Robin och Pierre

en blogg som inte är rolig eller seriös, men som man ändå vill följa

Söndagskvalité

Publicerad 2012-05-20 20:39:13 i Livet

Söndagen brukar vara den dagen jag ogillar mest. Idag besämde jag mig för att ändra på det. Bjöd över Johan till klockan 17:00, tänkte bjuda på lite mat, en kall öl och kolla på Örebro - Syrianska. Blev en helt underbar afton!

Här kommer kvällens måltid och recept:

Du behöver: (För 2 personer)
Potatis (Typ 9 Stycken)
Olivolja
Salt
Peppar
Mjölk
Rödlök (1 stycken)
Ica's kebabspett (4 stycken)
Franska Örter

Rödvin

Sallad (Här får du välja själv vad du vill ha i)




1) Börja med att hacka potatisen i roliga bitar

Slå även på ugnen, typ 225 Grader.
Släng även in en Bruce Springsteen skiva i din CD-spelare!



2) Koka potatisen, ihop med salt.
Nu kan du antingen diska, hälla upp ett glas vin eller gå och tända ljus. (Jag gjorde alla tre)
Du ska även ta och hacka upp en rödlök!



3) Ta fram en ugnsform, smörj den först med olivolja och salta ordentligt.
Släng i rödlöken och potatisen som du kokat i ungefär 16 minuter. Nu kan du salta, peppra och slänga på lite franska örter. Nu ska du även hälla på typ 1 dl mjölk över allt, så det blir lite lagom mjukt och saftigt. Sen in med det i ugnen.



4) Skär upp en sallad, välj själv vad du vill ha i den!



5) Ge ditt sällskap något att dricka och va trevlig mot honom.



6) Så här ser spetten ut, billiga och svingoda!
(Kan vara lite starka)



7) Lägg ner och stek dom i olivolja.
Nu kan du även kolla hur det går med potatisen i ugnen,
släng på lite mera mjök om det ser torrt ut.



8) Nu ska du servera, när du känner att allt är klart!



9) Så här gott ska det se ut när du är klar med allt och lagt upp det på tallriken!



10) Sen kan du slå på en bra fotbollsmatch eller en skön film. Maten avnjutes bäst med sällskap och rödvin!


- Pierre

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Robin och Pierre

Två grabbar som håller på att ta över hela världen, mer eller mindre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela