Robin och Pierre

en blogg som inte är rolig eller seriös, men som man ändå vill följa

Idolen!

Publicerad 2012-06-28 22:59:02 i Förebilder

Häromdan när vi tittade på Sweeney Todd dök kanske världens roligaste man upp i en biroll.
Han heter Sacha Baron Cohen och har gjort massa olika sköna karaktärer med olika stilar och accenter. Han ska inte blandas ihop med den snygga isdrottningen Sasha Cohen, deras likheter slutar vid namnen samt att de båda gör sig riktigt bra i tajta trikåer!
 
 
Om vi nu börjar med Sweeney Todd som vi redan varit inne på. Där spelar han den bluffande italienske barberaren Adolfo Pirelli som egentligen är uppväxt i London under namnet Davy Collins. Han visar prov på sångröst och sen dör han snyggt.
 
 
Sen tar vi karaktären som flest känner igen, Borat! Startade som en bikaraktär i hans TV-show med kärnkaraktären Ali G. Borat Sagdijev är en kazakstansk reporter som försöker lära sig hur saker och ting går till i bland annat USA och Storbrittanien. Hur han lyckas hålla sig till sin karaktär under alla dessa intervjuer kan jag inte förstå, det blir helt absurda situationer som uppstår ibland.
 
 
Ännu en karaktär från Ali G Show som sedan fått en egen långfilm är Brüno Gehard, den österrikiske homosexuelle modereportern. Tyckte man att Borat-filmen var sjuk så är nog den här filmen ännu värre. Guld!
 
 
I kungfilmen Talladega Nights med bland andra Will Ferrell och John C. Reilly spelar han en pompös fransman och racerförarstjärna vid namn Jean Girard. Här får ni en av världens härligaste scener mellan rivalerna Jean Girard och Ricky Bobby:
 
 
Nyligen började filmen The Dictator rulla på biograferna och enligt min roomie Jimmy så ska den innehålla samma sköna humor som alla hans karaktärer har. Jag väntar med spänning på att se den. Han spelar Haffaz Alladeen, en maktgalen afrikansk diktator samt hans dubbelgångare Efawadh.
 
 
Och till sist tar jag givetvis upp favoriten Alistair Leslie Graham, eller kort och gott Ali G!
En brittisk medborgare med lågt IQ som tror att han är en gangster med afrikansk ursprung. Intervjuar politiker och väl ansedda och kulturella människor som inte hade en aning om vad de gav sig in på när de tackade ja till intervjuerna. Favoritintervjun med "Beckhams" sker dock i en livestudio där gästerna vet att de kommer få lite udda frågor att svara på. Det märks redan när de presenteras vilken typ av frågor de har att vänta sig.
-" Every boy wants to be in his boots and every man wants to be in his missus".
 
 
Sacha Baron Cohen ÄR mannen, myten, legenden!!
 
- Robin

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Robin och Pierre

Två grabbar som håller på att ta över hela världen, mer eller mindre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela