Robin och Pierre

en blogg som inte är rolig eller seriös, men som man ändå vill följa

Mirror Mirror

Publicerad 2012-09-30 13:11:54 i Musik

Säsongens sista fotbollsmacth idag, hemma mot Laxå. Så det är sista gången på länge som man behöver tagga till inför en match eftersom jag slutat med den där innebandyn. Med andra ord gäller det att tagga till ordentligt och det gör jag med låtar som heter något med Mirror! Typ dom här..
 
 
 
 
 
- Robin

Falukorv

Publicerad 2012-09-30 00:31:00 i Livet

I brist på något att skriva så får ni den här härliga reklamen. Lite på gränsen till okej kanske..?
 
 
- Robin

Lörre

Publicerad 2012-09-29 08:57:25 i Livet

Idag är det Lördag, Lördagar brukar betyda sovmorgon och frukost i sängen. Dock kände jag att min kropp behövde röra på sig, så jag ställde klockan på 07:30 för att ge mig ut på en springtur. Kändes helt underbart dom första 2 km, men sen tog det stopp. Orkade dock ta mig runt 5 km men det var med nöd och näppe. Tur att det nu ska bjudas på frukost på Falkvägen 22, där mina sytrar och systersbarn väntar!

 
- Pierre

Klotes

Publicerad 2012-09-28 17:41:28 i Mode

Nu ni, nu händer det! Jag kommer med ett modeinlägg. Eller ja, jag visar upp vad jag köpt och varifrån. Och det handlar inte om 5 par skor, några klockor, halsdukar, nån rolig hatt eller mansväskor. Nej det är mer min typ av kläder det handlar om. Hoodtröjor, t-shirts, jeans och kalsonger. Samt en sådär tunnt stickig pullovertröja av något slag. Jeansen hittade jag på Jack & Jones och resten har jag plockat hem från internetsidan www.sportamore.se
Satans så smidigt det är att shoppa kläder på nätet. Perfekt för mig som avskyr att gå i affärer. Allt passade perfekt förutom en tröja som jag fick skicka tillbaka för att få en mindre storlek av. Jag är visst inte så stor som man kan tro. Jeans kände jag dock att jag ville prova innan jag köpte så där tvingades jag ta mig ut till Marieberg. Snabbt in, fram med 3 par jeans, prova, ta dom två bästa, betala och sen ut därifrån fort som fan! Klart inom loppet av 5-10 min. Så går shopping till mina damer och herrar.
 
1) Encore - Jorgen Hood  2) Vermont - Zip Hood
 
1) J & J Core - Boxy Chris  2) J & J Core - Stan Osaka
 
1) Billabong - Feature Zip Hood  2) Suit - Knut & Frank Dandy - Octopus Boxer
 
1) Billabong - Chromatic Tee & Frank Dandy - Positive Blocks
2) O'Neill - LM Timeline & Frank Dandy - Logo 45 Boxer
 
- Robin

Show

Publicerad 2012-09-28 07:16:43 i Livet

 
Börjar dagen med något av det bästa som gjorts, åh, nu var Fredagen bra!
- Pierre

Galet

Publicerad 2012-09-27 22:32:00 i Livet

Nu har det hänt något fruktansvärt oväntat. Jag var till Marieberg idag och handlade samtidigt som jag fick hem ett paket med ett antal beställda produkter. Sammanlagt denna dag har jag fått hem kläder för fem lakan. Galet. Nu behöver jag inte handla på ett halvår igen.
Kan bli lite stilfulla bilder här någon dag kanske. Typ imorgon.
 
- Robin

Joyboy

Publicerad 2012-09-27 22:08:47 i Mode

 

Det här fick gå snabbt att klippa ihop, både kvaliten på filmerna och klippningen är riktigt dåligt. MEN vad gör det, ni får ju se mig gå som en utav dom snyggaste modellerna Joy Shop någonsin har haft. Och även Robin som pressfotograf!

- Pierre

Joy

Publicerad 2012-09-27 12:35:45 i Livet

Igår hade jag fått det stora och ärufylda uppdraget att gå mannekäng åt Joy, i Krämaren. Så direkt efter jag kommit hem från Borås igår så hämtade jag upp Robin och drog vidare till Örebro. Nu var det inte så att både jag och Robin skulle stå och vara snygga, utan Robin var med för att leka modefotograf och filmare. Det kommer att komma en trevlig liten film från det hela ikväll, eller något, så får jag får tid att klippa ihop det.

Nu kallar jobbet igen.
 
- Pierre

Falken

Publicerad 2012-09-26 23:08:00 i Film

Fick idag hem den sjunde Johan Falk-filmen, Spelets regler. Det är den första av dom fem nyinspelade filmerna. Johan Falk som tidigare jobbat vid Göteborgspolisen och för Interpol är numera medlem i polisgruppen GSI - Gruppen för Särskilda Insatser. GSI jobbar som en hemlig del av polisen och använder sig av infiltratörer för att komma närmare inpå brottsligheten. Joahn Falk spelas av Jakob Eklund, en karaktär som först kom fram 1999 i filmen Noll Tolerans. Den fick sedan två uppföljare, Livvakterna (2001) och Den tredje vågen (2003). År 2009 väckte man sedan åter liv i Johan Falk med filmen GSI som var den första i den nya raden av filmer.
 
Johan Falk är en skön karaktär så länge som man inte hakar upp sig på hans benägenhet att säga "vafan", "va faan", "fan" eller "fan då". Jag hade faktiskt uppmärksammat att han sa det rätt ofta redan innan jag såg det här klippet. Men när man ser det här så blir det ju nästan löjligt så ofta som han säger det! I slutet av klippet kommer det även in ett gäng med " va fan" från hans karaktär i serien Tusenbröder. Heja Jakob Eklund!
 
 
- Robin

Exkursion LA

Publicerad 2012-09-25 22:03:44 i Livet

Heldagsexkursion i västra Närkes skogar stod på dagens schema. Först stannade vi till vid Karlslunds motionspår för att blandat annat kolla in de olika skikten i en barrskog. Sen tog vi oss mo Tysslingen för att se en näringsrik sjö. Sen blev det roligare. Mot Ånnaboda där vi inledde med matrast. Vi killar tog självklart denna utedag på allvar och hade med korv och bröd, för här skulle det göras upp en eld! Det gick sisådär. Det var nog något fel på dom där vedklabbarna. De ville inte brinna i den där tunnan. Vare sig locket var på eller inte och oavsett hur mycket tidningspapper vi slängde i som hjälp.
 
Inga riktiga överlevare dom där två!
 
Vi fick packa med oss vedklabbarna in till kaminen istället. Pinsamt! Men äntligen fick vi vår korv. 17 stycken på 3 pers.
 
Sen var det dags för att leta djur. Jim kände sig hemma med en håv i nävarna.
 
Anton letade fiskar med avancerad utrustning och hade håven redo.
 
Skulle man få tag på djur krävdes det att man gick in för det ordentligt och inte var rädd för att skita ner sig!
 
Antons stora mål var att fånga en fisk. Men han fick nöja sig med vattenspindlar. Inte helt oväntat kanske. Men skönt att vi äntligen fick spindlar iaf med tanke på att våra spindelfällor under tidigare tillfälle inte gav någon utdelning.
 
Sen skulle djuren studeras. Men Anton hade lite problem med att lyckas fånga in dom snabba små jävlarna..!
 
Sen var det dags för dagens höjdpunkt. Fika!! Jim hade styrt chokladbollar. 47 stycken. Jag vet vad ni tänker, vilken stackare skulle enbart få 15?
 
Efter fikat var det lekdags! Varje grupp fick välja ut och leda en utomhuslek som alla skulle vara med på. Hur kul som helst. Men jobbigt och livsfarligt med tanke på att man givetvis går in stenhårt för att vara bäst på lekarna. Det blev "Spindelkull", typ "Lövmemory" eller nåt sånt, "Alla ekorrar byter bo" och så även den gamla klassikerna "Dunken" i en riktigt tät lövskog.
 
Bra dag.
- Robin

Barn

Publicerad 2012-09-25 20:57:16 i Film

Barnprogram var bättre förr, så är det bara. Tror inte det har kommit något vettigt barnprogram på säkert 10 år, och visst det tål att diskuteras, för undantag finns alltid. Tänkte att jag nu drar upp några klassiska barnprogram som JAG kollade på, och när jag skriver jag med stora bokstäver så är det för att jag har knappt hittat några andra som sett vissa utav dom program jag såg. Kan vara så att jag hade turan att min Mormor och Morfar skaffade tv3 och andra "reklamkanaler" väldigt, väldigt tidigt så dom spelade in massa program åt mig som jag kunde kolla på om och om igen.
 
 
 
- Widget världsväktaren
Handlar om den lila utomjordingen Widget och hans kompis megabrain som ska kämpa mot diverse hemskheter på jorden. Riktigt rolig och bra! Bäst med hela serien är introlåten, får rysningar! 4/5
 
- Mr.Bogus

Bogus är en gul liten varelse som kommer från Bogusland, men har nu tagit sig ut i våran värld och utforskar allt som finns att upptäcka. Min favoritserie, tröttnar aldrig. Dock hittar jag inte det svenska introt någonstans, så ni får inte höra hur bra det är. 5/5
 
 
- Fia med Knuff
Vad händer om en flodhäst kommer och bor hos dig? Svaret får man om man kollar på Fia med Knuff! Största anledningen tilll att jag gillar det här är för att jag och min Mormor alltid sa att vi var varsin av dom där "maskarna", jag tror jag var den gula och Mormor den rosa. 3/5
 
Varning!

- Simpor och grodfötter
Den här serien gillar jag inte, jag tycker fortfarande den är väldigt läskig och får rysningar utav dom där jävla figurerna. Nej, kolla inte på det här!!!
 
 
Det var några program, tänker att jag skriver lite mera en annan dag. Håll koll!
- Pierre
 

Johanna's Guide - del 6

Publicerad 2012-09-24 19:00:00 i Johanna's Guide

 
Jackor
 
Alltså såhär är det va. Nu råkar jag vara i Barcelona. Strosar runt i bikini och smuttar rödtjut. Så det här är ett såkallat "tidsinställt" inlägg. För att ni är ju uppenbarligen inte i Barcelona. Och ni kommer (precis som jag) behöva ta tag i det här med höst& vinterjackor snart. Jag vet. Det kostar pengar och det är väl inte min favoritsak på shoppingfronten. Har förmodligen med att göra att jag inte gillar kyla.
Nog pratat om mig, dock. Jag har letat fram lite schyssta jackor. Rockar och bomberjackor är jag lite extra svag för just nu. Men en riktigt snygg parkas funkar alltid - gärna i marinblått eller militärgrönt.

Om vi ska gå på ren& skär fakta här så är ju ytterplagget vinterjacka något som du kommer vistas i ungefär halva året (Ja, det är ju fakta nuförtiden) så att det viktigaste är att du trivs. Det är egentligen inte alls väsentligt vad jag tycker. Jag bara tipsar, om du är lite osäker. Med tanke på att man faktiskt tillbringar så pass mycket tid i den, och det värsta som finns är att frysa, så får man även tänka "pris per användning". Köper du en jacka för 4000 :- men använder den varje dag i sex månader och utgår ifrån att varje månad har 30 dagar så har du betalat 0.045 :- per dag för jackan. Det är ju väldigt mycket billigare än om du köper en jacka för 800 :- som du egentligen inte tycker är så fin och därför bara använder den två gånger i månaden under sex månader. Då har du betala 66:- om dagen för jackan.
 
 
 
 
1. Topshop Grey Jersey Quilted Bomber §65                  2. ZARA kappa med huva 1795 :-
 
 
 
 
3. ZARA Kappa med efterstygn 1895 :-                                4. ZARA Fodrad parkas 799 :-
 
            
5. ZARA Blazer 1395 :-                         6. David diagonal Jacket Filippa.K / Nelly. 2595 :-
  
 8. H&M Jacka 599 :-                                                                                                                                                        9. H&M 399:-
               
- Johanna

Mål

Publicerad 2012-09-23 20:18:00 i Sport

Igår hände något ovanligt. Jag gjorde mål på en frispark. Det har nog inte hänt sen man spelade 7-manna. Eftersom jag har bra tillslag med båda fötterna så brukar jag stå med som en av frisparksskyttarna i taktikhäftet vi får inför matcherna. Men jag brukar alltid gå förbi bollen och ställa mig inne i boxen istället. Det känns som om jag gör bätre nytta där och kan försöka hugga på returerna.
Men igår när jag gick mot bollen såg jag att det var ett läge jag kände igen, så jag stannade till där istället för att gå in i straffområdet. Jag fick en bild i huvudet som kommer från Sveriges kvalmatch borta mot Bulgarien år 2005. Då hade Erik Edman ett liknande läge där han sätter frisparken med vänstern i målvaktens kryss. Om han kan göra så betyder det att jag också borde kunna göra det tänkte jag. Lättare gjort än sagt. PANG!! Mål. Vilken grej.
 
40 sekunder in i det här klippet får ni se Edmans frispark. Min var ungefär likadan.
Men jag struntade i den där skruven, utan gick på kraft istället.

Senare på kvällen fick jag ett skönt sms av min nya mittbackskompanjon Johan.
I vår tredje match tillsammans kände vi att vi äntligen hittat rätt med varandra vilket var en av anledningarna till att det äntligen blev en seger igen. Johan var glad över segern och målet.
"Står och småler lite på jobbet och tänker tillbaka på dagens match och ditt jävla superskott!! Vilken jävla smäll!!!"
 
- Robin

Inneboll

Publicerad 2012-09-23 09:54:49 i Livet

 
Nu är det snart dags för innebandymatch, träningsmatch mot division 1 laget Kumla. Det kommer inte att gå så jättebra har jag en känsla av. På pappret är dom 5 storlekar större och att vi saknar några nyckelspelare gör inte saken bättre, tur det bara är träningsmatch. Efter innebandyn drar jag med mig Rikard och Edwin till Odensbacken för att spela årets sista division 7 match i fotboll, vi möter HIOF B på odenvallen? Vet inte rikitgt om den heter så, men den borde heta så. Min plan är att sno åt mig tröja nummer 4 idag, för den var magisk igår.. Mer om det senare.

- Pierre

Monster

Publicerad 2012-09-22 20:45:07 i Film

En film som är värd att kolla på är filmen Monster, från 2003. För regi står Patty Jenkins och i huvudrollen ser vi Charlixe Theron, som vann en oscar för rollen som "Aileen". Filmen är helt baserad på en sann historia om en seriemördare vid namn Aileen Wournos. Charlize gick upp runt 15-20 kg inför den här rollen och gör den verkligen skrämmande bra.

 
Filmen får 4 starka räkor!
- Pierre

Dagens

Publicerad 2012-09-22 12:52:34 i Livet

Idag är schemat späckat. Snart iväg på fotbollsmatch borta mot HOIF. Efteråt bjuder mormor på mat eftersom vi ändå är i Odensbacken för en gångs skull. Sen blir det hem och byta packning för att ta sig till Joakim & Magdalena. Där tar torkan slut. 3 helger plus en fredag blev tillräckligt, jag ska återigen prova och se vad kroppen tycker om alkoholhaltiga drycker. Något mer blogginlägg blir det därför inte idag. Men kanske några roliga twittring under kvällen kan sitta på sin plats?
 
- Robin

Twitter

Publicerad 2012-09-22 12:32:35 i Livet

Som ni säkert märkt har något hänt på bloggen, vi har ändrat lite layout och design, igen. Nu kan ni enklare följa både mig och Robin i våra liv, ni ser våran senaste Tweet och även mina tre senaste instagram bilder enklare än förut.

Skulle det nu vara så att det ser konstigt ut, eller att sidan inte funkar som den ska så skulle jag bli väldigt glad om ni kunde säga till, tack!

- Pierre
 

Onödiga köp

Publicerad 2012-09-21 23:55:35 i Film

Jag ber på förhand om ursäkt för alla eventuella stavfel och konstiga meningsuppbyggnader som kan förekomma i detta inlägg. Det var alldeles för långt för att läsas igenom av mig.
En topp 10-lista tycker jag vore på sin plas denna kväll. Jag skulle välja en film och insåg att det fanns vissa enormt onödiga filmer där i hyllan. Så det blir därför en topp 10 i onödiga filmköp. Ordningen är svår att fastställa, så om det är nummer 3 eller 9 spelar inte så stor roll.
 
Topp 10
 
1. Prins Valiant - Jag är lite svag för episka krigsäventyrsfilmer. Så även om en film i den stilen är ganska dålig så tycker jag om den lite grann. Redan när jag läste på baksidan kände jag att den här filmen inte skulle vara lyckad. 1h 27 min, vilken episk film är så kort? Jag tittade dock ännu kortare tid. Efter 20 min hade jag fått nog.
 
2. Strippers vs Zombies - Jag vet vad ni tänker, varför köpte han ens den där filmen? Vafan trodde han! Jag köpte den för att den passade så bra bredvid filmen Zombie Strippers. Varför har han då den filmen frågar ni er nu? Jenna Jamesons "vanliga" filmdebut och så Robert Englund som strippklubbsägare! Så det är okej. Men jag tycker ju inte ens om Zombiefilmer. Förutom Zombieland. Den filmen är bra. Woody Harrelson gör en aldrig besviken!
 
3. The Quest /Mexican Trip - En film i sann American Pie-anda sa dom. Mmm, just det! Kan inte ens räknas som en riktig film det här ju. Sen lurades man ju av deltiteln Mexican Trip också eftersom den kom lagom efter Eurotrip som är hysteriskt rolig. Och så finns ju gamla klassikern Roadtrip också. Så hur kunde nåt med trip gå fel tänkte jag?
 
4. Twilight - Den här filmen har fått dispens för att komma in på listan. Jag har nämligen inte köpt den, det är Jimmy som har det. Men den står där i hyllan. Och det gör mig så upprörd! Jag kommer aldrig se dessa Twilight-filmer. Inte ens om jag får typ tusen spänn. För det är väl ingen som ger mig det för att kolla på den va?
 
5. Hårda Bud - Marknadsfördes med Jessica Alba som den stora stjärnan i filmen. Guld tänkte jag, hon är fin! Men filmen är delad i typ tio delar och hon är med lite grann i mellanspelet av dessa delar. Besvikelse! För övrigt tror jag en av dessa delar var bra. Och så kanske en till var okej. Resten sömnpiller.
 
6. The Good Girl - Aniston och Gyllenhaal i huvudrollerna borde ju bädda för en ganska charmig romantisk komedi. Men nej. Filmen är konstig, långsam och helt enkelt tråkig. Den står undangömd längst ner i filmhyllan av en anledning.
 
7. American Dreamz - Charmig parodi över det hela "Idol- & Talangkonceptet"  i landet där alla dina drömmar kan slå in, USA. Hmm. Den där grejen börjar ju dock göra parodi på sig själv snart. Så behövs det verkligen en tråkig film med alla de klyschorna som tillhör som gör det också?
 
8. The Life Aquatic with Steve Zissou - Det hjälper inte att Owen Wilson, Bill Murray, Cate Blanchett och Willem Dafoe är med i filmen. Den är korkad. Dessutom har jag den i ett Slim-case fordral. Jag hatar sånt!
 
9. The Aristocrats - 100 roliga komiker som pratar om ett skämt som är så vågat så att ingen vågar berätta det. Jag har fattat som om skämtet aldrig kommer fram. Dom pratar bara runt det hela tiden. Men vad vet jag, det kanske är en asrolig film. Men jag kommer aldrig se den. Den får stå där i hyllan och se dum ut.
 
10. 50 great DVD-Movies - Grymt bra köp tänkte jag. 50 filmer för priset av 200 kronor. Jag kände igen titeln på några filmer och ett antal av skådespelarna som fanns med, så det finns nog rätt många filmer jag kommer kolla på. Men jag har inte kollat in en film. Massa B-skådisar i deras värsta b-filmer. Typ. Några filmer är säkert helt okej. Men nej. Blir inget med den där boxen.
 
Bubblare. Surfer Dude - Den här har jag inte heller köpt, fick den av min mor en gång i tiden. Och det var snällt av henne. Men den här filmen är nog verkligen ingen höjdare. Den är bara en ursäkt för Matthew McConaughey att springa runt på en strand i bar överkropp. Och det är tyvärr inget som vi inte redan sett förut. Finns det någon som verkligen tycker om Matthew McConaughey undrar jag? Han gör en rolig liten biroll i "Tropic Thunder" och filmen "Hur man dumpar en kille på 10 dagar" är charmig. Men det är knappast hans förtjänst. Han är en ganska usel ursäkt till skådespelare. Men det är klart, varför ska det inte finnas såna manliga typer av skådespelare när det finns så många kvinnliga skådespelerskor som är av precis just den kalibern?
 
- Robin

Henke Sjöman

Publicerad 2012-09-21 12:40:02 i Film

Vem är nu Henke Sjöman? Jo, en talangfull skådespelare från Värmland som jag lärde känna under inspelningen av "Bruden som Tönten glömde". Henke är en blandning av Jack Black och Björn Gustafsson. Han har börjat med en liten webserie, som heter "Stina's blogg" den är inte världens bästa, men långt från världens sämsta! Finns just nu 14 delar ute.
 
 
- Pierre

Post

Publicerad 2012-09-20 22:44:57 i Livet

En dag i Stockholm, möte och rundvandring på Årsta Postterminal. Om ni nu tycker vi skriver lite här på bloggen, kan ni ju alltid följa både mig och Robin på Twitter. Mig kan ni även nu följa på Instagram, allt finns här till höger.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Pierre

Läxa

Publicerad 2012-09-20 17:35:57 i Livet

Det är inte varje dag man får en hemläxa, men till denna vecka hade vi faktiskt en bilduppgift som skulle göras. Rita något som betyder mycket för dig och använd enbart blyerts var anvisningarna vi fick. På en gång tänkte jag, sök efter enkla steg-för-steg-teckningar på google och hitta sen på nån snyfthistoria om varför just den saken betyder så mycket för mig. Gick tyvärr inte så bra eftersom det enbart fanns massa djur och porträtt som steg-för-steg. Istället tänkte jag att en fotboll vore det mest passande. Men en boll kändes tråkigt så en fotbollssko fick det bli. Jag fylldes av fullständig förtvivlan den första kvarten som jag försökte mig på att rita av skiten (hittade en bild av en klassisk fotbollssko på nätet).
Till slut släppte dock spärren och jag lyckades få till en bild som jag faktiskt var nöjd över. Cirka 40 minuter tror jag teckningen kan ha tagit att rita. Helt sjukt, 40 min för att rita en sko. Bild är verkligen inget för mig!
 
- Robin

Stock

Publicerad 2012-09-20 07:13:18 i Livet

Vakna upp med lite krampkänningar i benen idag, råkade tydligen springa milen igår kväll. Och varför ska man då springa den där jävla milen? Jo, för att några på jobbet ska springa det där loppet inne i Örebro, vad det nu heter, även min Far ville springa det. Så jag har snällt lovat båda sidorna att springa. Så tänkte att det kunde vara bra att öva lite, det ångrar jag idag.

Idag annars, ska jag ner och ta någon kopp kaffe på kontoret innan det är dags för en Stockholmsresa. Ska tydligen vara bara hela dagen och kvällen, så det är som det är. Har även sprungit runt hela morgonen och försökt hittat en kavaj som passar, men icke, dom är så in i helvete stora, alla. Så om någon vill ge mig en ny kavaj blir jag glad.
 
- Pierre

Spindlar

Publicerad 2012-09-19 20:44:58 i Livet

Nu har vi då fått göra våra spindlar som jag pratat om tidigare att vi skulle göra. Men det var inte alls som jag trodde det skulle vara. Jag trodde vi skulle få lära oss ett bra och roligt sätt att bygga spindlar på som man sedan kan göra med barnen. Men nej, de ville tydligen kolla vår egen kreativitet. Vi fick därför skaffa material på egen hand och bestämma hur våra spindlar skulle se ut. Vi grabbar i klassen höll i vanlig ordning ihop och körde på liknande designer.
 
Till kropp och huvud så knövlade jag ihop en tråkig gammal avhandling som jag inte längre ville ha kvar hemma. Den handlade om hur barn styr varandra vill jag minnas. Ett spännande ämne, men just den här var tråkig så den ville jag bli av med.
Sen hade jag fått en gammal kjol ur min mors maskeradlåda. Jag klippte till lagom stora bitar av den som jag sedan svepte in pappersbollarna i. Med limpistol såg jag till så att allt sattes ihop som det skulle.
Till ben blev det sugrör. Avklippta så att de blev lagom långa för att passa spindelkroppen. Fram med limpistolen igen. Det gällde dock att ta lite lagom av limmet så man inte brände på med hur mycket som helst vilket Anton gjorde. Då smälte sugröret.
Som ögon använde vi oss av saltlakrits-godisar. Spindlar ska tydligen ha nån typ av betar till tänder eller nåt i den stilen så där blev det korta små sugrörsbitar som fick vara med igen.
 
Det blev lite för mycket tyg till huvudet vilket helt oplanerat fixade till ett äckligt stort smile på spindeln!
 
Antons spindel till vänster, Jims i mitten och min till höger.
----------     ----------     ----------
Vi fick även rita ett spindelnät på ett bra och enkelt sätt. Dra streck lite hit och dit med en tuschpenna på ett vitt papper. Rita sedan dit de där kanterna som är vågiga men även spetsiga (Tur ni kan se bilden annars hade det aldrig gått att förklara det här).
Klipp ut bilden längs dessa kanter. Klistra in bilden på ett svart papper. Rita dit en spindel. Eller gör som oss - Limma dit en Salt Katt (Godis) och rita sedan ben vid sidan av den så att det ser ut som en spindel.
 
- Robin

Skora

Publicerad 2012-09-19 19:45:06 i Mode

Nämnde ju att jag hämtade ut ett paket på posten när jag var hemma vid lunch, öppnade paketet nu ikväll och det innhöll trevliga saker!

 
 

 
 
Allt kommer från Nelly.com
 
- Pierre

Lurre

Publicerad 2012-09-19 12:16:31 i Livet

Hemma på lunch, har även hunnit hämtat ut ett paket på posten som förhoppningsvis innehåller rätt många par skor (som jag visar ikväll).

Just nu leker jag gammalarbetare som nyss vunnit på lotto, hoppar runt i hängselbrallor och lyssnar Bob Dylan.


- Pierre
 

Stress

Publicerad 2012-09-18 20:26:49 i Livet

Jag har att blogga om...men jag hinner inte! Skola, träna, äta, hockey, fotboll och sånt ni vet.
- Robin

Johanna's Guide - del 5

Publicerad 2012-09-17 19:00:00 i Johanna's Guide


 
Detaljerna
 
Dags för måndag igen, en ordentligt regnig sådan. Regniga dagar är de mest kreativa,
när man inte kan gå ut för att det öser ner (okej, ta mig inte bokstavligen nu.
Jag hatar uttrycket "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" som förövrigt är skitsnack). Det är väl kanske ingen hemlighet för de som känner mig att min stora last är bloggar. Så idag tänkte jag bjussa på några av mina manliga favoriter, en del manliga modebloggar och en del som helt enkelt bara skriver så bra att man guppgarvar ensam i soffan fast det regnar.

Mina fem favoriter just nu& varför:

- Fredrik Backman http://fredrik.cafe.se/
Han skriver mestadels om sin fru, och sitt barn. Han skriver så roligt att jag garvat högt flera gånger. På riktigt.

- Daniel Lindström http://daniel.cafe.se/
Daniel skriver om mode, på herrsidan. Väldigt få rena bra modebloggar, men är man intresserad på riktigt och vill hålla sig uppdaterad är det här en blogg att hålla sig uppdaterad på!

- Jak&Jil http://jakandjil.com/
Ren inspirationsblogg. Streetstyle bilder som är extremt vassa! Visar alltifrån herrar, flickor damer - sålänge de är välklädda!

- Claes Juhlin http://www.kingmagazine.se/bloggar/stilbildande
Även kategori mode, men mer fokus på bilder och lite lättsammare än Daniels.

- Alex Schulman http://bloggar.aftonbladet.se/schulman/
Alltså, här är det väl egentligen inget mode överhuvudtaget - och är det det, så är det inte skrivet på ett seriöst sätt. Det är Alex Schulman. Gotta love him.

---
Så, nu har ni lite att gotta er med!
Jag vet att jag kommer säga emot vad jag just skrev (att regniga dagar är kreativa dagar). Ibland är det ju lite halv deppigt att titta ut måndag morgon, man inser att det börjar bli mörk och det regnar, och man har fan ingen inspiration alls (chansen att man drar igång datorn 06.00 för att kolla bloggar kanske inte är så stor just då)

Så - vad är plan B? Detaljer mina herrar, detaljer!
Några inlägg tidigare såg jag att Pierre nämnde strumpor. Ytterst passande förslag! Det finns inte lika mycket givna detaljer för er män vid första tanken, ni kanske inte slänger på er ett par klackar och örhängen toppat med ett rött läppstift för att förhöjja en outfit.
Färg är enkelt. Ett par färgglada strumpor, en snygg klocka (klocktips på den här bloggen: http://www.kingmagazine.se/bloggar/klockbloggen) en halssduk och en schysst mössa/hatt gör genast en tråkig outfit roligare.
 
---

Ett lass accessoarer kommer lastat!

1. Arjeplog mobilcase, 399 :- Nelly.com
2. L&F Russia 249 :- Carlings
3. Bläck Jocke scarf 399 :- MQ
4. L&F Soter 99:- Carlings
5. Happy Socks 80 :- Happysocks.com
6. Bagis tomato lurar 289 :- paapi.se
7. Flätat skärp Navy 299 :- paapi.se
8. Flatcaps http://www.hatsandcaps.co.uk/ varierande priser
 
1.                                                     2.                                                 3.


4.                                                 5.                                            6.



7.                                                                                                    8.




- Johanna

Derby

Publicerad 2012-09-16 13:00:00 i Sport

Vad är det som karaktäriserar ett derby egentligen? Idag möter vi Sköllersta 2 som spelar i vår serie. Sköllersta ligger som bekant för typ alla som läser detta cirka en mil från Pålsboda. Är det ett derby då?
Jag anser helt klart att det är ett derby. I Pålsboda har vi enbart spelare som är "fostrade" i Pålsboda. I Sköllersta 2 är det typ enbart spelare som är fostrade i Sköllersta. Alla känner alla på planen (eller jag känner alla eftersom jag jobbat på skolan, men alla känner några iaf) och det blir därför en känsla av prestige i matchen. Det handlar ett derby om för mig när det är på den här nivån. Skulle vi möta Sköllerstas a-lag som i princip bara har massa spelare från Örebro skulle inte samma känsla infinna sig. Jag har inte sett en jävel i deras lag tidigare, så varför skulle den matchen vara någon skillnad mot om jag mötte typ Sturehov? Märket på bröstet spelar ingen roll. Det handlar om spelarna på planen.
 
Sebastian Poropat som är uppväxt i Sköllersta anser inte att det här är ett derby eftersom det är ett a-lag mot ett b-lag och motiverar det med "Skulle det vara derby om Inters b-lag mötte Milans a-lag?". Nej självklart inte, då blir det inte riktigt samma sak. Varför? När det handlar om proffsnivå skulle jag vilja säga att en derbymatch inte handlar så mycket om spelarna på planen. Dom flesta av spelarna på planen är inte uppväxta i Milano och har ingen som helst anknytning till staden, sitt lag eller motståndarlaget. Där spelar man för sitt klubbmärke och för fansen på läktarna. Det är det som gör ett derby speciellt när det handlar om elitnivå, så då skulle det självklart inte bli samma sak om ett a-lag mötte ett b-lag.
 
Så Sebastian nu undrar jag, du som hade lagt handskarna på hyllan vad jag förstår. Hur kommer det sig att du vill vara med just den här matchen om det nu inte är något lite extra speciellt över den?
 
PS. Skrev ihop skiten rätt fort, så vet inte om resonemangen hänger ihop som dom ska.
- Robin

123

Publicerad 2012-09-16 12:39:00 i Livet

 
Springer hem till Robin för att bli bjuden på mat inför dagens derbymatch mot Sköllersta!
- Pierre

Piff

Publicerad 2012-09-16 12:29:22 i Mode

Vissa dagar har du verkligen ingen lust att kliva upp ur sängen och ta dig till jobbet, alla har sånna dagar inget att dölja. Du kämpar dig upp, ska försöka få i dig lite frukost och sen hitta kläder som du kan ha. Att hitta kläder kan vara ett stort jäkla problem, och det slutar oftast med att du tar på dig samma outfit dag ut och dag in. Ett litet tips då för att piffa upp hela vardagen och outfiten är att ha lite snyggare strumpor.

Mitt favorit märke inom strumpor är Topeco, dom är billiga, bra kvalitet och har många varianter. Både MQ och Joy säljer dom inne i Örebro, annars kan ni enkelt beställa dom online, antingen via MQ eller hos Topeco själva.
 



 
- Pierre

Fix

Publicerad 2012-09-15 17:31:34 i

Just nu håller jag på och fixar lite med designen här på bloggen, så om det ser konstig ut eller inte funkar. Så vänta ett tag och kolla igen.

- Pierre
 

Följa hund

Publicerad 2012-09-15 13:30:00 i Livet

Det är inte lätt att hinna med en smidig liten hund i skogen. Inte ens om man börjar springa. För då ökar han också farten. Det är tur att han lyssnar på visslingar i alla fall.
Här gör jag ett försök på att följa hund. Det blev jobbigt och det tog ett tag innan jag lyckades hitta ut ur skogen igen.
 
 
- Robin

TurnitUP

Publicerad 2012-09-15 09:03:19 i Livet

Pålsboda B-lag har haft en tung säsong, vi har bara skrapat ihop 1 poäng, som vi inte har kvar då laget vi spelade lika mot har dragit sig ur. Så vi har egentligen 0 poäng. Det är inte bra. Idag har vi match mot Lilla Örebro, ett lag som är rätt bra, kanske bäst i serien. Matchen ska spelas på Karlslunds Arena, där det är konstgräs. Att spela fotboll på konstgräs är en konst, kanske därför det heter konstgräst? Man måste helst vara snabb som fan och kunna passa bollen bra, det är inte vi i B-laget. Idag har vi turen att få ha med bröderna Larsson i laget, tror även att Nicklas skulle med. Så vi har några skapliga spelare.

Bästa uppladdningen inför match är den här skiten:
(Det var tydligen 18-års gräns på videon.. Så André och Edwin ni får inte kolla)

 
- Pierre

Kakor

Publicerad 2012-09-14 22:03:00 i Livet

För ett tag sen fanns det specialpris på Chocolate chip cookies hos Ica-Parre. Så Pierre och jag köpte det till en filmkväll, för vem kan motstå dom kakorna? Hur goda som helst!
Men att dela på ett paket eller två är inte tillräckligt tillfredsställande, man vill gärna ha mer. Jag minns att jag sa att man skulle kunna äta 10 såna paket (det är 8 kakor i varje) på en gång om man ville. Jag visste att jag överdrev när jag sa det, men ändå. Sen dess har jag funderat på det där. Man kanske klarar av 5 paket? 40 kakor är mycket, men det vore kul att prova. Idag köpte jag hem 5 paket av dessa underbara kakor.
Bara för att ingen annan gör det.
 
Men pressen var för stor. Jag kände ganska tidigt att det inte fanns samma glädje över att äta kakor när det gällde annat än bara ätandet. Efter två paket tog jag en kort paus.
Tredje paket började tungt och när jag hade ätit halva det paketet, med andra ord 20 kakor sammanlagt så gav jag upp. Jag hade kanske kunnat trycka i mig 10 till på ren vilja, men alla 5 paketen hade aldrig gått så det var ingen idé. Vilken besvikelse!
Jag är visst inte det kakmonstret som jag alltid trodde att jag var.
 
PS. Jag vägde in mig innan denna utmaning. Vågen stod på 86,2 kg. Efteråt var den på 87,2. Kakor är bra grejer!
 
- Robin

StädUggla

Publicerad 2012-09-14 18:19:00 i Livet

Har precis blivit klar med att städa lägenheten, har även bytt sängkläder och diskat. Fredagsnöje när det är som bäst. Till städningen idag tog jag fatktiskt en öl och hade på Magnus Uggla i högtalarna, en husgud. Kom därför på att jag nu borde tipsa er läsare om 10 låtar med Uggla som man kanske inte riktigt har hört eller visste att han gjort. Nu är det inte så att låtarna är jättebra, men dom är speciella antingen via sin text eller för mig personligen. (Det är spotifylänkar vid varje låt)
 
 
 
- Balladen om 70-talets största rockband
(va ska man ta livet av sig för när man ändå inte för höra snacket efter - 1977)
- Vem kan man lita på
(Allting som ni gör kan jag göra bättre - 1987)
- Rock'n roll Revolution
( om Bobbo Viking - 1975)
- Gud jag ska bli bra
(Vittring - 1978)
- Ja just du ska va glad
(
va ska man ta livet av sig för när man ändå inte får höra snacket efter - 1977)
- Tjena Allena
(Välkommen till folkhemmet - 1983)
- Jag vill
(Karaoke - 1997)
- Testosteron
(Där jag e're alltid bättre - 2000)
- I Himmelen
(Där jag e're alltid bättre - 2000)
- Fredagskväll på hallen
(Pärlor åt Svinen - 2007)
 
Bonus: Retrospektivt Collage
 
- Pierre
 

Avoid

Publicerad 2012-09-14 16:01:00 i Livet

Det är väl då bara för tråkigt att plugga. Det är så tråkigt så att allt annat verkar roligare. Typ tvätta. Man kan även ta och hälla ut oljan ur fritösen och göra rent den. Det var välbehövligt. För ärligt talat så ljög jag i gårdagens inlägg. Det var inte en perfekt friterad kvällsmat. Pommesen var mer som om den var gjord i en ugn. Med andra ord, dags att byta olja och göra rent fritösen. Nu är den nästan ren. Men olja är lite besvärlig. Så bara nästan.
 
Idag har jag till och med rensat bland bombnedslaget av papper som fanns på mitt skrivbord. Skolpapper, räkningar, tidrapporter, fotbollspapper och en massa annan skit.
Många papper ville in i en pärm och ännu fler fick besöka papperskorgen. Papprena på bilden överlevde inte nödvändighetskontrollen och kommer därför slängas.
 
Och se på fan, ett skrivbord kom fram! Men trots att jag nu varit duktig och fått lite saker gjort här hemma under dagen så återstår en sak. Den där lilla boken på skrivbordet. "Vetenskapsteori för nybörjare". Vilken onödig smörja.Tråkigt babbel. Vem bryr sig om sånt. Inte jag.
 
 
- Robin

Hockey!

Publicerad 2012-09-13 21:16:46 i Mat

Den allsvenska hockeypremiären gick bra för Djurgården. Stämningen på läktaren var av sällan skådat slag i denna hockeyserie medans matchen var mer sådär lite lagom av allt. Lagom tempo, lagom med mål och så blev det lagom spännande på slutet.
3-2 blev det då mot Almtuna. Helt okej. Skönt att vara igång!
Till det hela blev det dessutom en riktigt grymt friterad kvällsmat samt några glas Coca-Cola.
Njutbart!
 
- Robin

Hobbit

Publicerad 2012-09-13 17:24:29 i Film

 
Jag hatar att gå på bio, det är verkligen inte min grej. Eftersom jag gillar film och kan en hel del om det så tycker man antagligen att bio vore en självklar njutning i fråga för mig. Men icke, jag ser det som väldigt krävande och jobbigt. En stor del i det hela är att det är för mycket folk och obekväma platser, det är även dyrt. Dock kommer jag att göra ett undantag när The Hobbit går upp på biograferna här i vinter, känns som jag måste se den då.
 
- Pierre
 

Omelätt

Publicerad 2012-09-12 21:12:40 i Mat

När vi hade påskfest fick jag uppdraget att göra en omelett. Vilken jäkla tid det tog! Därför ska ni få en snabbvariant här som blir minst lika krämig och go.
Jag kallar den, "Den drypande feta snabbvarianten av en baconomelett".
 
Vispa ihop 4 ägg och 1 dl grädde. Under tiden som plattan blir drygt mediumvarm skär du 4 långa baconstrimlor i lagom stora bitar. I med omelettsmeten i stekpannan och strö sedan över baconbitarna samt en liten näve riven ost.
 
När det känns som om det nästan går att vända omeletten så väljer du att vika ihop den istället för att vända på den. På så sätt behålls krämigheten istället för att den blir som en lite fetare pannkaka. Sen kan du passa runt den i typ en minut i stekpannan, så att den blir sammansvetsad som en calzone.
 
Till din omelett vill du gärna ha en knäckemacka eller två. Kanske Wasa Sport med en kalkonskiva på. Fjällbrynts milda hushållsost på tub gör sig även bra till det.
 
- Robin

Visit

Publicerad 2012-09-12 19:06:47 i Livet

Igår fick jag mina visitkort, direkt när jag tog dom i handen och kände på dom så spelades denna scen upp i mitt huvud:
 
 
'
 
 

Känner att jag är rätt nöjd med mitt kort, tur jag inte heter Patrick Bateman.
 
 
- Pierre

11/9

Publicerad 2012-09-11 20:15:07 i Livet

Siffrorna 11 och 9 är väll två siffror som man förknippar med en massa skit? Eller? Tänker man fotbollspelare så är man en stjärna om du bär någon av dom numrena. Är du målvakt och har släppt in 9 eller 11 mål är du skitdålig. Man kan spela 9-manna eller 11-manna fotboll. Ja, ni fattar. Idag är det 11 år sedan två flygplan flög in i World Trade Center, det är inte bra. Jag kommer ihåg när jag först såg på nyheten, jag bodde i samma hyreshus som jag faktiskt gör idag, fast då i en annan lägenhet ihop med min Mor och Syster. Jag hade precis kommit hem från skolan, min pappa ringde mig och sa åt mig att slå på tv:n och kolla vad som hade hänt, då han satt i bilen på väg hem. Då hade fortfarande inte dom två tornen rasat, utan dom stod fortfarande upp men bara några minuter senare så rasade båda två, och även en stor del av New York.
 
Oftast när någon stor katastrof händer så dröjer det många år innan någon vågar "ta upp" ämnet och göra en film utav det, så var det dock inte med WTC utan det tog bara några år innan den första filmen kom.

World Trade Center - Regi utav Oliver Stone och Nicholas Cage i huvudrollen. Denna film påminner en del om Ladder 49, men med ett känsligare ämne.
 
Flight 93 - Regi av Peter Markle och Jeffrey Nordling i huvudrollen. Handlar om det planet som också blev kapat, men där passagerna lyckades ta tillbaka det..

United 93- Regi av Paul Greengrass och med David Alan Basche i en roll. Samma som Flight 93 fast bättre.
 
World Trade Center Documentary

 
- Pierre

Klaraälven

Publicerad 2012-09-11 09:08:36 i Livet

Spanade lite i en dasstidning igår och fick en idé till nästa gång jag och Pierre åker till Karlstad. Vad tycker du Astrid? Eller ska vi nöja oss med de sedavanliga korten samt ett eventuellt nattbad?
 
- Robin

Johanna's Guide - del 4

Publicerad 2012-09-10 19:00:00 i Johanna's Guide

 
Håret
 
 
Idag tänkte jag att vi skulle köra en stylingvideo som jag passade på att knåpa ihop med hjälp av Pierre när jag klippte honom igår! Här ser ni produkter som passar till den här typen av frisyr, några använde jag i videon och några är gamla favoriter! :)

ifrån vänster:
1.) Dust it volympuder - 85:-  2.) Sebastian Modingmyd vax - 279:-
3.) KMS Hairplay sprayvax - 189:- 4.) Joico Pliable Paste paste/vax - 219:- 
5.) Joico Texturespray saltvattenspray - 185:- 6.) Sebastian HaloMist glansspray - 279:-

(allt finns att köpa på http://www.bangerhead.se , där det är fraktfritt just nu!)
 
 
Frågor på det eller önskemål vad som ska kladdas ner nästa Måndag?
Well, bring it!
 
- Johanna

Kalajs

Publicerad 2012-09-08 18:07:27 i Livet

Nu är det dags för kalas, vi ska fira Karina och Chrstian. Det ska bli kul. Heja heja!
 
En skeptisk blick mot denna sport som kallas fotboll
- Pierre
 

Starke Man

Publicerad 2012-09-07 20:58:08 i Livet

Sitter ni och är ensam ikväll? Ta då och kika på det här.. En av dom roligare svenska serierna på många år! Hela säsong 1 och 2 finns på Youtube.
 
 
 
- Pierre

Träd

Publicerad 2012-09-07 14:43:18 i Livet

Måla. Verkligen inget för oss pojkar i klassen. Vi skrävlade ganska väl alla tre inför första bildpasset om att vi var så värdelösa på bild. Frågan var nu, vem var egentligen sämst? Anton hade fått VG i bild men det var enbart på grund av fjäsk påstod han. Så var inte fallet. Efter halva teckning insåg vi alla tre att han var ett par penseldrag vassare än mig och Jim. Mellan oss var det dock dött lopp. Båda två visade sig vara extremt klumpiga och darrhänta med penseln i näven. Björkarna må ha blivit vitsvarta i stammen men formen liknade mer en ek. Färgrika landskapsbilder skulle vi måla med vissa krav och instruktioner för hur vi skulle göra. När bilderna väl var klara blev de faktiskt helt okej. På avstånd. Men tittar man in på presationerna under den fortgående processen så var de inget snack om saken. Jag och Jim är värdelösa på bild. Men vi var ganska glada för det.
 
Det här är då mitt bidrag
Den här gjorde jag emellan torkningar och så. Eftersom jag inte tyckte om att måla träd så körde jag bara på högt gräs med lite blommor i istället. Bakgrunden är lite Lejonkungen-inspirerad. Typ.
Massa bilder bredvid varandra blir ju ganska maffigt ändå. Jims teckning är till vänster om min. Han fick hjälp med stammen efter att ha använt svart färg. Det får man visst inte göra. Så den blev rätt snygg. Det var den inte innan det.
- Robin

Frefre

Publicerad 2012-09-07 07:11:50 i Livet

Idag är det Fredag, denna underbara dag! I vanliga fall brukar kroppen vara pigg som tusan och redo för nya äventyr på just Fredagar, sen är den laddad som tusan på Lördagar och Söndagar för att sedan vara död på Måndagen igen. Dock har det varit tvärtom den här veckan, Måndagen och Tisdag var jag pigg, Onsdagen blev lite segare men mest pågrund av lite sömn. Torsdagen kändes lång, och nu är det Fredagmorgon och jag är redan helt slut. Det är tur det är lite flex på morgonen, så jag kan börja vid halv 8 och då börja dagen med kaffe. Känns lagom.
 
 
Ha en skön Fredag
- Pierre

Fskl.Ped.

Publicerad 2012-09-06 21:26:24 i Livet

Så har då mitt pluggande dragit igång igen. I tisdags var första dagen. Två nya lärare som delar på den här delkursen. Vi har naturvetenskap samt estetik. Främst kommer det bli biologi och bild. Men det är då inte enbart vanliga lektioner som på högstadiet och gymnasiet. Igår var vi till exempel ute och satte upp spindelfällor på träd för att göra jämförelser med hur många spindlar vi lyckas fånga beroende på vilken hypotes vi ställde inför undersökningen. Vår grupp "Arkeolog-Tåg" valde att ta reda på vilken sida av trädet som lyckas fånga upp flest spindlar, solsida eller skuggida? Vi tror på skuggsidan då det känns som om spindlarna vill ha det lite fuktigt. På måndag får vi se resultatet.
Varför jagar ni spindlar om ni ska jobba med barn fick jag som fråga. Först och främst så tycker barn att djur är intressanta. Sen så tycker dom det är fruktansvärt spännande med att bygga fällor och se om man lyckas fånga något. Kul grej tycker jag. Och så kanske man kan lyckas få barnen att tidigt lära sig att spindlar inte är usch, fy och äckelpäckel.
På bilden blir det en hel del "steg-för-steg-lärande" inom målandets olika moment men vi ska även få lära oss bygga egen spindlar av papper vilket jag ser fram emot.
Det vanliga målandet tycker jag dock inte om. Inte ens lite. Blanda färger hit och dit i olika nyanser är inte min grej. Hur som helst mindre läsande och mer praktiskt arbete denna termin, det känns helt klart som om inspirationen för att plugga har kommit tillbaka.
 
- Robin

Lunch

Publicerad 2012-09-06 12:27:20 i Livet

Är hemma på lunchen för att slänga i mig lite pyttipanna alá Pierre, guld är det! Idag har jag produktgenomgång på jobbet, sitter och blir upplärd om alla diverse produkter som finns att göra/sälja inom företaget.

Vart är det jag jobbar nu då?
Det är ett företag som heter Bording AB som är ett tryckeri här i Pålsboda, men som är så mycket mera än bara Pålsboda. Det ägs från Danmark där även en stor del av företaget verkar, finns även delar i Stockholm, Halmstad, Helsingborg och Borås.

Min del i det hela är inte helt 100, jag har en friroll skulle man kunna säga. Dom första 6 månaderna nu ska jag utbildas och slussas in i företaget sen får vi vart jag hamnar. Har iallafall fått iordning mitt kontor nu, ska försöka fixa en bild senare, så ni får se hur jag har det!


- Pierre

Die

Publicerad 2012-09-05 18:38:13 i Mode


 
Skjuter upp kvällen i brist på motivation och ork
- Pierre
 

Sthlm

Publicerad 2012-09-05 06:06:32 i Livet

Stockholm Stockholm hela dan!

 
Följ mig på twitter, så får ni allt, hela tiden. Heja Heja!
- Pierre

Work

Publicerad 2012-09-04 23:53:48 i Livet

Robin har rätt, jag har fått jobbat över, och det efter att jag bara jobbat två dagar. Dock var dagens överarbete ett sådant pass som är roligt och bra. Det var nämligen avtackning utav 3 "kollegor" som slutade nu lagom när jag började. Vi åkte in och träffades på restaurang Meza i Örebro. Där blev vi indelade i olika lag, som sedan skulle få gå in i köket och laga till kvällens måltider. Jag och några andra blev indelade i "varmrätt" vilket var fantastiskt roligt! Mera bilder och info tänkte jag lägga upp imorgon, för nu måste jag sova, klockan är nämligen ställd på 05:20 för imorgon blir det Stockholm och några kundmöten. Nu är det stressigt.
 
 
- Pierre

Efter

Publicerad 2012-09-04 22:33:00 i Livet

Andra arbetsdagen för Pierre på nya jobbet och han ligger redan efter så att han måste jobba över. Så tolkar jag det faktum att han är försvunnen. Ingen fotbollsträning och inget blogginlägg. Försvunnen helt enkelt.
Sen kan ju han få skriva vad han vill om det när han kommer tillbaka, jag kommer att stå fast vid min version av det hela. Den är bättre.
 
- Robin

Jimmy!!

Publicerad 2012-09-04 06:53:26 i Livet

Den här tiden på dygnet är ni inte vana med att få inlägg från mig. Men idag är det 4e september, vilket betyder att min bostadskamrat Jimmy fyller år. Jag var givetvis uppe med tuppen och fixade frukost på sängen innan han skulle iväg och jobba. Det var lite jobbigt att gå upp klockan 05:22 med tanke på att vi klockan tio igår fick för oss att titta på The Hunger Games som är drygt två timmar. Sen skulle man slå in ett paket också. Filmen nådde förövrigt upp till de höga förväntningarna som fanns på den. Det är skönt när filmer gör det. En lättnad och glädje infinner sig. Men tillbaka till Jimmy.
 
Paket med massa tejp och plast utan en öppning i sikte är kul att få på morgonen!
 
Fralla med kyckling- & curryröra, "Trippelrippel-glass" och framförallt kaffe!
- "Ååhhh, Kaffe!!"
 
Jimmy var trött när han väcktes av min skönsång. Sedvanliga "Ja må han leva" tätt följt av den tidlösa klassikern "God morgon, God morgon"
 
Efter frukost och en slitsam paketöppning hade han dock vaknat till. Men ögonen ville inte vara öppna trots att leendet fanns där.
 
Ännu större leende, men kinesögonen blev värre.
- "Men jag ser ut sådär med ögonen när jag ler"

 
KIIIIIINEES!!!
Till slut får man dock se en liten glimt av öga.

 
Ha en bra dag Jimmy!
- Robin

Johanna's Guide - del 3

Publicerad 2012-09-03 19:00:00 i Johanna's Guide

Grooming - manlig skönhetsvård

Idag är det måndag och det betyder att det är dags för mig att sno några minuter i rampljuset igen. Jag tänkte vi skulle kika lite närmare på skönhetsvård för er män! Jag vet att många fortfarande är väldigt skeptiska, jag tycker enbart att det är fördelar och inte alls omanligt - tvärtom. Grooming handlar inte om att ha foundation och börja måla naglarna utan helt enkelt om att vara medveten.

Det är ju givetvis en djungel av produkter därute (och ännu värre är det för oss tjejer) så hur ska man egentligen veta vad man bör ha?

A&O är att veta vilken hudtyp du är. På grooming.se hittar du massa tips däribland en bra guide till hur du kan ta reda på det om du är osäker:

• • • •

Steg 1: Rengör och torka huden. Lämna den sedan bar i två timmar.

Steg 2: Pressa en bit tunt papper mot huden.

Resultat

  • Om du inte upptäcker fett eller flagor är din hudtyp normal
  • Om du inte ser något fett, men din hud känns stram eller flagig är din hudtyp torr
  • Om du ser fett både på näsa och kinder är din hudtyp fet

  • Om du upptäcker fett på näsan, men inte på kinderna har du blandhy

När ni har koll på vilken hudtyp det är är det bara att testa sig fram på produktfronten! Jag garanterar att dyrast inte alltid är bäst, jag har själv flera budget favoriter, så mitt tips är att mjukstarta och när ni har mer koll på vad ni gillar kommer det naturligt att vilja prova mer kvalitetsprodukter. Har samlat lite bilder och olika priser på produkter värda att testa. Om man inte äger en enda hudvårdsprodukt tycker jag att man ska börja med att satsa på en ansiktscremè (gärna med solskyddsfaktor), en ansiktstvätt (rengör huden när du borstar tänderna på kvällen innan läggdags), en rakgel för att undvika hud irritation och ett bra hårvax (aldrig och under inga omständigheter Dax wax.)

 Om ni är sugna på att utforska mer i lugn& ro - internetshoppa! Annars har både kick's, Åhlens och apotektet bra utbud och behöver ni hjälp fpå plats kan ni alltid fråga personalen om råd.

Lycklig shopping!

- Johanna

Jobb

Publicerad 2012-09-03 17:26:00 i Livet

Först dagen på nya jobbet idag.
Har gått igenom hur mycket som helst och hunnit städat ur det rum som ska bli mitt kontor, en lagom start.
Ni får mera info om jobbet under veckan, för nu är det snart dags för "Johanna's Guide"
 



- Pierre
 

Film

Publicerad 2012-09-02 20:43:00 i Film

Två filmer ni borde se, kanske ikväll?

Finding Neverland
 Trailer
 
 
Film utav Marc Forster med Johnny Depp och Kate Winslet i huvudrollen. Filmen är magisk och handlar om författaren som skrev Peter Pan. 5/5
 
The imaginarium of Doctor Parnassus

Hela filmen!
 
 
Terry Gilliam står för regi, i huvudrollerna ser vi Christoper Plummer. Detta är även Heath Ledger's sista film, tyvärr avled Ledger innan filmen var färdiginspelad, så hans karaktär spelas även utav Depp, Jude Law och Colin Farrell. 4/5
 
- Pierre
 
 

Offside

Publicerad 2012-09-01 19:14:00 i Alkohol

Ingen alkohol på hela september är planen. Svårt med tanke på att THHF lirar ett par gånger i Örebro under denna månad och så är ju september verkligen slutklämmen av sensommarens ibland sköna dagar. Som idag till exempel. Men jag har kämpat emot och trots att det är fest i Folkets Hus ikväll (dessutom förfest i vår lägenhet) så är det mjukt och fint pianospelande från mig ikväll.
Bio är istället planen. Tanken var att gå och se Cockpit med mina föräldrar och kusin Mattias som fyllde år häromdan. När allt är bokat och betalt kommer dock han på att han redan sett filmen. Smart kille, det är inte lätt att vara tonåring. Hur som helst Cockpit då. Blir nog bra, Jonas Karlsson är ju med. Passade för övrigt utmärkt eftersom jag råkade slå över till filmen Offside igår där Jonas är med och briljerar. Vilken guldrulle det är alltså! En hyllning till gemenskapen som finns i fotbollen. Många bra skådisar och massa sköna skämt.
 
Men just nu pågår det alltså en förfest här hemma på andra sidan filmduken. Jag kollar bubba och dom sitter i baren och har skoj. Helt plötsligt kommer Jucke över och visar mer än jag vill se. Bara för att han kan. Sen kommer Jimmy in och slänger sig över mig i soffan och vill kramas lite. Innan det har Karl Wikander redan varit inne och gett beröm för en grymt rolig blogg. Det händer faktiskt att vi får höra det ibland, tro det eller ej. Folk fattar visst inte målet med vår blogg. Som det står på bannern, bloggen är inte seriös eller rolig. Men målet är att man ska följa den ändå.
Frågan är ju nu hur jag ska kunna vara nykter ikväll efter beröm och kramar från människor som kommer vara fulla och glada hela kvällen?
Nykter i septembermånad är mitt Everest!!
 
PS. Jävla skön kille den där Karl Wikander förresten! Rolig rakt igenom.
Och så är han stilig. Jag tror nog han är rik också. Grattis tjejer!
 
- Robin

Uppsala

Publicerad 2012-09-01 05:35:02 i Sport

Min kropp gillar inte att gå upp tidigt och jobba, den här veckan har jag kämpat mig upp vid 07:15 för att börja jobba vid 08.00. Men idag, då är det Lördag och vi ska iväg och spela innebandycup i Uppsala. Vi ska åka med bilarna från P-boda vid 06:02 senast, då har jag inte några problem med att gå upp. Håller på och packar just nu, vet dock inte vad jag ska ha med mig men det brukar alltid bli bra. Nytt för iår är att jag själv inte ska spela något, utan jag ska stå bredvid och skrika på dom som ska spela, eller coacha om man så kallar det. Hörs senare i helgen, för nu är det stressigt.
 
¨

- Pierre
 

Om

Min profilbild

Robin och Pierre

Två grabbar som håller på att ta över hela världen, mer eller mindre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela