Robin och Pierre

en blogg som inte är rolig eller seriös, men som man ändå vill följa

Fängelse

Publicerad 2012-05-13 12:27:43 i Film

Eftersom både jag och Robin har ett stort intresse för film så kommer här nu ett litet tips om en av mina favoritgenre, "fängelsefilmer"!

The Shawshank Redemption (Nyckeln till frihet)



En av världens bästa filmer, kanske den bästa faktiskt. Manuset skrivet av Stehpen King och regisserad av Frank Darabont. Handlar om Andy Dufrense(Tim Robbins) som blir oskyldigt dömd för mord på sin fru och hennes älskare. Han skickas med två stycken livstider till ett av dom hårdaste fängelserna, Shawshank. Han stöter på både den hårda fängelsevakten och fängelsedirökteren. Han träffar även Red(Morgan Freeman) och blir vän med honom. Vi får följa Andy's liv i fängleset, som består både utav fysiks och psykiskmisshandel. Det finns mycket tid att tänka inne på ett fängelse, en av Andy's tankar handlar om att en dag ta sig till staden Zihutanejo, Mexico.

5/5 - Helt klart ett mästerverk.

The Green Mile (Den gröna milen)



Precis som The Shawshank Redemption, så är denna film skriven och regisserad utav King och Frank. Lägg nu till en storspelande Tom Hanks i huvudrollen så vet ni vilken nivå det här är. Filmen utspelar sig under 1930-talet och berättas utav fångvaktaren Paul Edgecumb(Hanks) som jobbar på en avdelning för dödsdömda. En dag så kommer en stor mörk man in i en av cellerna, John Coffey(Michael Clark Duncan). Coffey visar sig ha större krafter än någon kunnat tro..

4/5 - Underbar!

Animal Factory



Filmen handlar om Ron Decker (Edward Furlong), dömd för marijuana-innehav. Väl inne i fängelset träffar han på Earl Copen(Willem Defoe) som snart tar Ron under sina vingar och skyddar honom mot allt ont. Vi får följa Ron och Earl och se hur deras relation utvecklas. Utanför fängelset jobbar Ron's advokater med att försöka få ut honom, kommer dom hinna innan något hemskt händer?

Filmen är regisserad utav Steve Buscemi och utöver Furlung och Defoe så får man även se Danny Trejo, Tom Arnold och Mickey Rourke.

4/5 - Underbar



Jag tänkte att ni får dom här tre tipsen idag, och sen kommer tre nya lite senare i veckan.


Ha en bra dag!
- Pierre


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Robin och Pierre

Två grabbar som håller på att ta över hela världen, mer eller mindre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela