Robin och Pierre

en blogg som inte är rolig eller seriös, men som man ändå vill följa

Exkursion LA

Publicerad 2012-09-25 22:03:44 i Livet

Heldagsexkursion i västra Närkes skogar stod på dagens schema. Först stannade vi till vid Karlslunds motionspår för att blandat annat kolla in de olika skikten i en barrskog. Sen tog vi oss mo Tysslingen för att se en näringsrik sjö. Sen blev det roligare. Mot Ånnaboda där vi inledde med matrast. Vi killar tog självklart denna utedag på allvar och hade med korv och bröd, för här skulle det göras upp en eld! Det gick sisådär. Det var nog något fel på dom där vedklabbarna. De ville inte brinna i den där tunnan. Vare sig locket var på eller inte och oavsett hur mycket tidningspapper vi slängde i som hjälp.
 
Inga riktiga överlevare dom där två!
 
Vi fick packa med oss vedklabbarna in till kaminen istället. Pinsamt! Men äntligen fick vi vår korv. 17 stycken på 3 pers.
 
Sen var det dags för att leta djur. Jim kände sig hemma med en håv i nävarna.
 
Anton letade fiskar med avancerad utrustning och hade håven redo.
 
Skulle man få tag på djur krävdes det att man gick in för det ordentligt och inte var rädd för att skita ner sig!
 
Antons stora mål var att fånga en fisk. Men han fick nöja sig med vattenspindlar. Inte helt oväntat kanske. Men skönt att vi äntligen fick spindlar iaf med tanke på att våra spindelfällor under tidigare tillfälle inte gav någon utdelning.
 
Sen skulle djuren studeras. Men Anton hade lite problem med att lyckas fånga in dom snabba små jävlarna..!
 
Sen var det dags för dagens höjdpunkt. Fika!! Jim hade styrt chokladbollar. 47 stycken. Jag vet vad ni tänker, vilken stackare skulle enbart få 15?
 
Efter fikat var det lekdags! Varje grupp fick välja ut och leda en utomhuslek som alla skulle vara med på. Hur kul som helst. Men jobbigt och livsfarligt med tanke på att man givetvis går in stenhårt för att vara bäst på lekarna. Det blev "Spindelkull", typ "Lövmemory" eller nåt sånt, "Alla ekorrar byter bo" och så även den gamla klassikerna "Dunken" i en riktigt tät lövskog.
 
Bra dag.
- Robin

Kommentarer

Postat av: Ass

Publicerad 2012-09-27 09:15:02

Vem var det som bara fick 15? :-O

Svar: 47 var faktiskt så många att vi inte räknade, man fick äta på i sin takt. Med andra ord antar jag att Anton fick minst eftersom jag och Jimpa är matvrak medan Anton gärna pratar mellan tuggorna..!
Robin och Pierre

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Robin och Pierre

Två grabbar som håller på att ta över hela världen, mer eller mindre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela