsaker som vanligt folk inte hört talas om.

Kommer skriva mera om filmen när jag sett klart den, eller sett den en andra gång. Men jag tycker att om ni nu ska se en film med en 8 i, kolla på Dubbel-8 som är svensk!


- Pierre

Long Island Iced Tea

Publicerad 2012-06-16 17:01:21 i Alkohol

Flamingo-kvintetten i P-boda Parken ikväll, så det krävs något ordentligt idag. Då blir det kungdrinken nummer ett!! Givetvis som den ska göras på riktigt, inte någon jävla reducerad variant som dom kör på svenska krogar!

Long Island Iced Tea
2 cl gin
2 cl rom
2 cl vodka
2 cl tequila
2 cl Tripple sec (billigare variant av Cointreau)
2 cl citronjuice
cola

Blanda alla spritsorterna och citronjuicen i en isfylld shaker, skaka loss! Häll upp i ett highballglas med is och toppa med cola.

- Robin

Fan

Publicerad 2012-06-15 23:45:29 i Livet

Det här var inte roligt, vi var så laddade. Schilling hade så ont, Parre var övertänd och Kiffe hade somnat. Ska det vara så svårt att hålla 2-1?



- Pierre

Sista Natten

Publicerad 2012-06-15 12:15:30 i Livet

Redo för "Sista natten mé gänget"!
25-års-jubileum för Sveriges största skolavslutning. Jag och Niklas "Taxen" Lindgren ska åka med 34 små barn från Folkasboskolan och röja runt på sommarlandet. Kan bli kul!
Haken är ju dock att vi kan missa Sverige-England. Stort jävla minus! Hoppas dock vi kan smita ifrån vår entrévakt som infaller just de två timmarna då Sverige spelar.



- Robin

Sås

Publicerad 2012-06-14 17:21:40 i Livet

Eftersom jag var snäll igår/inatt och körde bil så kom jag inte i säng fören klockan 02:00 och idag har jag jobbat 08:30-17:00. Vilket betyder att jag är trött som tusan just nu. Dock är en av fördelarana att jobba på fritids att man just inte behöver jobba. Ungefär som Robin's dag har jag också, spelat fotboll, gungat, ätit mat, kollat film och gosat. Livet med barn är underbart, till en viss del.

NU! Ska jag iväg och spela fotboll, eller jag ska iallafall sitta bredvid och vara tyst. Heja Pålsboda!


"Jobba"

- Pierre

TOPPTORSDAG!! <3

Publicerad 2012-06-14 15:32:36 i Livet

Oj vad mycket energi och kärlek det finns att inhämta på en förskola!
Idag besökte jag Skogstorps förskola, även känd som världens bästa förskola. Underbara barn, skön personal samt en riktigt grym miljö både ute och inne.
Dagen bestod av gungning, fotboll, dans, glass, ritande, rabarberpaj, gosande, styrkepass genom "barnlyft", flugjakt, harsyreätande och så vidare...


Sen hann jag även med att få en tid i tatueringsstudion!
Barnen ville göra mig snygg så att jag kunde fixa en flickvän..


Namn, hjärtan, blommor, nagellack, tärningar, glassar, flaggor och allmäna krusiduller!
Får vi rita i ansiktet? halsen? tuttarna? benen?
Nej det fick räcka med hela armarna och händerna!



- Robin

Publicerad 2012-06-14 08:16:28 i Livet

Just nu händer det lite väl mycket saker här i livet, därför har jag inte kunnat skrivit något roligt eller lagt upp trevliga bilder på mig själv heller. Jag hoppas jag får tillbaka orken till det ikväll, ni kan väll typ gå in och läsa aftonbladet eller något istället.

- Pierre

Onsdagsgrogg!

Publicerad 2012-06-13 21:09:35 i Alkohol

Blir en grogg idag istället för en drink. Anledningen är att 9ornas avslutning har fått mig att tänka tillbaka på tiden när själv var i den åldern. Då var det groggar som gällde, inte drinkar.
Favoriten i den åldern vill jag minnas var vaniljvodka och cola. Sen kan man gärna lägga till nån klyfta av lime för att få lite syrligare smak. Svårare behöver det inte va!


- Robin

Nostalgi

Publicerad 2012-06-12 21:54:18 i Livet

Har just varit på avslutningsmiddag med 9orna som jag jobbade med större delen av 7an och även med en del av dom när de gick i 6an. Mycket trevligt var det.
Alla var fint uppklädda (på sina egna vis), god mat med efterrätt, rim från respektive lärare om eleverna ( många var roliga, några klockrena och vissa var mer utfyllnadsrim) och sen det bästa av allt, videor på eleverna från när de gick i början av 7an. Man dog nästan av skratt på vissa!
Frisyrer, röster, stilar och attityder som man helt glömt bort att eleverna hade på den tiden.
För dom har ju faktiskt växt till sig en hel del märker man nu. Störst jubel och applåder blev det när min gamla adept presenterade sig på videon. Inte helt oväntat kanske då han hade och har fortfarande en fruktansvärt härlig och färgstark karaktär. Dock är det en stor skillnad på hur han utmärker sig nu jämfört med då, men sticka ut det kommer han då alltid göra...fast på ett bra sätt!


Videon med alla dessa små charmtroll (och André) fick mig att leta rätt
på ett klassfoto vi tog när dom gick i sexan


- Robin

Lång

Publicerad 2012-06-12 20:32:09 i Livet

Det här kan vara en av dom längsta dagarna jag varit med om, den vill aldrig ta slut. Vill helst bara gå och lägga mig ochdrömma mig bort till ett land där man inte behöver ta beslut eller vara vuxen. Kan inte bestämma mig hur jag ska spendera min kväll, men antaligen framför EM.

- Pierre (Ett totalt meningslöst inlägg)

Tvsoffscoachning

Publicerad 2012-06-11 23:25:34 i Sport

- "Lustig har en uppgift och det är att markera stolpen som inte rör sig och han klarar inte ens det!".
Skönt att det är någon som verkligen säger rakt ut vad alla andra tänker. Bra Brolin!
Granqvist ut som högerback nästa match och in med Jonas Olsson i mitten.
Larsson - Svensson - Källström - Elm på mitten med Zlatan framför sig och sen hoppas jag ju självklart på att Elmander är fit for fight. Det måste han vara. För Rosenberg är inte stor eller stark, han varken springer fort eller mycket och han är inte heller den typiska målskytten personifierad. Bort med han för i helvete!

Det positiva med denna kväll är dock att jag återigen vann på mitt division 4-spelande. Har sedan jag skrev om min statistik där spelat 3 olika spel där två av dom resulterat vinst och att kontot gått upp en tusenlapp!


- Robin

Lag

Publicerad 2012-06-11 19:39:33 i Sport

1 Andreas Isaksson
2 Mikael Lustig, 3 Olof Mellberg, 4 Andreas Granqvist, 5 Martin Olsson
6 Rasmus Elm, 9 Kim Källström
7 Sebastian Larsson, 10 Zlatan Ibrahimovic, 20 Ola Toivonen
22 Markus Rosenberg.


Ersättare: 12 Johan Wiland, 23 Pär Hansson - 13 Jonas Olsson, 15 Mikael Antonsson, 17 Behrang Safari, 8 Anders Svensson, 11 Johan Elmander, 14 Tobias Hysén, 16 Pontus Wernbloom, 18 Samuel Holmén, 19 Emir Bajrami,
21 Christian Wilhelmsson

Ingen Anders Svensson med i startelvan, rätt eller fel? Jag tyker Hamren gör rätt att spela med Elm och Kim från start idag. Vi kommer behöva spela en anfallsrik och utmanade fotboll mot just Ukraiana, då passa Elm och Kim bättre. Men när vi sen möter England och Frankrike, då vill jag se en rutinerad och lugn Svensson på planen.

Andreas Granqvist? Nja, tycker väll inte att han har varit så himla bra dom gånger han fått chansen som mittback/högerback. Hade mycket hellre sett Jonas Olsson från start som mittback där.

Ola Toivonen till höger och Markus Rosenberg längst fram. Jag har svårt att bestämma mig vad jag tycker om det här, Toivonen har nog aldrig varit en startspelare i mina ögon. Rosenberg har inte äns varit en truppspelare i mina ögon. Nu är båda med från start. Jag hade såklart hellre sett Elmander längst fram, dock verkar han inte vara 100% idag så helt okej att han vilar idag. Men då hade jag nog hellre spelat med Elm på högerkanten, Wernblom som central och Toivonen högst upp.

Nu hoppas vi på en bra match och en skön seger för Sverige, tror det blir 2-1!

- Pierre

Sverige!

Publicerad 2012-06-11 18:01:01 i Sport

Jobb 8-17, äta 17-18 & fotboll hos Pierre 18-23...bra dag, Heja Sverige!



- Robin

Fort

Publicerad 2012-06-11 16:50:29 i Livet

Den här dagen har gått fort, känns som jag precis har gått upp fast klockan är typ 17. Har hunnit kollat några avsnitt av tv-serien Mad Men, som är fruktansvärt bra! Handlar om reklamdföretag på 50-60-talet. Sen har jag hunnit med en liten springtur, städat lägenheten och även en tur till Kumla för att handla. Har nu precis kommit hem och gjort mig en lyxig greksallad, blev så jäkla sugen på det efter igår när jag gick igenom alla bilder från Korfu.

Ikväll kommer det antaligen lite folk hit och kollar Sverige - Ukraina, jag är nervös.

- Pierre

Korfu - Del 1

Publicerad 2012-06-11 00:09:39 i Livet

Jag har varit utomlands många gånger, det här var nog mitt 5 besök på Grekland. Tidigare har jag varit på Rhodos 2 gånger och Kreta 2 gånger. Grekland är en liten favorit bland alla världens länder. Denna gången blev det ett besök på den mycket lilla ön Korfu. Korfu har ungefär 120 000 invånare och största staden är, "Korfu Stad" eller Kelkyra. Vi bodde i delen som heter Agios Gergios på den västa delen av ön. Eftersom vi drog dit 1-2 veckor innan alla skolor sluta så var det verkligen lågsäsong och inte alls mycket folk. På hotellet tror jag det knappt var mera än 40 personer som bodde, och väl nere vid poolen var vi aldrgi mera än 10 personer. Jag har aldrig gillat några stora hotell med massa jäkla arrangemang och barnfamiljer, så för mig var det här perfekt. Det hotell vi bodde på hette Golden Suns, och var ett av dom största i Agios Gergios. Rummen var helt okej, dock hårda sängar som det alltid är i utlandet. Frukostbuffén var dock en liten besvikelse, hade hoppats på många olika sortes färska grönsaker/frukter men det fanns det inte.

Agios Gergios är en rätt liten "by", en rätt långstrandpromenad med några restauranger och småaffärer. Vi provade en del olika matställen och fasta för ett som hette "Annas" eller något i den stilen, där vi mer eller mindre åt alla våra dagsluncher. På kvällarna provade vi dock många olika ställen, och olika rätter. Favoriten är helt klat Moussakan, med en kall Mythos till.

Att bada i havet kan vara riktigt roligt och kul, dock tycker min kropp verkligen inte om saltvatten. Så jag gjorde bara ett dopp i havet, sen fick det räcka. Dock fanns det många fina stränder man kunde vara vid. Jag höll mig som sagt vid poolen, vilket var nära baren och bekvämare. NU tänkte jag slänga upp lite bilder, för orkar inte skriva mer. Kommer en del 2 om någon dag, med mera skriveri och bilder.

 

Flyga, flyga och flyga

Första morgonen med tillhörande morgonwhiskey

Ligga, ligga och ligga vid en pool

Skåla, skåla och skåla

Sova, sova och sova på balkongen

Äta, äta och äta

Sallad, sallad och sallad

Hava, Havet eller Havot

Restaurangrestauranger


Bada hav, bad salt, bada nej

Walk of fame


- Pierre

EM

Publicerad 2012-06-10 17:58:58 i Sport

Vi har inte hunnit kollat på någon EM-match ännu, då det har varit festival och saker.

Men nu är vi redo!


Spanien - Italien
Vi tippar 2-1 till mittfältarna..

- Robin och Pierre

Nej

Publicerad 2012-06-10 09:03:22 i Livet

Millencolin har varit bra.
Sova i tält har varit dåligt.

Nu ska jag tydligen iväg och spela fotboll, om det tycker jag ungefär såhär..


- Pierre

Spelningar

Publicerad 2012-06-08 15:57:21 i Musik

Mötet gick helt okej, ska fundera och tänka så får vi se hur framtiden blir.

Nu till något helt annat, Millencolin, eller dom har vi ju nu skrivit om typ 500 gånger så antar att ni är trött på dom. Men tänkte ta och skriva lite om mina upplevelser med dom.

Millencolin live in Barcelona


Robin bodde och jobbade i Barcelona som telefonförsäljare en stund, jag gick sista året på gymnaiset och hade praktik. Vilket passade perfekt tyckte vi så jag frågade skolan om jag kunde få åka dit och praktisera, fick ett okej och dom betalade hela resan. Dock blev det inte så mycket praktik, jag var faktiskt inte och såg hans jobb en enda gång. Men vi hade jävligt kul, vi drack estrella, dansade som fan på Nasty Monday (Som vi aldrig skrivit om, men som vi ska skriva om som fan någongång) och vi såg Millen. Vi har haft turen att lära känna Millencolin manager och ett av Örebros största namn inom rock/festivalbranschen, Kimmo Kirvesmäki. Han hade fixar in oss på hans lista, så det var bara att glida förbi kön och in i lokalen där dom skulle spela. Vi kom dit några få minuter innan spelningen och tog en kall i baren. Innan hade vi snackat om att vi bara skulle stå längst bak i baren och kolla på dom, för vi har ju ändå sett dom flera gånger innan. Vi hade även diskuterat vilka låtar dom skulle köra. Kommer inte ihåg men tror vi båda så att det vore grymt om Nicola kom ut ensam och började på Mr.Clean som start. När det blev mörkt i lokalen och en strålkastare tändes kom Nicola in och började med den sköna frasen "Mr.Clean tell me is that really you?" Sen var skiten igång. Det här är en av dom bästa liveframträdanden jag någonsin har sett, alla var galna och alla hoppade. Bartenden längst bak skrek och hoppa, dom i baren hoppade och längst fram hoppade alla. Vi som bara skulle vara längst bak ångrade oss snabbt, vi skulle längst fram. Vi hamnade längst fram och fick syn på Kimmo, vi vinkade glatt. När spelningen var slut så stannade vi kvar för att snacka lite med Kimmo vilket vi fick, i typ 5 sekunder innan två stora vakter kom och ville kasta ut oss. Kimmo sa bara "They with me!" Sen var allt klart och betart. Inget slår den här spelningen.

Millencolin kör Pennybridge skivan på Satin

1 Maj 2009, dagen jag fyllde 19 så hade dom en jubileumspelning på Satin. Dom skulle spela hela Pennybridge Piooners skivan från start till slut. Det är helt klart deras bästa skiva och vi såg fram mot detta med stora leenden på våra läppar. Dom gjorde inga besviknade och leverade från början till slut. Det var trångt, fullt och påverakt. Då är fan Millencolin som bäst. Såklart blev det några extranummer, tror dom körde Ray och Detox iallafall, minns inte. Dock var dom jävligt bra.


- Pierre

Tid

Publicerad 2012-06-08 12:41:38 i Livet

Ska man vara där prick, fem minuter innan eller komma lite sent? Fan va svårt det är att veta. Om man är där på tok för tidigt får man sitta och vänta länge samt känna sig lite dum. Kommer du prick kanske du måste stressa och blir lite svettig. Kommer du försent, ja, då kanske du har bränt dina chanser eller bara ökat dom?

Jag satsar på 5 minuter innan, "bättre komma tidigt än att inte komma alls.." / Gammalt djungelordspråk



- Pierre

Väntan

Publicerad 2012-06-08 10:58:18 i Livet

Jag väntar på att min kära Mor ska skicka bilder ifrån våran resa, därför har det inte kommit upp något inlägg om Korfu ännu.

Idag har jag varit vaken sen klockan 07:04, var tvungen att ta tag i ett berg med tvätt samt försöka fixa diverse intyg. Ska snart iväg på ett möte som kan göra framtiden väldigt rolig, tror jag! Efter mötet ska jag hem och börja gör mig iordning inför Millencolin, men innan Millencolin ska vi hem till Johan och fira hans student!

- Pierre

Topp 20

Publicerad 2012-06-07 22:20:40 i Topp Tio

Millencolin firar 20 år som band med att köra en festival i helgen som vi redan skrivit om. Inför den här festivalen tänkte vi därför ge er våra 20 favorit låtar med just Millencolin.

Låtarna är i bokstavsordning:

Black Gold - For Monkeys (1997)

Brand New Game - Machine 15 (2008)

Bullion - Life on a Plate (1995)

E20-Norr - SINGEL (2003)

Farewell My Hell - Kingwood (2005)

Fox - Pennybridge Pioneers (2000)

Hellman - Pennybridge Pioneers (2000)

Kemp - Home from Home (2002)

Leona - Same old Tunes (1994)

Man or Mouse - Home from Home (2002)

Mooseman's Jukebox - Home from Home (2002)

Mr Clean - Same old Tunes (1994)

No Cigar - Pennybridge Pioneers (2000)

Olympic - Life on a Plate (1995)

Penguins And Polarbears - Pennybridge Pioneers (2000)

Random I am - For Monkeys (1997)

Ray - Kingwood (2005)

The Ballad - Pennybridge Pioneers (2000)

The Story of My Life - Life on a Plate (1995)

Twenty Two - For Monkeys (1997)

 

Här har ni en spotifylista med alla låtarna!

 

- Pierre (& Robin)

Sin

Publicerad 2012-06-07 17:48:01 i Musik

Eftersom vi ska på Millencolin festivalen imorgon, så tänkte jag ge er en riktigt skön låt med dom idag! Eftersom både jag och Robin tycker att filmen "Sin City" är för jävla bra, så blir den här låten nästan ännu bättre när Millencolin har gjort en musikvideo i samma stil som filmen!



- Pierre

MAX

Publicerad 2012-06-07 14:50:14 i Alkohol

Om ni är som mig och tycker om Galenskaparan och After Shave, så ska ni ta och titta in Claes Erikssons föreställning som heter MAX. Ni kan titta på del 1 här och del 2 här!

Vad är ett liggunderlag?
Svar: ÖIS



- Pierre

Statistik

Publicerad 2012-06-06 20:38:15 i Sport

Jag tycker det är roligt med statistik och siffror. Så idag fick jag för mig att kolla hur det har gått för mig när jag har spelat på Division 4a fotbollen i Örebro län. Jag har lyckats vinna ett par gånger vilket gör det kul att spela och sen blir det extra roligt eftersom det är lag som man känner igen.

Jag har gjort 10 olika spel. 4 gånger har jag bara haft en match så då har det varit försök till skrällar. På dom matcherna har det inte blivit någon vinst. Största oddset jag använt mig av var en dubbel som uppkom i oddset 15,51. Blev ingen vinst där heller. Som mest har jag haft 4 matcher i ett och samma spel, då var det relativt säkra matcher så oddset uppkom bara i 5,72. Det här var från förra omgången och då blev det faktiskt vinst.

Jag brukar spela för en hundring varje gång och har ett snittodds på 6,234/spel. Jag har alltså spelat för 1000 kr på Division 4-matcher. Jag har vunnit 3 av mina 10 spel. Vinstsumman har blivit totalt 1615,73 kr. Så det har alltså lyckats gå med plus det här. Dock har mina spel på andra typer av matcher inte gått lika bra så på de sammanlagt 25 spelen jag gjort ligger jag 27 kr back.
Det kan jag ta.

Jag har med andra ord tjänat 61,573 kronor per spel på division 4. Så det tar ett tag innan jag blir rik på det här. Men kul är det ju i alla fall. och det gäller ju att passa på och spela på division 4 nu för rätt vad det är så är vi där med Pålsboda och då går det inte att spela på det längre!


- Robin

Korv

Publicerad 2012-06-06 18:38:50 i Livet

Matchen förlorades med 1-0, tror jag gjorde min sämsta match i år. Fanns inga ben kvar och kroppen var trött. Var dock rätt nära på att göra mål, om jag nu bara kunde skjuta bättre. Nu har jag dragit i mig en tallrik med pasta och korv, smakande galet bra. Planen nu är att fixa inför morgondagen då jag ska jobba igen. Behöver även städa och byta sängkläder, får hoppas det hinns med ikväll också.

Imorgon tänkte jag börja skriva om Korfu!

- Pierre

Onsdagsdrinkar

Publicerad 2012-06-06 11:59:56 i Alkohol

Idag blir det drinkregn! Parre fick en flaska Midori och en flaska Tia Maria av mig när han fyllde år så nu tänkte jag visa vad han kan göra för kul av det. Midori är en melonlikör från Japan och
Tia Maria är en rombaserad kaffelikör med inslag av vanilj och kakao.

Shike
3 cl Midori
Vitt vin
Fruktsoda

Häll i Midori i ett stort vinglas med is, fyll på med vin och toppa med lite fruktsoda.



Piggelin
3 cl vodka
3 cl Midori
3 cl söt limejuice
Sprite

Bygges i ett highball-glas med is. Klassiker!



Jamaican Coffeé
3 cl Tia Maria
2 cl rom
2 barskedar/teskedar råsocker/farinsocker
Kaffe
Vispad grädde

Lägg i sockret i glaset, häll i likör, rom och kaffe. Rör om och lägg på en klick grädde på toppen.


Billy The Kid

3 cl Jim Beam (eventuellt annan bourbon)
1,5 cl Tia Maria
1,5 cl Likör 43
Coca Cola

Häll upp spriterna i ett highball-glas med krossad is. Fyll upp med Coca Cola.
Den här drinken kan du göra tillsammans med Johan som fick en Likör 43 av mig igår när han fyllde och med Pierre som troligtvis har en Jim Beam eller nåt annat kul på lager.
Bjud inte era vänner Bill och Kidd på denna skapelse, dom behöver aldrig bli bjudna på sprit!


- Robin

Hemma

Publicerad 2012-06-06 10:30:37 i Livet

Äntligen hemma!

Kom hem runt halv 3 inatt till lilla fina Pålsboda, raka vägen i säng för att vakna upp vid 09:02 imorse och släpa sig in i duschen. Har gått iväg och köpt frukost och nyss dragit i mig den. Om typ 1 timme ska jag iväg och spela fotboll, försöka att spöa Sköllersta. Tänkte ta och lägga upp hela resan i lite olika typer av inlägg, får se om det första kommer ikväll eller imorgon.

Hoppas ni haft det bra här hemma och att ni har saknat mig!

- Pierre

Grattis Johan!

Publicerad 2012-06-05 16:54:55 i Sport

Idag fyller min dubbelpartner 19 år. Det betyder att vi nu är äldre, visare och ännu bättre utan att ens ha känt på bollen den här säsongen. Guld!




- Robin

Regn

Publicerad 2012-06-05 09:45:52 i Livet

Om typ 6 timmar kommer bussen och hämtar oss för att ta oss till flygplatsen för att vi sedan ska kunna flyga hem till Sverige. Man kan nu undra varför jag sitter och bloggar dom sista timmarna här? Jo, för det regnar som fan. Nu verkar det dock vara lite uppehåll men det har regnat som tusan inatt och på morgonen. Så den här dagen är riktigt seg, man bara går och väntar på att få åka hem.

Planet ska landa i Sverige runt 22 tror jag, sen ska vi ta oss hem från Göteborg. Blir en lagom skön natt halvsovandes i ett plan och bil. Min plan imorgon var att ta det lugnt och fixa lite saker sen att träna på kvällen. Men så blir det inte, då jag tydligen ska spela fotboll med B-laget. Kommer kännas galet bra att springa runt där efter en vecka här nere! Kommer att komma lite längre avsnitt om den här resan när jag kommer hem, då även med många roliga och snygga bilder (mest på mig själv).

- Pierre

Dokumentation

Publicerad 2012-06-04 21:15:31 i Livet

Kameran var då verkligen en bra uppfinning. Vi satt på jobbet idag och kollade igenom det vi dokumenterat i form av bilder från terminens verksamhet och det var verkligen spännande.
Vad mycket bra saker vi har gjort och va kul vi verkar ha haft. Bra att kunna titta tillbaka på det och reflektera över när det ibland känns lite motigt om dagarna.
Tanken är att alla elever ska få ett litet album med kort på sig själva i aktiviteter de varit med på, känns som att det kommer bli rätt bra.

- Robin

Patrik 23

Publicerad 2012-06-03 22:09:35 i Förebilder

Vår kära vän Patrik Larsson fyller 23 år idag. Stort Grattis till honom! Det får bli ett bildregn för att fira det. Tyvärr har Pierre min externa hårddisk där hade det nog funnits några godingar kan jag tänka mig. Tur att gamla goda bilddagboken hade lite att leverera iallafall.

En av de mest klassiska bilderna på Patrik när han
somnade på en blomkruka hemma hos Jocke.

När Parre fyllde 18 år var han liten och söt.



Jag och Parre lirade en Allstar.match i Div.6 säsongen 2007


På gymnasiet hade vi praktik hos varsin idrottslärare på Folkasbo
så vi fick vara med på innebandymatchen mellan elever och lärare.



Från Skottlandsresan. Parre tyckte inte att man kunde
gå ut i korridoren för att gå till duschen och se ut hur som helst!



Det här är en kille som vet hur man poserar för ett studentkort!


Det finns många fester som har slutat med att vi
ligger tillsammans på golvet av olika anledningar.



Patrik och Linda från första året på gymnasiet.
Jag diggar Patriks extremt coola look!



Parre och teknologi har alltid varit som ett...


Vi avslutar med ett kort där även Pierre får vara med!
Heja Hearts!



- Robin

Lördagsdrink

Publicerad 2012-06-02 18:40:11 i Alkohol

Idag ska ni få en riktigt farlig drink. Slurp, slurp, slurp kan det säga och sen vaknar ni på ett golv undrandes över vad som hände igår!?

Dirty Mother
2 cl tequila
2 cl Kahlua
2 cl Baileys
mjölk

Fyll en shaker med is och häll i ingredienserna. Sila ner i ett highball-glas med is.


Tequila - Myternas sprit!


- Robin

Lasse-liten

Publicerad 2012-06-02 14:56:55 i Sport

Fotbolls-EM närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att fundera på hur man vill att Sveriges startelva ska se ut. Vad tycker ni? Nu kan även ni fotbollskillar som läser bloggen få kommentera. Var inte rädda, det är ingen som kommer tycka att ni är mesiga bara för att ni följer en blogg!

Inför EM 2008 var det mycket diskussioner om hur laget skulle se ut och förbundskaptenen Lars Lagerbäck var ständigt ifrågasatt. En skön låt som gjordes inför det EM-slutspelet tog upp just detta. I början av låten är han väldigt kritisk till "Lasse-liten" och han tycker att han själv vet bättre men mot slutet kommer han fram till att det nog inte är så lätt att vara förbundskapten trots allt och ger sitt stöd till "Stora Lasse".
Personligen så var inte Lagerbäck någon favorit men han lyckades ändå rätt bra under sin tid på jobbet och som expert på viasat har jag faktiskt fattat lite tycke för honom.
Här kommer din låt "Stora Lasse"!





Här kommer några av de sköna textraderna som finns i låten:


Lasse-liten lyssna på mig, jag tänkte att du skulle få lära dig. Att taktiska finesser det spelar ingen roll om killarna i laget inte vågar lira boll.
En gliring till "tråk-lasse" som gärna satsade på att försöka hålla tätt bakåt och slå långt.

Då ska vi satsa framåt och försöka göra mål. Och om dom andra gör ett mål får vi väl göra två.
Fotboll handlar om att göra fler mål än dom andra. Precis så tänker målrika P-boda när de sätter fart framåt, tyvärr så blir det inte alltid så. Men drygt fem mål varje match gör det ju publikvänligt även om det blir torsk ibland!

Lasse-liten lyssna på mig, en sak till som jag vill ta upp med dig. Linderoth som back och simsalabim, så kommer du få plats med både  Svensson och Kim.
Detta ständiga mediatjat om vem av Anders Svensson och Kim Källström som skulle spela på mittfältet. Jag höll på Kim, men det var mest för att jag inte tyckte om Svensson. Det gör jag fortfarande inte. Men på den tiden var nog faktiskt Svensson egentligen den bättre av dom.

Zlatan behövs det är en stjärna som kan skrämma, kan få Materazzi att stanna hemma. Eller lura han upp på läktarn för en wurst, men där stod redan Henchoz "Jag var här först!".
Rimmet med orden wurst och först är något som säkert min mor uppskattar. Som man brukar säga i kortspel, "hastig färd, går aldrig väl".

Stora Lasse känn ingen skuld, om det blir silver istället för EM-Guld.
Nej större krav än så var det inte!


- Robin

Livet

Publicerad 2012-06-02 07:15:19 i Livet

Livin la vida loca!

Ett gammal klassiker som jag lätt kan använda efter 3 dagar här nere. Solen steker, poolen är kall och ölen är kallare.

Dagarna ser ut ungefär så här: Vaknar upp runt 07:00 för att sedan ta sig ut på en springtur eller morgonpromenad, kommer tillbaka för en dusch och sen frokustbuffén som väntar. Upp på rummet igen för att byta till badbrallor, ner mot poolen där det inte är mer en max 5 personer per dag så det är ritkigt lugnt och skönt! Beställa in några öl och ta några svalkande dopp. När man känner att man blivivt lite brunare och snyggare är det dags för en dusch och uppfreschning inför kvällen. Ut på "stan" och leta upp en fin restuarang för en middag, det grekiska köket leverar som fan!

Planen idag är att hyra en bil och ta sig runt längst hela ön för att se vad den har att ge. Dom andra resterande dagarna kommer annars gå till som ja beskrev här innan. Internetuppkopllingen här är ungefär lika instabil som snubbarna i Hangover är när dom vaknar upp. Men jag ser ju att Robin har skött sig bra med att skriva och ännu skönare att grabbarna tog 3 poäng igår, första matchen jag inte var med på.. måste vara ett väldigt konstigt sammanträffande bara.

Nu ska jag götta i mig frulle för att sedan bättre på brännan, får se om vi hörs något mer innan jag kommer hem!

- Pierre

Musche

Publicerad 2012-06-01 18:01:57 i Musik

Snart upp till IP för att spana in Pålsboda - Real Örebro. 3 poäng är nästan ett måste för P-boda som startat tungt i serien. Jag tror dock att det vänder idag! 3 mål av Patrik sen är saken biff. Satasar återigen på resultatet 4-2 som jag gjorde mot Östansjö.
Då den nya tränaren Bernhard har fattat tycke för våra kära vänner i The Happy Hippo Family så blir det en video till med dom som uppladdning inför kvällens drabbning. En av de nya låtarna som släpptes för snart två månader sen, Mustasche. Öron- & ögongodis!




- Robin

Om

Min profilbild

Robin och Pierre

Två grabbar som håller på att ta över hela världen, mer eller mindre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela