Robin och Pierre

en blogg som inte är rolig eller seriös, men som man ändå vill följa

In time

Publicerad 2012-05-18 22:16:35 i Film

Såg ikväll filmen In time för andra gången. En väldigt spännande film som är smart gjord. Jag tycker om såna här filmer som är gjorda med eftertanke och som kräver att man är vaken för att man ska förstå den. Sen har jag dessutom märkt att jag blir mer och mer imponerad av Justin Timberlakes skådespelartalang. Vem kunde ana det när han var den stora flickidolen i ett pojkbandet N'Sync?

 

Filmen handlar om en framtid där man slutar åldras vid 25 år och en klocka på 1 år startar ticka. När tiden går ut dör man. Allt betalas med tid och man tjänar ny tid genom att jobba.
Tid är med andra ord verkligen pengar! Man kan spela och tävla om tid, man kan stjäla tid eller ge bort tid. Landet är indelat i tidszoner med klasskillnader.
En rik snubbe som blivit av med livsgnistan kommer till ghettot där Will Salas (Timberlake) bor. Will räddar honom från en tidsjägare (bra spelad av Alex Pettyfer) och när han sover får han all hans tid. Will blir anklagad för mord och får en tidsväktare (grymt bra spelad av Cillian Murphy) efter sig. Will beger sig sedan till rikemansområdena för att skipa rättvisa i detta system som ständigt kräver unga offer bland de fattiga i ghettot medan de rika kan leva för evigt.

 

 


En bra jävla film som du ska se om du inte redan gjort det. Har du redan sett den en gång ska du se den igen, för den blir ännu bättre den andra gången. Om du redan sett den två gånger får du avgöra själv om du vill se
den igen.


- Robin

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Robin och Pierre

Två grabbar som håller på att ta över hela världen, mer eller mindre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela