Robin och Pierre

en blogg som inte är rolig eller seriös, men som man ändå vill följa

derby

Publicerad 2012-05-22 07:32:16 i Sport

Som ni vet håller jag på Göteborgs stolthet, GAIS. Som ni kanske också vet håller Robin på det blåa laget från Göteborg, IFK Göteborg. Så det är så klart en stor fight mellan oss och det kan mycket väl uppstå krig. Igår var det derby, alltså GAIS mot IFK Göteborg. Varken GAIS eller IFK har börjat den här säsongen bra, IFK lite bättre men borde leverara mera med det laget. GAIS som för första gången går in i en allsvenska som "topplag" har tagit en seger på 11 matcher.

Jag kollade på matchen igår, inte Robin. Tror han var nervös och rädd för att GAIS skulle vinna. Matchen blev uppskjuten, först pga av diverse rökbomber/bengaler som var tända. Sen lyckades huvuddomaren skada sig på uppvärmning, och även 4:e domaren. Så två nya dommare fick kallas in. När matchen väl kom igång började GAIS bäst och kunde osannolit ta ledningen med 1-0 efter bara 6 minuter, tack vare Markus Gustafsson. GAIS har hela första halvlek med lyckas bara få in ett mål. I andra halvlek är det ett nytt IFK och dom tar över matchen helt. Henri Sillanpää i GAIS målet räddar dom flera gånger om. Göteborg pressar på och tillslut kan Tobias Hysén göra sitt andra mål för säsongen, 1-1. GAIS har några få chanser men lyckas inte, så matchen slutar 1-1.